Fotograf og filming

Fotograf og filming

Nok et punkt på listen som krever en vurdering fra dere begge to. Det finnes noen få hovedregler når det kommer til bilder og video, og de to største er:

  1. Bilder, foto og film er det som skaper de aller beste minnene
  2. Alt som har med bilder og film å gjøre kan være skrekkelig dyrt

Tenk derfor på hvor viktig det er at bildene er tatt av profesjonelle fotografer. De gir helt garantert de aller beste bildene, men det koster også deretter.

Kanskje dere er heldige å kjenner noen i vennegjengen eller i familien som er profesjonelle, da er det en selvfølge at det er lov å spørre, men det er ingen selvfølgelighet at dere får et ja til svar.

Om dere ønsker at en av gjestene skal være fotograf, så husk at den gjesten ikke får samme opplevelse av bryllupet som de andre. Det er en stor jobb å skulle dokumentere den store dagen deres, og ikke minst et veldig stort ansvar.

Om dere heller bruker noen dere ikke kjenner, så ring til de fotografene som bor rundt dere og avlegg studioet et besøk. Spør om litt tid slik at dere får stilt noen spørsmål om hva som følger med i pakken de tilbyr – alle seriøse fotografer som tar bilder i bryllup, vet hva dere er ute etter, og bør kunne fastsette en pris på forhånd.

Ta derfor kontakt med flere og sammenlign tilbudene dere får. Så fort dere har bestemt dere for en, avklar tidspunkter, hva dere selv ønsker sterkt å ha bilder / video av, og be om å få tilbudet skriftlig. (Vi har ikke nevnt dette før, men i all kontakt med de som leverer en tjeneste eller et produkt til bryllupet deres – sørg for å få avtalen skriftlig!)

Mange av de dyktigste fotografene er svært populære – de kan også fort være booket veldig lang tid i forveien, så igjen gjelder det å være tidlig ute. Om dere er enig om at dagen skal dokumenteres med profesjonelle fotografer eller filmere,så ikke utsett å ta kontakt.

Når det gjelder bryllupsfesten, så kan det være en super idé å la gjestene få være med å skape minner! Sett ut noen engangskameraer på bordene, 8-10 kameraer pr. 50 gjester, og skriv små bordkort som står ved kameraene – hvor dere spør om hjelp til å ta minnerike bilder av deres store dag. Husk også på at engangskameraer krever blitz innendørs, og det er derfor lurt å fortelle gjestene – enten via toastmaster – eller via bordkortene, at de skal alltid huske å bruke blitz før et bildet tas.

Nyttige linker

Liste: 50 må-knipses bryllupsbilder
Liste: Hvilke flere bilder bør knipses i bryllupet?

Til Bryllupet – Engangskameraer

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Planleggingsguide
Bryllupsmat og drikke
Bryllupsmat & Drikke

Dere skal etterhvert ikke bare avgjøre hva som skal stå på menyen, men også hvordan...

Close