a, jeg har tatt meg vann over hodet å skal lage bryllupskaken min selv. :HÆ?:
Det blir enten en Pasjonsfruktmousse kake eller Marsipankake med alt som hører med i 4etg.
Noen fruer som har gjort det samme som har noen tips på veien? (les; galskapen)
Og så har jeg i bloggen som inspirerte meg til å tørre dette selv http://www.friekaker.no/?p=1196 funnet ut en ide som ble luftet av hun som står bak Altgodt (http://altgodt.wordpress.com) bloggen nemlig det geniale å servere bryllupskaken rett etter vielsen sammen med champagnen!
Tenk så enkelt, men likevel så lurt! Vi får skålt i champagne, ingen blir sigende og trøtte av kaken som serveres kl??? og kaken får mer oppmerksomhet! Kan det bli bedre.
Jeg ber om at noen kommer med noen ulemper til dette for hvis ikke trumfer jeg det igjennom. Forrett+Middag finner vi en løsning på.
Akkurat nå føler jeg meg skikkelig gærn.
Jeg har bare 1 tips som jeg kan komme på. Og det er om du skal lage pynt av marsipan selv. Lag dette GOOOOOOOOD tid i forveien! Marsipanen trenger litt tid på å tørke skikkelig, og det tar utrolig mye lenger tid enn man tror, å lage pynt. Det tar også litt tid å legge marsipantrekk, spesielt om du skal ha 4 etg.
Lagde dåpskaken til poden her selv, og jeg satt kvelden før dåpsdagen med denne kaken. Jeg lagde pynten en uke i forveien, og det var nesten ikke nok. (kan evt tørke pynten litt i ovnen da)
Et annet tips, om du skal ha marsipankake. Er å kjøpe ekstra hvit marsipan. Det ser utrolig delikat ut 😀
hadde pasjonsfruktkake også i dåpen, det må være en av de beste kaken jeg vet om :nååh: (men om du skal lage dette, bestill pasjonsfrukt i butikken, ikke alle butikker har dette inne til enhver tid, og ikke alltid de har så mange når de først har)
Takk Susie!
Pynter med ekte roser for min egen del, ikke noe marsipanroser eller dill i min verden som er penere. Skal notere dette med pasjonsfrukt har en helt utrolig kontakt med butikksjefen nede på Meny her så regner med han kan skaffe dette også.
Men ekstra hvit marsipan- den smaker som marsipan??? *viktig*
Lurt med ekte blomster. Lettvint, og veldig pent! 🙂
Den ekstra hvite smaker nøyaktig det samme som vanlig marsipan 🙂 (jeg er jeg veldig glad i marsipan, så det var viktig for meg også, hehe)
Her kjøpte jeg marsipanen:
http://www.cacas.no/ProduktKategori/34
Er usikker på hvor mye du trenger. Men om du sender dem en mail, har de sikkert peil på det 🙂
På meny, bestiller de garantert
Denne er også kjekk å ha, for å få marsipanen fiin og jevn.
Kjøpte min for hele 16,50,- på ebay. Gratis frakt er det også 😉
http://www.ebay.co.uk/itm/Mixed-25-Sets ... 2573d654fd
Du dyrker rosene selv da eller? Sånn mtp at det faktisk ikke er sunt å spise varer som er i kontakt med blomster. Man vet aldri hva de er sprayet med..
Hvit marsipan fra Pals er litt dyr, men den er god å jobbe med. Litt søtere enn vanlig marsipan syntes jeg.
Hvis du skal, av en eller annen grunn, farge marsipanen så anbefaler jeg deg å farge vanlig marsipan. Hvit marsipan gir som regel altfor lyse farger i forhold til det som er ønsket.
22:05
23. oktober 2011
Hvis du skal lage moussekake anbefaler jeg deg å fryse den ned før den skal fraktes. Da slipper du at den går shaky-bananas i baksetet
Hva slags farge bruker du, trone? Jeg synes hvit marsipan fikk farge som forventet. Men nå har jeg stort sett farget hvit marsipan, og hvit, hjemmelaget mmf.
"Stian og Gitte" wrote: Hvis du skal lage moussekake anbefaler jeg deg å fryse den ned før den skal fraktes. Da slipper du at den går shaky-bananas i baksetet
Skal flyttes fra kjøkkenet, og ca 15m etter det så heldigvis ingen kjøretur involvert.
Nesten det jeg likte best med moussekaken at den kan fryses ned på forhånd.
"SusieQ" wrote: Hva slags farge bruker du, trone? Jeg synes hvit marsipan fikk farge som forventet. Men nå har jeg stort sett farget hvit marsipan, og hvit, hjemmelaget mmf.
Ikke farge hvit marsipan hvit, hehe! Det er ikke vits 😛 Men å farge hvit marsipan til andre farger er ikke alltid like lett
Bruker hovedsaklig Wilton og Sk pro, men også andre merker. Alt ettersom hva prosjektet er.
Haha, nei. Å farge noe hvitt, hvitt har jeg ikke gjort det jeg mente var at det er stort sett det jeg har pleid å ha som utgangspunkt før farging da har fargene blitt som forventet. Men om du stort sett har pleid å bruke mørkere marsipan, kan det jo hende du mener hvit marsipan gir annet resultat enn du er vant til.
Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475
Pålogget nå:
26 Gjest(er)
Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)
Toppliste innlegg:
Stavangerpar: 14664
eriksson: 7598
vanilla81: 4232
lindakbj: 4020
sizza87: 3278
Katrine: 3155
Jannicke: 2914
Medlemsstatistikk
Gjester: 2
Medlemmer: 9151
Moderatorer: 2
Administratorer: 2
Forumstatistikk
Grupper: 5
Forumer: 36
Emner: 11394
Innlegg: 176083
Nyeste medlemmer:
gurooo, Guro, tuvavb, Ellikapstad, IneThereseModeratorer: Trone: 20970, Stian og Gitte: 7804
Administratorer: Bryllupsvenner: 49, Roger: 4193
Innlegg med flest stjerner
Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!
Siste kommentarer