Bryllupsinvitasjoner

Bryllupsinvitasjoner

Når dere har klare planer for hvordan bryllupet skal gjennomføres, hvor, når og bryllupstema, er tiden inne for å tenke på invitasjonene! – Spesielt om dere har begynt på bryllupshjemmesiden deres.

Når hjemmesiden er påbegynt har dere også en nettadresse som dere kan legge ved i invitasjonen, slik at gjestene kan få mer informasjon der.

Bryllupsinvitasjonene er gjestenes første møte med bryllupet, og det er en ypperlig anledning til å vise hva gjestene kan vente seg. Invitasjoner er bare den en av trykksakene som dere trenger, og det er smart å tenke programmer, menyer, takkekort osv. samtidig, så dere kanskje kan ordne dette i samme stil.

Noen steder hvor dere kan bestille trykksaker til bryllupet

Optimalprint.no

Vistaprint.no

Etzy.com

Bordkort til bryllupet finner dere her

En invitasjon inneholder ikke mye informasjon – men den forteller gjestene om hva, hvor og når, og eventuelt noe om kleskode. I tillegg inneholder den deres s.u. frist.

Hva betyr s.u.?

Veldig enkelt: Svar utbes. Og dette er jo invitasjonenes svarfrist.

I mange tilfeller kan det være lurt å sende med et svarkort – spesielt om dere skal ha mange gjester. Det kan bli ganske «kjør» på telefonen, dersom 30 gjester mottar invitasjonen samtidig, og halvparten bestemmer seg for å svare med en gang.

For husk på at gjesten som svarer, helt sikkert kommer til å si noe annet enn bare et «Ja» eller et «Nei».

Og nå tenker du kanskje: «Vi skal jo ha mer enn 30 gjester!» Ja, det kan hende, men dere sender ikke ut en invitasjon per gjest. På én invitasjon blir det jo gjerne bedt flere samtidig.

Selvfølgelig er det helt iorden og be om svar via telefon også om dere heller ønsker det.

Tider og tidsfrister
Hvor lang tid i forveien dere skal sende ut invitasjonene, avhenger litt av hva slags type bryllup dere skal ha. Om det er i Norge eller i utlandet, langt unna eller nærme der dere bor osv. For et bryllup som holdes i nærheten av der dere bor, hvor de aller fleste gjestene bor i en bil-kjøretur unna, så holder det å sende ut invitasjonene 3-4 måneder i forveien, og absolutt minimum 6 uker før.

Skal bryllupet stå i midten av fellesferien, kan det være lurt å være enda tidligere ute. Det samme gjelder dersom dere ber med gjestene til utlandet, eller et sted langt unna. Da er det helt OK å sende ut 6-10 måneder i forveien, og i visse tilfeller helt opp mot 1 år. Men dette kjenner dere litt på, og velger en tid som føles passe for dere, og for deres spesielle dag.

Svarfrist, eller s.u. fristen, kan godt være 6-8 uker før bryllupsdagen. Gjestene forstår at dere har mye å tenke på, og at det er mye som skal planlegges – så de vil synes det er helt ok å måtte svare tidlig. Det har jo tross alt mye å gjøre med blant annet hvor mye mat og drikke som skal bestilles.

Til sist vil vi si at invitasjoner kan kjøpes i butikker eller på internett – men det aller beste er jo om dere har tid til å lage noen fine selv. Gå gjerne innom scrappe-blogger for inspirasjon og idéer, eller bruk google-bildesøk – og husk DIY-forumet!

Invitasjonen er det første møtet gjestene får med bryllupet deres, og det er bryllupstemaet dere har valgt som bør bestemme litt hvordan invitasjonene skal se ut.

Nyttige lenker

Forslag til tekst i invitasjoner
Sjekk ut Bryllupsforumet – DIY (Do it Yourself)
Bordkort hos Til Bryllupet

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Planleggingsguide
Fotograf og film i bryllup
Fotograf og filming

Nok et punkt på listen som krever en vurdering fra dere begge to. Det finnes...

Close