Hvordan er leggerutinen på små barn? | Barn, foreldre og familieliv | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Hvordan er leggerutinen på små barn?
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
10. juli 2013
23:59
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Kan jo høre med noen her, om det er noen magiske oppskrifter på å få 14 måneder gamle gutter med sterke meninger smile til å legge hodet på puta og sove - og IKKE reise seg opp å skrike hver gang man forlater soverommet...

Stort sett er det ca. 30-40 minutter med grining hver kveld.. ved mindre vi sitter ved siden av og venter til han sovner.

Hva gjør dere som har barn på samme alder? Hvordan er leggerutinen?

11. juli 2013
07:33
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 811
Medlem siden
21. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Her er minste 17 mnd, og han har vi vært veldig heldige med! Legger seg kl 19, litt kos, legger han i senga, og da er det stille til neste morgen ca kl 8. Storebroren på 3 derimot hadde vi store problemer med på samme tid, han er nå 3 år, og sovner like lett som lillebroren.

Det vi gjorde var å være streng. Jeg er imot at barn skal skrike seg i søvn, men litt skriking må det til så de forstår at vi mener alvor.

Start første kvelden med å legge ungen, kose, synge, lese bok eller hva dere har som rutiner. Si god natt, og legg ungen ned. Gå ut av rommet. Stå utenfor, men ikke la ungen vi at du er der. Gå inn hvert 1-2. minutt,gi ny kos, si god natt og legg ned. Gå ut igjen. Gjenta dette til ungen sover.

Neste dag kan du øke til 2-3 minutt, dagen etter 3-4 minutt osv. Spørs jo så klart hvordan ungen skriker! Her var det bare sintskriking fordi han ikke ville legge seg, men er det vond gråt eller noe som plager han må man ikke øke intervallene like fort. Her tok det under en uke før vi hadde fått på plass legginga, og det var sååå verdt det. Det er tungt når det står på, men vær tøff!

Når legger ungen seg? Og hvor mye sover ungen iløpet av døgnet? Er ikke overtrøtt og legger seg for sent? 

Lykke til smile

 

11. juli 2013
22:09
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Vi har prøvd den - ferbers metode som du beskriver. Virker til en viss grad.. Men når vi kommer til intervaller på rundt sånn 5-7 minutter, så er det nesten som han griner seg i søvn allikevel føler jeg da.

Har lyst til å være streng, men det er veldig vanskelig - for som du også sier: Vi er også i mot at det siste de opplever hver dag er å grine seg i søvn. Men så kan vi jo ikke lage en vane ut av å sitte der i 1 time hver kveld heller..

Han er en ekstremt aktiv 1åring da. Mer aktiv enn andre barn vi kjenner icon_razz "Opp og ned", "høyt og lavt" hele dagen.. det er full fart fra ca. 05.30 til ca. 10, så sover han i 1.5 - 2 timer, og så er det full fart igjen til rundt 14, da sover han i 45 min - 1 time, og så er det full fart nok en gang frem til bading ca. 18, kveldsmat og kos til ca. 18.40, og så legge seg rundt da til 19.00.

Vi har prøvd å legge både tidligere og litt senere - men det ser ikke ut til å bli noe bedre... hrmpf.. Synes alle vennepar rundt oss er så heldige med leggingen. Det er typ så ille at vi f.eks. bare kan glemme barnevakt før kl. er minst 20.30. Ikke at når barnevakten skal dukke opp er drivkraften, men det hender jo det er hyggelig å ta en tur på kino, gå ut å spise eller noe sånt en gang i mellom. Akkurat det er det nå snart 14 måneder siden vi gjorde sist..

Kanskje vi bare får være enda strengere og kjøre på enda lengre intervaller, men det skjærer jo litt i foreldrehjertet det må jeg innrømme..usikker

11. juli 2013
22:13
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 811
Medlem siden
21. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Det er nok vondt for dere, det kan jeg forstå. Men så lenge dere kommer inn etter kort tid, så vet jo ungen at dere er der. Det jeg er imot er at man skal legge ungen og la den gråte til den sovner uten å prøve og kose og roe ned. Så lenge man viser at man er der for ungen, at han ikke er alene, og ikke blir forlatt så tror ikke jeg det skal være noe problem med å øke intervallene. Men vi har aldri kommet så langt at vi har trengt det, for da har ungen forstått at han kan sove trygt.

