Bryllup i Vintage Stil

Vintage er fortsatt en stor trend som ikke ser ut til å gå av mote riktig enda. Flere og flere mikser vintage med moderne ideer og ender opp med noe nytt og trendy. Og hva kan vel ikke gjøre den store dagen mer spesielt og personlig enn et vintage inspirert bryllup? Her er noen tips og ideer som kan være til hjelp for å legge til en vintage stil til ditt bryllup!

Kjolen
Bryllupskjolen er for mange det viktigste for denne dagen. Dersom du ønsker å få tak i en autentisk vintage kjole fremfor en med moderne trekk kan det være greit å ha i tankene at mange designere nå har kjoler i vintage stil i deres kolleksjoner.

Dersom du likevel bestemmer deg for å gå den autentiske veien, sjekk ut lokale veldedighetsbutikker eller finn spesielle vintage-butikker som kanskje kan være behjelpelig med hele antrekket ditt fra topp til tå.

Er du så heldig å finne drømmekjolen i en butikk, prøv den på for å sjekke størrelsen da størrelser har forandret seg i løpet av årene. Husk at det er lettere å sy inn en kjole som er for stor enn å sy den ut! Dersom du ikke finner det du leter etter, ta en prat med de på butikken og forklar hva du er ute etter. De kan kanskje henge opp en lapp om dine ønsker, eller være på utkikk etter og ringe deg dersom de får inn noe aktuelt.

Finn elegant tilbehør, slik som smykker, ørepynt og hårpynt med perler eller små diamanter. Blomster i håret er også svært elegant og romantisk. Blonder på kjolen og sløret gir et ekstra vintage løft på antrekket.

Dekorasjon og Dekketøy
Ta deg en tur på din lokale bruktbutikk og let etter lekre skatter. Du trenger ikke finne flere av samme ting, men finn ting i samme stil som kan plasseres på bord og rundt om i lokalet.
Søte små, klassiske te kopper passer supert som dekorasjon. De finnes i forskjellige farger og størrelser. Du kan velge å plassere dem rundt uten noe i, legge roseblad, små markblomster eller flytende stearinlys i.

Disse koppene kan også brukes til bordkort til gjestene. Skriv navn på koppen eller fest en lapp i hanken med et silkebånd for et klassisk, elegant utseende.
Det er lite som sier vintage som blonder! Duk, servietter, menyer og kakedekorasjon med blonder vil sette stemningen. Dersom du ønsker enkle bordkort, kan du prøve å legge til en enkel blondekant?

Se gjennom bestemors gamle servise. Kan det brukes til middag eller kaffe? Ikke vær redd for å blande ulike servise, så lenge de går i noe samme stil. Se etter servise med blomster eller i duse farger.

Buketten
Besøk blomsterbutikker og spør etter tips og ideer og etter hva de kan gjøre. Søk etter bryllupsbilder på nett fra en epoke du liker for å få ideer til blomster, farger og størrelser. Er sesongen rett kan du også enkelt plukke blomster ute selv, for å få en virkelig enkel, romantisk stil. Spør naboer og kjente om du kan få plukke blomster fra hagen deres til buketten!

Lokalet
Tenk godt over hvor du ønsker å ha bryllupet og festen. Det er vel ikke mye poeng i å legge mye jobb i å planlegge alle detaljer i vintage stil dersom dere legger festen til et moderne lokale.

Let etter en gammel skole, en låve eller andre gamle bygg som virkelig vil bidra til følelsen om at man har reist tilbake i tid.

Dersom været tillater det finnes det ikke noe mer romantisk enn ett utendørs bryllup. Men dette kan jo være vanskelig å planlegge i dette landet. Ta kontakt med et bygdetun dersom det finnes et i nærheten. Da vil både lokalet og området rundt virkelig gjøre ditt vintage bryllup komplett.

Når du skal planlegge bryllupet, sjekk ut bryllupsblogger for mer inspirasjon. Det finnes flere som har skrevet om sine vintage bryllup som kan gi mange gode tips og råd. Det kan også være en ide å lage et såkalt «mood-board» med alt av ideer du har for og lettere klare å visualisere hva du er ute etter.

For å få en fullkommen følelse av vintage stil, si ifra til gjestene om denne stilen og be dem kle seg etter det og gi gjerne noen tips til hva du forestiller deg.

Skribent bio
Susanne er en freelance skribent for nettbutikken Miinto, hvor hun skriver blogginnlegg og artikler om mote, skjønnhet og livsstil. Hun er veldig fasinert av vintage-stilen, og ønsker å ta i bruk flere av disse ideene når hun selv skal planlegge bryllup.