Hvem betaler hva? og hvor mye? | Bryllupsdagen og bryllupsfesten | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Hvem betaler hva? og hvor mye?
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
24. november 2008
09:34
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2914
Medlem siden
18. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Vi har funnet ut at drømmedagen vår kommer på ca 80.000

Vi har fått hjelp av foreldre på ca 20.000 hver (dvs 40.000 totalt) Resten må vi klare selv (Kredittkort er fine ting..hehe)
Men så kommer det store spørsmålet.
Fra Stians familie kommer det omtrent 30 stk fra min mellom 16-18. Venner er fordelt likt.
Vi tenkte ikke så mye på det når vi spurte om økonomisk hjelp. men Vi ser jo nå at fordelingen blir skjev. At mine foreldre skal betale like mye som hans blir kanskje litt urettferdig. Men vi kan ikke si at mine skal betale mindre, da vi ikke har penger til å dekke det selv.
Vi har tatt det opp oss to mellom, og Stian er helt enig at min fam ikke burde betale like mye., Jeg derimot synes dette er en forferdelig ting å ta opp.
Alle er gode venner og jeg tror ikke det ville blitt problemer, men jeg vet også at min mor og far akkurat nå har det litt trangt økonomisk (restskatt er gøy) og at hans foreldre trolig har en mye bedre økonomi.

Bør vi ta dette opp, eller bare la det skli pent under bordet??
HVordan har dere løst dette økonomiske puslespillet???

24. november 2008
14:01
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Oi, det var en litt tøff problemstilling ja... :-k

Hvis det er sånn at dine foreldre allerede har sagt de kan bidra med 20.000,- og dere to etterpå har tenkt at de kanskje presser seg litt vel mye, så tror jeg kanskje jeg ville ha snakket med mine foreldre alene om akkurat det...?

Det kan jo hende de har spart opp fra før slik at de helt fint kan hjelpe til, eller så kanskje de har holdt av penger til at datteren skal gifte seg smile

Om de ikke har det, så er det kanskje litt tøft å fortelle dere at de ikke kan hjelpe til med så mye, spesielt hvis både deg og Stian, og til og med kanskje hans foreldre får høre at det blir vanskelig. Da kanskje de også bruker av kredittkortene sine, i stedet for å si ifra at det faktisk blir et problem.

Hvis det skulle vise seg at din familie ofrer litt vel mye for sin del av hjelpen, så kanskje Stian kan ta en prat med sin familie alene, selvfølgelig uten å nevne for mye om hvorfor han skulle ønske de kunne bidra med mer.., men det kommer jo selvsagt litt an på hvilket forhold alle har til hverandre. Du sier jo at dere alle er gode venner, og da hadde jeg tenkt at det viktigste uansett ville vært å holdt det sånn!

Hva med at dere selv prøver å låne 20.000,- ekstra ved å snakke med banken deres. Banken vil jo selvfølgelig ha sikkerhet, og om dere ikke eier selv, så kanskje foreldrene dine kan stille med realkausjon, slik at dere låner med sikkerhet i huset dems.. Da bidrar de jo, men samtidig så slipper de å bla opp penger de kanskje ikke har. (Og samtidig slipper dere unna med MYE mindre renter enn ved å bruke kredittkort selv - kredittkort har ofte renter som er skyhøye :skrekk: (Nå jobber jeg i bank, så det kan jo hende jeg er litt vel opptatt av akkurat det) 😉

Får håpe dere finner en god løsning, men kanskje andre her har bedre forslag enn hva jeg kommer med?

25. november 2008
08:08
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2914
Medlem siden
18. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Takk for svar.
Mulig jeg la det frem litt dumt. Men vi trenger heldigvis ikke å gå i banken å låne. Problemet er mer at det blir veldig ujevnt fordelt i forhold til antall gjester.
Mine klarer 20.000 og det gjør hans også uten at det er noe stort problem for dem. Så det er vel mer at det blir veldig ujevnt som er problemet. Men.. det løser segsmile Ikke noe noen av oss ønsker å lage til noe stort. Er da så mye annet man kan krangle om her i verdenbiggrin

25. november 2008
08:47
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Aha!

Jeg skjønner bedre da.. (mulig jeg også burde ha lest innlegget ditt litt ordentlig, før jeg svarte med en helt bok) 😳

Men jeg prøver meg igjen: Jeg hadde nok heller sagt "takk takk" :mrgreen: - Å latt det skli pent under bordet ja..

Dere gjør jo ikke noe uhyggelig mot noen uansett, selv om fordelingen blir litt skjev, så er det jo et tross alt et felles bryllup [smilie=aiwebs_002.gif]

25. november 2008
08:55
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2914
Medlem siden
18. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Det er nok det vi ender opp med; Smiler og takker pent 😎 Etter jeg "kom frem" med problemstillingen snakket vi litt mer om det i går kveld.
Vi tenkte kanskje vi spør pent om foreldrene hans kan hjelpe med småbeløp ved siden av. Sånn at de ikke merker det..liksom..hehe. Og kanskje bake en kake eller to istedet.

25. november 2008
15:26
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 410
Medlem siden
16. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Hei!

Jeg ville nok takket pent for hjelpen og ikke tenkt mer på det. Men jeg er jo av den oppfattingen at det er vi som vil gifte oss, og dersom foreldre har muligheter og lyst er det fint med litt hjelp, ellers må vi nesten bare lage til et bryllup som vi har råd til har vi ikke råd til 70 gjester må vi enten vente lengre eller invitere 50 gjester dersom det er det vi har råd til. Synes ikke foreldre har plikt til å være med å betale bryllupet til deres barn....

lykke ti 😉

25. november 2008
18:34
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2914
Medlem siden
18. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

hei Randi.
Takk for svar.
Vi hadde runden på det også. Vi fortalte våre foreldre hva vi hadde råd til alene og hvordan vi da ønsket bryllupet. Men det var våre foreldre som ønsket å betale slik at vi kunne ha med familiene våre. Så det var deres valg 😀 Vi sa det var hyggelig at de ønsket å hjelpe oss. Det er nok vi som har måttet holde igjen dem til tider,... 😛 Litt overivirige alle 4..hehe.

25. november 2008
19:08
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 410
Medlem siden
16. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

ja blir fort sånt, er jo noe eget og spesielt med bryllup og det er jo bare en gang i livet forhåpenligvis det blir bryllup....

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
14 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176082

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!