Hva med å heller være litt lengre på hvert intervall? Ta to-tre dager på hver? Det MÅ jo bli bedre så lenge det ikke er noe som plager. Prøvd å sette en tåteflaske eller tutekopp med vann i sengen som ikke lekker, men som han kan forsyne seg når han vil? Prøvd å lagt mange smokker i senga? Hva med en topp mammaen har brukt hele dagen og legge den i senga, eller la ungen bruke putetrekket til mor eller far?

11. juli 2013
23:32
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Gode forslag smile Skal kjøpe ny tutekopp i morgen den dag! Kanskje det hjelper litt..  smile

Han har aldri brukt smokk - har bare kastet de fra seg når vi prøvde da han var enda mindre.

Vi ser jo at det er mye verre nå som det er sommer og varmt. Vi har soverommene i 2.etg. i huset, og soverommet hans ligger selvfølgelig mot sør - så det står sol på hele dagen, og det blir kjempevarmt selv om vi har sånne solreflekterende (heter det det?) gardiner nede hele dagen. Har blitt litt bedre med vifte som vi har satt inn da heldigvis, men fremdeles veldig vanskelig å sove. Tror vel egentlig ikke det bare er fordi det er varmt, men det må jo være lov å håpe at det hjelper når det blir litt kjøligere icon_razz

Når han først sovner er det heldigvis greit. Da sover han normalt sett hele natten gjennom, selv om han våkner omtrent kl. 00, men da er det lett å få han til å sove igjen..

Takk for forslagene - alt skal iallefall prøves!

13. juli 2013
14:40
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 30
Medlem siden
22. februar 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Vi sitter sammen med vår jente på 14mndr til hun sovner, syns det er helt ok! Hun ligger og skravler litt for seg selv, reiser seg litt innimellom (og får da beskjed om  å legge seg ned for å sove, eller blir evt lagt ned) og så sovner hun som regel innen det er gått 20min. Noen ganger mye kortere tid, andre ganger litt lenger tid. Jeg mener man skal forsøke andre måter å lære de å finne søvnen enn å la de skrike seg i søvn... jeg får vondt inni meg av å tenke på å skulle la barna mine gråte alene på et rom, uten å skjønne hvorfor mamma eller pappa ikke svarer/kommer. Vi svarer/kommer jo alltid ellers på døgnet. Nei, ferber og andre ting i den retning er ikke noe for meg (og ferber selv har jo gått ut og sagt at han "angrer" på sine uttalelser om det som nå skallen ferber-kuren)

vi sitter sammen med 3åringen også når han skal sovne, ser på det som en fin anledning til å få en rolig stund sammen. Da er det rom for å hvilke i øret hans hvor glad vi er i han, at vi elsker han, og han kan nikke og hviske trett tilbake at han vet det...har brukt samme "leggemetode" med han som nå med lillesøsteren, og han sovner nå som regel iløpet av 5-10minutter. igår kveld lå jeg 5minutter ved siden av han, og da hadde han sovet tungt en god stund, sovna vel iløpet av to minutter tenker jeg wink

13. juli 2013
15:55
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 811
Medlem siden
21. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Her tror jeg det handler om å kjenne sitt eget barn og gråten til barnet. Jeg hører forskjell på vondgråt, reddgråt, sintgråt og bare tullegråt. Er barnet redd eller har vondt skal man så klart ikke la barnet gråte alene, men når barnet tullegråter for at det ikke vil legge seg og ikke noe annet plager barnet så må det i mine øyne lære seg at vi foreldrene er der, men at vi ikke skal sitte inne til barnet hele tiden. 

 

Det aller viktigste for gode sovevaner er rutiner, rutiner og rutiner. Man må gjøre det samme til hver kveld og la barnet vite at det nærmer seg leggetid. Er også viktig å ikke gi mat rett før legging da dette kan føre til litt mageknip. Vi har kveldsmat en time før leggetid, og da har maten hatt tid til å roe seg i magen før barnet skal sove. Gjelder også å roe ned før legging, man kan ikke gå fra aktiv lek til legging, det må være rolig, f.eks lese en bok osv.

