Vanskelig svigermor! | Alt annet om bryllupsplanlegging | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Vanskelig svigermor!
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
8. januar 2013
21:38
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 44
Medlem siden
14. desember 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Noen flere som opplever å ha vanskelige svigermødre? Min er helskjønn men etter at vi fortalte at vi ska gifte oss ble alt vanskelig.. Alt hun snakker om er at hun ikke skjønner hvordan vi kan bruke så mye penger, hvorfor hotell, hvorfor langt borte og beste av alt hvorfor så mange venner eller gjester generelt... Vi blir Max 50 til middag og 80 til kaffi.. Hun ringer bare for si at hun ikke skjønner hvorfor vi gjør ditt og datt.. Og nå har min kjære begynt å bli påvirket og sa tidligst idag etter å snakker med hun at han var litt enig i dette med venner og slikt..

Han har en liten familie, jeg har dobbelt opp men bare nærmeste og ingen tanter og onkler som kommer, han har en liten vennegjeng mens jeg har mange venner fra flere epoker jeg ønsker skal ta del i denne dagen..

Idag freaket det for meg og jeg ble sint på samboeren min, skal svigermor plutselig bestemme hvem vi skal invitere og hvor vi skal gifte oss.. Føler nesten hun syns det tåpelig at vi i det hele tatt skal gifte oss..

Noen flere som opplever det samme??

8. januar 2013
22:37
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 603
Medlem siden
17. januar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Må være slitsomt at planleggingen blir slik :misfornøyd:

Heldigvis er min svigermor veldig grei og kommer med tips om vi spør smile

Vår drømmedag - 17. august 2013

8. januar 2013
22:41
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 1218
Medlem siden
16. januar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Uffda. Dette hørtest ikke morro ut i det hele tatt. Jeg har en svigerbesta som er slik, men siden det blir litt aldersforskjell later min kjære til å ikke bry seg. Jeg synest som oftest at gjestelisten skal være ganske jevn.. Vår har fått alt av tanter, onkler, søskenbarn fra meg, og ingen fra min kjære. Han har tatt granntanter og slikt i steden. For oss blir det ikke jevnt uansett, men han har flere kaffegjester enn meg. Så tror det viktigste er å sette seg ned å bli enig.
Utifra tallene vil jeg ikke si at dere har et spesielt overdådig antall gjester. Pefsonlig mener jeg det må være såpass. Det er ca samme som vi har. Tror vi endte på 55 til middag og 10 til kaffe. Så vi har færre kaffegjester da men...
Med mindre svigermor har den åpne lommebok synest jeg at hun skal være litt forsiktig. Man vil jo ikkke ødelegge forhold heller!

9. januar 2013
10:31
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 35
Medlem siden
24. september 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Kanskje du burde tatt ein kaffe med ho, og snakka ut om situasjonen?

Det fyste som slo meg var, er det ho eller dikka som skal gifte seg? Og, er det ho som betaler for maten? Kan være at ho kanskje er redd for det økonomiske, og at ho kanskje ikkje har råd til å ut med så mykje?!
Kanskje ho er redd for at de ikkje har råd til det, og vil prøve å passe på at de ikkje ruinerar dikka?

Uansett, så er det dikka som skal gifte dikka, så det er alt opp til korleis de vil ha det. Men eg trur på at ein god prat om planleggingen, kva de vil og kva de tenker, vil kunne gjøre det mykje bedre.

Me har hatt våres runder både på min og hans side, men me har vist kva me tenker og kva me vil. No er det berre ei side som betalar for mat hos oss, og dei har fått lov til å komme med innvendingar på gjestelista. Resten har egentleg ikkje noko dei skulle ha sagt 😀

9. januar 2013
13:51
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 44
Medlem siden
14. desember 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Vi skal betale alt selv for ingen våre familier har særlig mye penger.. Derfor mener jeg selv hun ikke har noe med hvor mange vi vil ha i vårt eget bryllup.. 50 til middag e akkurat passe og 80 til kaffi mener jeg er overkommelig.. Jeg Har ei venninne som gifter seg te sommeren og de har 80 til middag og 100-120 til kaffi, da hadde jeg skjønt svigermor!

9. januar 2013
13:59
Avatar

Forum innlegg: 20970
Medlem siden
15. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Mine svigerforeldre er ikke helt, hva skal jeg si.. De er ikke helt oppdatert på bryllupsfronten wink
Så da vi skulle gifte oss kom det mange spørsmål om både det ene og det andre.
Til min stoooore fortvilelse...

Etterhvert måtte jeg bare lukke ørene.. Bare la de si det de ville si og buse ut med sine meninger og lukke opp ørene etter de var ferdig.
Og gikk det for langt så sa jeg som det var at det var vårt bryllup, de hadde fått gjort det som DE ville på SIN dag og at nå var det VÅR tur...

Men skjønner godt frustrasjonen din!!!! ](*,)
Kan ikke mannen din ta en snakk med henne da??

9. januar 2013
18:09
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 35
Medlem siden
24. september 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

"lillypilly" wrote: Vi skal betale alt selv for ingen våre familier har særlig mye penger.. Derfor mener jeg selv hun ikke har noe med hvor mange vi vil ha i vårt eget bryllup.. 50 til middag e akkurat passe og 80 til kaffi mener jeg er overkommelig.. Jeg Har ei venninne som gifter seg te sommeren og de har 80 til middag og 100-120 til kaffi, da hadde jeg skjønt svigermor!

Ja, 50 til middag og 80 til kaffe er da ikkje verdens største krise 😀

Og skeiv-fordeling trur eg det blir i alle familiar, hos oss er det motsatt da han har mykje større familie enn kva eg har. Men derimot, så er det fleire av mine, no våres, venner som blir inviterte.
Er kanskje vanskeleg for svigermor, at du stikk av med guten hennas. laugh Eller at ho kanskje føler seg utelatt av planlegginga. Vanskeleg å sei, men kanskje du burde invitere ho på kaffi, og kanskje gje ho ein liten oppgave til bryllupet? Som å organisere nokon til å bake kake? hehe..
Håpar det ordnar seg, i såfall får du berre lukke øyrene icon_razz

12. januar 2013
16:33
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 120
Medlem siden
13. desember 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Her går det mer i: er vi ikke enige, finner vi ut av det.
Og så involverer vi ikke foreldrene våre før vi må.
MEN: noe av det første vi gjorde da vi forlovet oss var å snakke med foreldrene under fire øyne, altså svigermor for seg, svigerfar for seg (skilte foreldre) og mine foreldre for seg. Alle har fått beskjed om at det er vi som skal gifte oss og at vi spør om vi trenger hjelp. Alle foreldrene er enige i det, og selv om jeg vet at mødrene våre klør etter å komme med forslag, respekterer de at vi tar våre valg.

Her er det forøvrig min mor som er mest opptatt av hvor mye penger vi bruker, men jeg mistenker at det har å gjøre med at hun vet hvor lite penger vi egentlig har.

12. januar 2013
16:54
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg er glad for at jeg har en mor, pappa, svigermor og brudgom som setter å bremser lommeboka. Det nytter ikke å kjøre dette som en egotripp der man ikke tar noen kompromisser også mht økonomi underveis.

Løsningen vår har vært å ha en skikkelig lunch med konkrete planer og tall. Det nytter ikke å sitte å si at dette ikke blir så dyrt, eller komme i etterkant med et regnskap som viser minus i alle poster. Så foreldrene vet hva ting koster og de har å forholde seg til våre ideer og ønsker.

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
3 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!