Pruter du ned bryllupsprisen? | Alt annet om bryllupsplanlegging | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Pruter du ned bryllupsprisen?
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
16. februar 2013
10:35
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

- Mat?
- Lokale?
- Fotograf?
- Frisør?
- Utstyr?
- Personell?
- Blomster?
- Brudekjolens tilpassning?
osv...

Når jeg tenker meg om finnes det jo et hav av muligheter for å få ned prisen ift at den går i en skyhøy kurve oppover. Er det noen som med suksess har klart å forhandle prisen nedover i sitt favør når det kommer til bryllupsfesten og bryllupet som helhet?

Jeg føler jeg er i den fasen akkurat nå siden jeg er på jakt etter et par telt til ulike ting, bord, stoler varme osv som jeg føler er så overpriset at jeg ikke helt vet hvilken ende jeg skal se i. På tide for denne bruden å tøffe seg opp å behandle dette bryllupet som det arrangementet det faktisk er.

16. februar 2013
21:20
Avatar

Forum innlegg: 20970
Medlem siden
15. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Nei, ikke i Norge. Hadde aldri falt meg inn, rett og slett.

Når folk bestiller kaker av meg og pruter så syntes jeg det er ganske så frekt. Virker som om en del ikke tenker over hva som ligger i prisene. Men det var jo en annen diskusjon wink

16. februar 2013
22:47
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 345
Medlem siden
29. desember 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Enig med Trone. Synes det fremstår som frekt. Man får det man betaler for smile Men når det gjelder kjole er det mulig jeg prøver meg likevel laugh Har selv jobbet i butikk og vet veldig godt at de alltid har mulighet til å slå av litt. På kaker spesielt synes jeg det er fyfy - og andre ting som tar av folks tid.

16. februar 2013
23:48
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hvorfor er det frekt å be om en pakkepris på ting som feks mat, lokale, stoler, bord + + + ?

Pruting er jo feil ord - det handler jo mye mer om å forhandle om prisen.

Jeg mener bestemt at vi har mye å lære av europere og andre når det kommer til det å forhandle frem en god pris på hva man får. Veldig mye er overpriset de luxe, og det blir ikke bedre av at man ikke utfordrer hva den prisen er inkludert.

Kanskje jeg har frekkhetens nådegave, men etter at jeg begynte å behandle dette bryllupet som et vanlig arrangement som trenger vise fasiliteter har vi spart penger. Senest idag på en "pakke" av stoler til vielsen, bord, ovn og to telter slike ting er jo det samme uansett prisen vi til slutt betaler. Gjesters hotell overnatting etc mange muligheter som ikke er ufine. Ting er jo ikke mer verdt enn hva noen er villig til å betale for det.

Men akkurat på kaker kan jeg si meg enig, det samme med feks musikk der hadde det vært ufint å forhandle ned prisen som hadde gjort at den som utførte det ikke kunne stå inne for innholdet og kvaliteten. Jeg ville aldri betalt 3000,-+ + for en kake, da er det bedre at jeg fra starten av holder meg borte fra å i det hele tatt bestille eller tenke på noe slikt. smile

17. februar 2013
09:17
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 120
Medlem siden
13. desember 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Vi har vel kanskje på en måte pruta. Selv om jeg ikke ser på det som pruting.
Vi sa hva vi ville ha, spurte om pris, fikk en pris, spurte litt mer om det var andre løsninger som var billigere, og etter litt fram og tilbake har vi fått det vi i utgangspunktet spurte etter til en lavere pris enn det vi først ble tilbudt.