Men er det ikke rundt 14 mnds. alder også veldig vanlig med utviklingssprang? Mener å huske vi har hatt en fase med begge to rundt denne tiden, og da har barn vanskelig for å sove. De vil lære noe nytt, og om det er noe som plager de med f.eks snakking, noe motorisk eller gåing, ligger dette og gnager på samme måte som hos oss før en stor eksamen, viktig gjøremål dagen etter og slike ting.

 

Jeg anbefaler ikke ferber på alle punkter, men en mildere variant. 3 minutt gråt synes jeg er alt for lenge! Heller øk det gradvis og som jeg skrev før, ta lengre etapper på hver etappe på 1-2-3 minutt så lenge barnet ikke roer seg. 

Mine barn har ihvertfall blitt mer forstyrret av at vi har vært der inne til de har sovnet, da har de ligget og sett hva vi har gjort, og reagerer mye sterkere på lyder, som f.eks når vi lister oss ut av rommet.

 

13. juli 2013
18:00
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg skyter antakelig meg selv i foten siden jeg ikke har barn, men skulle vi som kjærester forholdt oss til at ungen aldri kunne overnatte hos andre eller at vi ikke kunne gå på kino sammen eller pleie oss selv pga den ikke klarte å sove uten at vi satt der hver eneste kveld å enten satt i ro eller hvisket ting i øret da hadde jeg blitt sprø å skilsmissen nær...

 

Dette håper jeg inderlig at vi klarer når det blir aktuelt. Om jeg så må gå i kurs om å være konsekvent og ikke få dårlig samvittighet for alt.

 

Bra tråd sånn sett Roger nå fikk undertegnede noe å tenke på!

13. juli 2013
18:25
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Martine sa
Jeg skyter antakelig meg selv i foten siden jeg ikke har barn, men skulle vi som kjærester forholdt oss til at ungen aldri kunne overnatte hos andre eller at vi ikke kunne gå på kino sammen eller pleie oss selv pga den ikke klarte å sove uten at vi satt der hver eneste kveld å enten satt i ro eller hvisket ting i øret da hadde jeg blitt sprø å skilsmissen nær...

 

Dette håper jeg inderlig at vi klarer når det blir aktuelt. Om jeg så må gå i kurs om å være konsekvent og ikke få dårlig samvittighet for alt.

 

Bra tråd sånn sett Roger nå fikk undertegnede noe å tenke på!

Ja, det blir jo litt sånn at når man får barn, så settes de foran alt. Uten tvil. Men samtidig er det jo ikke slik at livet slutter fullstendig heller. Man lærer seg heldigvis veldig raskt å tenke "Alt er en overgang" og neste uke kan være helt annerledes enn forrige uke osv.

Mente ikke å drive noen skremselspropaganda her icon_razzJeg tror nok at vi opplever at det er litt ekstra vanskelig med legging her i huset i forhold til hva som egentlig er normalt.. men nå er vi også over 30 begge to, så vi klarer fint å vente på den kinoen eller byturen litt til wink

 

13. juli 2013
18:45
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

Klart det, og man kan også få en baby med kolikk eller andre behov. Man vet jo ikke hva man får før den er der. Er jo ikke noen bestillingsvare du kan reklamere på om den ikke passer inn.

 

Det jeg mener for min egen del er at jeg gjerne vil gjøre alt det vi som foreldre kan for at vårt barn ikke skal være avhengig av vår konstante tilstedeværelse, også foreldre trenger å bare være kjærester eller voksne sammen med andre voksne. Vi skal jo fungere vi også. smile

 

Nei, dette tror jeg at jeg skal lese meg opp på når den tid kommer. Likte og tror på Tina sin tilnærming jeg, det andre føler jeg nå blir å skyte seg selv i foten når det kommer til barn som ikke kan legges av andre eller ikke klarer å sove uten at mor eller far er tilstede i rommet.

