Bryllup med barn tilstede

En noen timer lang bryllupsmiddag, kan fort virke som en uendelig lang tid for de små og søte. Skal barna være med i bryllupet – da kan det hende det er lurt å ta noen forhåndsregler.

Det er en kjent sak at de fleste barn blir utålmodige når det skjer lite eller ingenting i lengre perioder. Nå er det jo ikke slik at det ikke skjer ting i et bryllup, det gjør det jo i aller høyeste grad! Men ikke i barnas øyne. Den største delen av bryllupsfeiringen forgår jo rundt bryllupsbordet, og det kan jo ikke sies å være barnas favorittsted – iallefall ikke i 4-5 timer.

Det er derfor mange meninger rundt dette med å invitere barn i bryllupet.

Brudeparet har som oftest sine egne barn med, samt eventuelle nieser og nevøer. Om dere har en stor familie, og er mange søsken hvor de fleste har barn, bør dere vurdere nøye om barna skal være med eller ikke. Noen mener at bryllup er en ypperlig anledning til å lære barn å delta i en forsamling som ikke dreier som om barnet selv. Andre mener at det finnes andre anledninger enn bryllup som passer bedre til å lære barn noe som helst.

Bryllupet er en fest for voksne personer først og fremst. Har brudeparet selv barn, og disse skal være med, kan det absolutt være positivt å be flere barn til festen, men det betyr også at det bør tilrettelegges litt ekstra. Kanskje er det lurt om barna har et eget lite rom hvor det går an å gjøre andre ting enn bare å høre på de voksne hele tiden.

De fleste lokaler har tilgang til flere rom, hvor et av dem kan være forbeholdt barna. For eksempel kan det her lages til et lekerom, hvor det er koblet opp en tv og dvdspiller slik at det kan settes på en tegnefilm utover kvelden. I tillegg kan det arrangeres en male- eller tegnekonkurranse hvor de kan tegne brudeparet eller kirken, eller noe annet. Husk isåfall på at det er viktig å ha kjøpt inn plastovertrekk slik at ikke klær blir ødelagt, eventuelt at de har med seg et skift. Men husk på premier til alle sammen!

Kommer det veldig mange barn, kan det også være lurt å leie inn barnepass for de timene bryllupsfesten varer.

En idé er også å spørre barn som er litt større om de har lyst til å være med, og samtidig gjøre dem klar over at det blir mye stille-sitting, og mange timer ved middagsbordet. Barn vet nemlig godt selv hvordan det er å kjede seg, og det kan veldig godt hende at de da heller ønsker å sove over hos venner, mens mamma og pappa er i bryllup.

Bryllup og barnDet siste dere ønsker for bryllupsmiddagen er uansett at den stadig blir avbrutt av utålmodige barn. Ikke bare er det en belastning for barnet selv, men også for foreldrene – og selvfølgelig for brudeparet, som mest av alle ønsker en minneverdig og koselig kveld for alle sammen.

Et bryllup med barn tilstede kan absolutt bli en riktig så trivelig og hyggelig kveld for alle, selv om det krever litt ekstra planlegging, og kanskje noen ekstra påfunn under middagen.

Kommentarer fra andre

  1. Vi gifter oss i sommer, 2012: Jeg har kjøpt inn aktivitetsbøker hvor man kan både klistre og farge. Da kan barna holde på med noe v bordet innimellom når ting blir litt kjedelig for dem:-) Spennende med en liten gave også- og en liten takk for at de stiller opp med sang, lesing av dikt og er brudepiker 🙂 I tillegg skal vi prøve å få til noen leker for barna 🙂

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Andre gode tips
Bryllup i Vintage Stil

Vintage er fortsatt en stor trend som ikke ser ut til å gå av mote...

Close