Må man egentlig ha bryllupskake? Vi hadde i utgangspunktet sett for oss å bare plassere figurene på den fineste kaka på kakebordet (samme hvilken), og skjære av den sammen bare for tradisjonens skyld. Men så ble vi fortalt at vi for ALL DEL måtte passe på at det var nok av den kaka til alle, og da må vi jo velge den største.. Vi blir nok rundt 100 til kaffen, så det må nødvendigvis være en ganske stor kake.
Blir skuffa hvis vi blir nødt til å dele vårt første kakestykke som ektepar fra ei kvæfjordkake, liksom :whops:
Nei altså, må og må, lurer egentlig mest på hva som er forventet? Hvordan ville dere reagert dersom dere som gjester ikke fikk smake på bryllupskaka fordi det ikke var mer igjen? Eller at kaka "bare" var en kjedelig ostekake/bløtkake/sjokoladekake uten noe mer dilldall?
Vi har et rimelig stramt budsjett, så regner med å møte forståelse for at vi ikke kan svi av flere tusen på en fancy kake. Men man kan aldri vite
Ostekake i flere etasjer er et ypperlig alternativ som mange vils ette pris på. Mest sannsynlig må du ha mange ostekaker uansett, så hvorfor ikke gjøre herligheten om til en bryllupskake.
Selv skal jeg begi meg ut på en 4.etg pasjonsfruktmousse kake (ostekake med pasjonsfrukt) både pga det er praktisk og pga det blir spist! Og den kan fryses på forhånd. Folk flest setter pris på noe annet enn krem og marsipan som hoverolleinnehaver ved kakebordet.
Som kakebaker selv så må jeg jo bare si at selv om dere blir 100 stykker så hadde jeg absolutt ikke valgt en kake som er beregnet til 100 stykker! Det er altfor mye hvis dere skal ha flere typer kaker utenom.
Dere trenger ikke noe som helst i bryllupet DERES Men at det er forventet med en bryllupskake, det er det nok. Fordi det er helt vanlig.
Men igjen, deres bryllup, dere som bestemmer. Er ikke verre enn det
"Martine" wrote: Ostekake i flere etasjer er et ypperlig alternativ som mange vils ette pris på. Mest sannsynlig må du ha mange ostekaker uansett, så hvorfor ikke gjøre herligheten om til en bryllupskake.
Selv skal jeg begi meg ut på en 4.etg pasjonsfruktmousse kake (ostekake med pasjonsfrukt) både pga det er praktisk og pga det blir spist! Og den kan fryses på forhånd. Folk flest setter pris på noe annet enn krem og marsipan som hoverolleinnehaver ved kakebordet.
Hvorfor må de mest sannsynlig ha mange ostkaker uansett? Kjenner du til gjestene som skal komme, hvorvidt de er kakespisere og spesielt ostekakespisere?
Fordi det inntrykket jeg har er at folk setter pris på et alternativ som ikke bare er søtt-søtt som feks marsipankake eller en suksessterte (jeg er ingen kakespiser egentlig, så jeg har rett og slett ikke oversikten).
Vi ble anbefalt å uansett ha 3-4 ostekaker i tillegg til bryllupskaken og andre kaker til våre 55 gjester - det er mye kaker! 😯 Derfor blir det denne pasjonsfruktmoussekaken som blir bryllupskake, så får man delegerere rundt til andre kakebakere. Tror det blir bra med et alternativ som dette.
Det var kun ment som et tips for å spare litt penger, siden den kan lages på forhånd og fryses slik at man også kan gjøre det selv hvis det er interessant.
08:14
23. oktober 2011
Jeg hadde nok forventet en bryllupskake,som gjest. Men det tror jeg har med tradisjon å gjøre. Mest sannsynlig vil mange hoppe over å spise av bryllupskaka uansett,fordi de ikke liker det som er inni Hadde det vært ostekake hadde Stian hoppet glatt over,bare for å gi et eksempel. I vårt eget bryllup hadde vi bestilt kake til ca 60 mennesker, vi hadde 72 gjester og det ble igjen 2 av 4 etasjer 😯
Hva med å bake to store utgaver av en kake dere er glad i og sette en bro i mellom dem? Voila, bryllupskake!
Dersom dere lander på å bestille en kake vil jeg, som også Trone sier, anbefale å kjøpe til færre mennesker enn dere har bedt. Jeg vil tro det holder med en kake til ca.60-70.
"White" wrote: Har en tante som vil bake en stor marsipankake til oss, kanskje vi får sette figuren på den. Marsipankake er ikke min favoritt, men den blir stor nok iallefall! Får få min kommende ektemann til å mate meg med sukkerbunnen og fyllet
Jeg har sett at man kan bruke forskjellige kaker til brylluskake. Man kan ha dem stående på et stativ der kakene står ved siden av en annen og ikke direkte opp på en annen. Og så har man figuren på den som er på toppen.
Her har du noen eks på kakefat som man evt kan bruke. Har sett en kake med forskjellige type kake på de forskjellige etasjene og det funket helt greit. Da kan man få litt flere sorter og da sliper man å lage veldig mye kake av bare den ene sorten. Håper dette hjelper
Vi var 55 gjester og det var mye igjen av kaken etterpå, en etasje hadde vært nok igrunn Vi hadde sjokoladekake med vanilje og jordbærfyll nederst(sukkerfondantutenpå) og marsipankake øverst. Man får jo kjøpt diverse fat og former på nettet, så om man kjenner noen som er flink til å bake, så trenger det ikke å bli så dyrt
Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475
Pålogget nå:
58 Gjest(er)
Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)
Toppliste innlegg:
Stavangerpar: 14664
eriksson: 7598
vanilla81: 4232
lindakbj: 4020
sizza87: 3278
Katrine: 3155
Jannicke: 2914
Medlemsstatistikk
Gjester: 2
Medlemmer: 9151
Moderatorer: 2
Administratorer: 2
Forumstatistikk
Grupper: 5
Forumer: 36
Emner: 11394
Innlegg: 176083
Nyeste medlemmer:
gurooo, Guro, tuvavb, Ellikapstad, IneThereseModeratorer: Trone: 20970, Stian og Gitte: 7804
Administratorer: Bryllupsvenner: 49, Roger: 4193
Innlegg med flest stjerner
Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!
Siste kommentarer