 

Og at dere er begge over 30 er da ingen unnskyldning Roger, du blir jo ikke mer bløthjertet av at alderen kryper oppover. wink

 

Her heller blir det sikkert ikke baby før jeg er 30 og mannen min 35. Ser ikke det for meg før hvertfall. smile

13. juli 2013
19:19
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 30
Medlem siden
22. februar 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Martine sa 
Jeg skyter antakelig meg selv i foten siden jeg ikke har barn, men skulle vi som kjærester forholdt oss til at ungen aldri kunne overnatte hos andre eller at vi ikke kunne gå på kino sammen eller pleie oss selv pga den ikke klarte å sove uten at vi satt der hver eneste kveld å enten satt i ro eller hvisket ting i øret da hadde jeg blitt sprø å skilsmissen nær...

 

Dette håper jeg inderlig at vi klarer når det blir aktuelt. Om jeg så må gå i kurs om å være konsekvent og ikke få dårlig samvittighet for alt.

 

Bra tråd sånn sett Roger nå fikk undertegnede noe å tenke på!

 

 

 

 

ja, det ER vanskelig, for ikke å si umulig å vite hvordan man vil være som foreldre før man har prøvd det. Jeg var veldig bastant før jeg fikk barn selv, på ganske mange områder, feks det med legging og soving som eksempel. Men så ser man i praksis hvordan det blir, og da kan jo ting endre seg fullstendig! det er ikke annen at jeg MÅ ligge og hviske noe i øret hans, men JEG syns det er koselig! Jeg setter faktisk veldig stor pris på den rolige stunden vi har sammen på rommet ved leggetid, det er en tid for å roe ned. Det er hektiske nok hverdager som det er, med barnehage og slikt. Hdde vi gjort en innsats for å endre på det så hadde det nok gått fint, men vi har ikke behov for det.

 

Storebror kan forøvrig fint legges av andre. Vi har hatt barnevakter både på enkeltkvelder og overnatting hos besteforeldre. Da er det de som legger han, eller vi har lagt han til de kommer, hvis det er snakk om litt utpå kvelden. Det tar ikke noe lenger tid for han å sovne da, enn det gjør her hjemme.

lillesøster har vi enda ikke hatt barnevakt til, men det er jo ikke fordi det ikke hadde gått pga leggingen! Det er pga JEG/VI ikke har følt det nødvendig! men nå nærmer vi oss at det skal skje, og i august blir det jo garantert, da skal hun både legges av noen andre og sove borte fra oss.

 

 

føler meg litt teit som føler jeg må forsvare hvorfor vi velger å legge barna slik vi gjør, det er jo ikke akkurat som om jeg går inn for at ekteskapet skal ryke jeg da wink og måten vi legger på betyr jo ikke at vi aldri kan ha barnevakt eller kjærestetid sammen!

 

13. juli 2013
19:35
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
12sp_Permalink sp_Print
0

Du må ikke forsvare noe som helst ovenfor meg, jeg har ikke barn dermed sitter jeg ikke med noe som helst form for fasit. Jeg bare tenker for vår egen del for før vi vet ordet av det er vi også i tidsklemma og småbarnsfella, kun for diskusjonensdel jeg leser dette. smile

 

det jeg derimot vet er at vi som par er fullstendig avhengig av å kunne gjøre ting som voksne sammen og vedlikehodle det forholdet vi har med å ta oss noen turer på kino, reise eller hva som helst for at kjæresteforholdet mellom oss også skal bevares, jeg er ikke interessert i å bare være mamma, jeg vil også være en kjæreste, elsker og voksen samtalepartner. Det tror jeg er uhyre viktig. Og vi vår krets er en slik tankegang veldig vanlig, jeg er den yngste i vår vennegjeng å de aller fleste begynner å få barn og egen familie. (27år) smile

 

Skrekkscenarioet mitt må være som i bryllupet vårt der vi hadde gjester som ikke kunne la bestemor sitte barnevakt en gang for barna på 11mnd og 3 år fra lørdag til søndag, heller ingen andre så der måtte den ene være hjemme. Slik vil ikke jeg ha det i min familie.

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
24 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!