Norgesglas er fine å bruke, ja. Men dei høge kan vere litt klønete å putte handa ned i, så bruk dei til små, gjerne innpakka ting, og ha gjerne ei serveringsskei oppi slik at gjestane kan bruke den for å fiske ut det dei vil ha. Variasjon er fint, vi skal ha nokre fat, nokre høgare ting og nokre vide skåler. Eg kjem nok til å ta ein del bilde av bordet vårt, så eg legg dei ut enten her eller i bloggen.
17:47
5. november 2011
Jeg ville aldri ha droppet desserten for candy buffet. Men vi hadde tre retters, så det hadde bare vært rart om vi droppet desserten
Vi hadde uansett en candy buffet da. Fikk ikke til å laste opp bilde her fordi det var for stort. Så hvis dere vil se bilder av resultatet, kan dere ta en titt på bloggen min; http://siljeogthomas.blogg.no/.....y_bar.html
Vi hadde bare godteri på denne candy buffeten da, cupcakes og cake pops hører hjemme på kakebordet synes det, og det er to separate ting. Vi hadde candy buffeten stående hele dagen, fra gjestene ankom lokalet og til de dro. Var visst veldig populært!
Idag er jeg overbevist - i mitt bryllup serveres det IKKE noe som kan ligne en 3 retters. (jeg spiser nelig aldri 3 retters pga jeg ikke orker dessert på slutten...)
Vi har nemlig prøvespist.
Desserten er long gone for vår del, det blir for mye mat, spesielt når man skal ha et kakebord på toppen OG nattmat. Noe må ut.
Du føler deg kjempetung, blir sigen og man mister fullstendig lysten på noe annet...
Candybuffen er planlagt - vedtatt - og kommer til å redde festen for vår del.
20:26
5. november 2011
Det er selvfølgelig noe alle brudepar velger individuelt. Alle er forskjellige, vi for vår del kunne ikke ha servert noe annet enn en tre-retters da andre typer mat ikke hadde stått i stil til resten av bryllupet. Vi hadde forrett, hovedrett, dessert, kakebord, candy bar, og nattmat (Pølsefest! hehe). Ingen klagde over at det var for mye mat gitt!
Tror kanskje jeg hadde blitt noe skuffet dersom det ikke var noe dessert i bryllupet, og jeg måtte knaske godteri i stedet. Btw, når man spiser ute på restaurant så orker jeg aldri tre retter heller, men i en bryllupsmiddag kommer ikke maten på løpende bånd. Det er taler og sånt innimellom rettene, i tillegg er det mindre porsjoner enn om man forsyner seg selv ved et koldtbord eller spiser på hvilken som helst restaurant. Det er derfor ikke noe problem å spise tre retter i et bryllup eller i annen sammenheng hvor man får servert en bedre middag
Det vil være dessettshoots som innslag på candybuffe. Så ingen sulkerunger vil gå skuffet hjem. Og siden bruden er den største av dem, vil det være rikelig med valgmuligheter.
Taler ønsker vi begge et minimum av så det er også medvirkende til at 3.retters utgår. Hvorvidt et bryllup mister sin avaganse ved å ha buffet er jeg uenig i, stemningen blir kanskje ikke like stiv og formell, men det tror jeg mange setter pris på. Slik du skiserer høres det ut som et maraton i måltider og servering
Jeg har satt meg som målsettning at jeg skal arrangere det mest vellykkede bryllupet noensinne for mine gjester, og det tror jeg enkle valg som dette er med på og gjøre. Mat skal de få, men ingen skal føle seg som én hval strandet på land underveis.
nattmaten er forøvrig viktigere enn dessert etter min mening, den må være bra skal festen vare...
Godt å høre at dagen var vellykket for dere alle.
"CathFoto" wrote: Martine, lager dere dessertshotsene selv? Har du noe inspirasjon?
Jeg har selvfølgeligt tenkt å lage dem selv, dette er jo et DIY bryllup. Jeg tror jeg har inspirasjon i min to-do-list hvis ikke så kommer det noe nå ift hva jeg har planlagt.
Hovedtanker:
*mini serveringer, det skal være en munnfull ikke mer.
*ulike skåler og høyder.
*selektivt utvalg av desserter max 3
*til 60 gjester lages det max 30 av hver.
Jeg finner egentlig inspirasjon bare ved å google dessert shot eller enda bedre tapas dessert, men jeg synes jeg får mer ut av mitt eget hode. Bare tar mine egne favorittdesserter og gjør dem mini er planen. Feks hvit og mørk sjokolademousse med et mynteblad på toppen, servert lagvis med 1.cm lag og ikke 5 cm feks. Andre ideer er noe syrlig eller/og en med jordbær.
På denne nettsiden får du masse tips om engangsutstyr som kan brukes. (Usikker på om de er billigst, men man får en ide om hva som finnes der ute - tenker å bruke samme innfallsvinkel til kanapeer/forrett).
http://www.partycity.com/categ.....g+party.do
Nå må det nevnes at vi ikke har tenkt til å gjøre dette på vanlig vis - dette blir nemlig som en kombinert dessert/godteri/kake-bord, nå også med iskrem... og jeg har ingen problemer med å bruke plastikk for å få det som jeg vil. I et annet type selskap fungerer ikke det, der hadde jeg brukt Ikea sine telys holdere til 9,- for 4.stk.
puh.. godt det er min egen tråd jeg kupper.
12:04
10. februar 2012
Vi gjorde noko liknande i konfirmasjonen til datra mi, stor suksess! Dei vart ikkje så fancy pynta, men her kan ein variere med strøssel, kompottar, lag-på-lag osv..
http://altgodt.wordpress.com/2010/04/30 ... dessertar/
http://altgodt.wordpress.com/2010/05/01 ... ondepiker/
"Altgodt" wrote: Vi gjorde noko liknande i konfirmasjonen til datra mi, stor suksess! Dei vart ikkje så fancy pynta, men her kan ein variere med strøssel, kompottar, lag-på-lag osv..
http://altgodt.wordpress.com/2010/04/30 ... dessertar/
http://altgodt.wordpress.com/2010/05/01 ... ondepiker/
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Dette blir jo bare bedre og bedre! Sjokolademoussen som du har komponert kan den lages på fredagen feks Altgodt?
En annen ting ift bloggposten din, du sier at din erfaring er at folk forsyner seg med mer... kan jeg bare spørre hvor mange du laget til dere selskap mht antall gjester?
*igjen må jeg si tusen takk for tips! Føler jeg stadig noterer ned tips fra Deg og dine erfaringer*
Jeg har sagt det før og jeg kan gjerne si det igjen - bryllupet mitt minner mer og mer om en barnebursdag med alle sine løsninger, men jeg tror rett og slett det er det som kommer til å gjøre vårt bryllup til en suksess.
Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475
Pålogget nå:
29 Gjest(er)
Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)
Toppliste innlegg:
Stavangerpar: 14664
eriksson: 7598
vanilla81: 4232
lindakbj: 4020
sizza87: 3278
Katrine: 3155
Jannicke: 2914
Medlemsstatistikk
Gjester: 2
Medlemmer: 9151
Moderatorer: 2
Administratorer: 2
Forumstatistikk
Grupper: 5
Forumer: 36
Emner: 11394
Innlegg: 176083
Nyeste medlemmer:
gurooo, Guro, tuvavb, Ellikapstad, IneThereseModeratorer: Trone: 20970, Stian og Gitte: 7804
Administratorer: Bryllupsvenner: 49, Roger: 4193
Innlegg med flest stjerner
Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!
Siste kommentarer