Kan være at det er det som kalles pruting, men for meg som jobber mot kunder som vil ha pakkeløsninger, heter det "prisforhandlinger" og er -helt- normalt å drive med i forhold til bestilling av ting som koster.
Jeg har bevisst valgt å bruke erfaringene fra jobben i forhandlinger med de bedriftene som er tilknyttet vår bryllupsplanlegging. Jeg er heller ikke fremmed for å si "nei, vet du, vi har fått et bedre tilbud et annet sted" og faktisk gå til det andre stedet som har gitt oss et bedre tilbud.
Jeg tenker ikke at det er pruting, og jeg tenker heller ikke at pruting er frekt. Jeg tenker at vi er litt for "godtroende" i forhold til hva større bedrifter setter som priser, og at vi kanskje bare antar at de ikke sitter igjen med så stor avkastning som de faktisk gjør.

MEN: Dette gjelder de større bedriftene som er knyttet til bryllupet (som der vi skal ha hele herligeten, med lokale, mat, drikke, servitører og bartender). Jeg ville aldri i verden prutet om jeg skulle be en "hobbybaker" lage kaka.
Jeg tenker at de bedriftene som har over 20 ansatte, og i følge nettet har et årsresultat på flere millioner kroner og mest sannsynlig har slingringsmonn i forhold til prisene sine. Det skader ikke å prøve å få en bedre pris enn de tilbyr. Sier de nei, så sier de nei.

17. februar 2013
10:51
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 511
Medlem siden
15. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Tja, å be om en pakkepris bør jo ikke være frekt. Kvantumsrabatt kaller jeg det, jo mer du bestiller jo høyere rabatt burde det være! Jeg jobber som sengeselger og det er veldig vanlig at folk prøver å prute ettersom det er snakk om mye penger. Og selvfølgelig mange som bare godtar prisen også! Ikke vær redd for å si at du har fått bedre tilbud andre steder heller, og sjekk gjerne opp flere steder og prøv deg frem med samme triks til begge to (eller alle 3)...

Når det gjelder pruting og norsk kultur kontra sydligere kulturer så er nå jeg litt mer glad i norsk kultur jeg da, hvor prisen stort sett er prisen og ferdig med det. Man blir fort lei priser som er laaangt over hva man burde betale, fordi det er forventet at du skal prute. Det tar tid å prute og du vet aldri om pruteprisen var en god pris eller om de ler av hvor dum du var som overbetalte :/

17. februar 2013
12:04
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

"snart_frue" wrote:
Når det gjelder pruting og norsk kultur kontra sydligere kulturer så er nå jeg litt mer glad i norsk kultur jeg da, hvor prisen stort sett er prisen og ferdig med det. Man blir fort lei priser som er laaangt over hva man burde betale, fordi det er forventet at du skal prute. Det tar tid å prute og du vet aldri om pruteprisen var en god pris eller om de ler av hvor dum du var som overbetalte :/

Uff ja, typisk turist-følelse.. 🙄 Derfor det er "slitsomt" å handle på ferie. laugh

Men jeg tror fortsatt vi har no å lære av det å sette spørsmål med pris å ikke si ja takk til alt.

17. februar 2013
21:59
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 1218
Medlem siden
16. januar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg "pruta" ned kuvertprisen vår med 20,-. (til 500,-) Til gjengjeld klart jeg ikke å sno meg til fjorårdspris på drikke da... Der ble det 25,- pr halvliter brus som ble åpnet(og ikke 20,- som i fjor). Jaja. Men i dette tilfelle så går jo alle pengene til lokale uansett, så de velger hvor mange som skal jobbe, hvor mye vi får av hva og så videre. Alt utifra hvor mye vi betaler. Hadde vi gitt 1000,- pr pers hadde vi sikkert fått lov å ha alkohol også... Hehe. (alkoholfritt lokale). Men jeg mener at det fort kan bli frekkt ja. I vårt tilfelle var det han selv som fikk dårlig samvittihet for å gi oss noen tusenlapper i ekstra kostnader kontra tilbudet vi fikk tidligere, så det er greit. Men kunne ikke fallt meg inn å prute på kaker og lignende. Kommer heller ikke til å prute ned kjolen med mindre noe er galt. (Men da velger jeg kanskje bare en annen...) usikker

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
10 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!