Familiens bidrag | Bryllupsdagen og bryllupsfesten | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Familiens bidrag
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
21. juli 2012
11:53
Avatar
Nytt medlem
Forum innlegg: 9
Medlem siden
10. juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Heisann!

For en knapp måned siden dro jeg frem ringen og fikk ja, fra min kjære.

Nå er vi egentlig godt igang med bryllupsplanleggingen. Vi har alt bestemt at vi vil dra til hennes hjembygd og gifte oss der, med en utendørs vielse gjennom humanetisk forbund. Vi vil ha et forholdsvis lite bryllup (tatt i betrakting at min side av familien er DIGER...) så vi satser på omtrent 30 gjester.

Nå har vi brukt endel tid med budsjettverktøyet her på BV, og kommet frem til at det egentlig er ganske dyrt å gifte seg, selv om vi prøver å spare der vi kan.

Vi ønsker igrunn å gifte oss i august neste år, men vi ser at det kan bli tøft å få til økonomisk. Derfor har vi begynt å leke med tanken på en litt annerledes ønskeliste, hvor vi rett og slett skal ønske oss en del av bryllupet fra de forskjellige delene av familien, istedetfor vanlige bryllupsgaver.

Min mor, som er en wizard med kort, bortpynt osv, har allerede tatt på seg at hun vil lage invitasjoner, bordkort og takkekort, og vil stå for dekorasjon av bordene. Så der sparer vi endel penger.

Tanken var at om vi kan få de nærmeste i min familie, og de nærmeste i brudas familie til å bidra med det de er dyktige til, eller evt bare dekke endel av regningen, så kan vi klare å få til et sommerbryllup neste år uten å måtte sette oss i noen stor gjeld. Er det noen som har erfaringer med å gjøre det på denne måten?

Setter pris på tilbakemeldinger hvis noen har gjort dette før, og eventuelt kan advare oss mot stygge fallgruver før vi tråkker i dem selv wink

-Marius og Jeanette-

21. juli 2012
14:01
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 105
Medlem siden
2. mars 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hei!

Håper virkelig dere får det bryllupet dere ønsker dere. Vi har fått dekt en del av bryllupet av våre foreldre. Mine har gitt 10 000,- hans foreldre har gitt nærmere 30 000,- og dette er uten at vi har spurt om det. Så vi er ganske heldige ja, men det er det jo ikke alle som er.

Men tror det er lettere å spørre om tjenester, enn penger.. Så kanskje de som blir spurt tilbyr penger i stedet, uten at dere da måtte spørre om det?
For eksempel om dere skal ha Tapas til mat, så kan jo alle gjester bidra med litt hver - så har dere plutselig et verdig herremåltid til alle smile De største utgiftene i et bryllup er jo gjerne drikke, mat og underholdning. Lokale kan man få ganske rimelig om man er fleksibel og starter letingen tidlig.

Kjenner dere noen som kjenner noen som kan underholde? Det er også mye rimeligere å leie inn en DJ enn et band. Det finnes også mange dyktige trubadurer der ute som ikke er så dyre.

Sett opp et budsjett! Anbefales på det sterkeste... Hvor mye har dere råd til å legge i det selv? Klær kan kjøpes brukt eller leies. Masse utstyr kan kjøpes brukt forresten... Mye av utstyret vi skal pynte og dekorere med er kjøpt brukt fra finn.no wink Vær også tidlig ute med å bestemme tema - nå er det jo salg overalt så plukk ut noe av brudepynten allerede nå!

Ønsk dere penger i julegaver - det er jo også et sparetips til bryllupet.

23. juli 2012
13:16
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 45
Medlem siden
28. desember 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Hei!

Det som definitivt er dyrest er jo mat og drikke. Hva med å be alle ta med seg en rett og det de selv ønsker å drikke? Dette er jo ikke en kjempe stor utgift for den enkelte men er mye å spare på dette for dere 😀

1. august 2012
08:53
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 154
Medlem siden
27. juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Mine foreldre skal betale 1/3 av bryllupet. Hyggelig overraskelse det:-)
Vi er godt voksne og hadde ikke regnet med det

1. august 2012
09:06
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 256
Medlem siden
10. februar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Vi har gjort noko liknande, og bytta til oss tenester.

Vi lagde bryllupskaka i fire etasjar til eit vennepar av oss som er kokkar, dei lagar vår bryllupsmiddag, vi betalar berre for råvarene. Vi skal også lage ei bryllupskake til eit anna vennepar som skal gifte seg neste år, ho er grafisk designer og har laga alle grafiske element, som invitasjonar, program, bordkort m.m.. Dj-ane er eit anna vennepar av oss, dei gjev vi ei teneste att ein annan gong, evnt. får dei vin viss vi får til overs. (Dei har sagt dei vil gjere det for ingenting, men det skal dei ikkje.) Vi har samla alkohol i lengre tid, så dei kostnadane kjem ikkje i ein stor sum rett før bryllupet. Kjolen er kjøpt på salg, og vert lagt opp av ein bekjent til vennepris.

Det er mange måtar å spare pengar på, men å be om pengar ville eg ikkje gjort. Det får som regel veldig blanda mottaking. Tenk heller igjennom det dokke treng av tenester, om ikkje anna så å bake ei kake til kaffen.

1. august 2012
20:14
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Gjør det hele til en familie-happening. Ikke vær redd for å spørre om hjelp og tips, bruk alle kontakter det er ulig å oppdrive etc.

Et bryllup MÅ ikke koste en formue, det kan like fort koste mye mindre, men da må man spørre venner, bekjente, familie, venners søsken etc. Og jeg skal love deg at de synes det er stas å bidra å bli innvolvert.

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
3 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!