"Martine" wrote: [quote="troya"][quote="Altgodt"]20:30 er ok. Men stalltipset er å ta bilde før vielsen, og å ha streng kustus på talar og innslag under middagen. Då er det mogeleg å invitere kaffegjestane til eit tidlegare tidspunkt, og ikkje minst la dei ta meir del i feiringa. Det var eit viktig moment for oss når vi bestemte oss for å ha fotografering før vielsen og ein kort middag med få talar, og desto fleire talar under kaffen.
Jeg foreslo for mannen i hus at vi kunne ta fotograferingen før selve vielsen. Men der fikk jeg blankt avslag. Han vil e ikka ha øyeblikket der jeg kommer ned kirkegulvet der han ser meg i kjole og full dragt for første gang ødelagt. Vi ska ikke sove sammen kvelden før og han får ikke se meg før jeg kommer i kirken på selve dagen. 😀
så da ville jeg heller prøvd å ha mindre taler under selve middagen og heller hatt en toastmaster som er flink til å holde tidsskjema. Da vil kaffegjesten føle seg litt meg deltakende og 😀
Jeg tar det du sier så alvorlig AltGodt at vi flytter fotograferingen til før vielsen, synes det er et knalltips for å få en "festligere" dag!
Om vi skal sove sammen natten til bryllupet vet jeg ikke... selvfølgelig er det spennende og alt det der, men alvorlig talt han har jo sett meg før. Vi bor jo ikke der vi skal gifte oss så logistikken er jo det utslagsgivende til syvende og sist.
Mener jo selv at det er et meget godt alternativ for å få mer tid med gjestene, ville jo gjør det selv. Men mannen satte ned foten. men da fikk jeg droppe kaffegjesten i stedet.
Måtte nesten gi meg der, siden det er ikke mye han har hatt å si ang bryllupet, og siden meningen hans var så sterk akkurat der.
Men hadde det vært opp til meg hadde jeg tatt fotograferingen før.
Da er man jo ny stilet og uten "røde" øyne. Så jeg syns det er et kjempe bra alternativ.
Bare å kjøre på 😀 😀
22:48
5. november 2011
Her er vår kjøreplan. Vi hadde vielsen kl. 14.30, så ikke så langt unna deres vielse.
Vielse 14.30 – 15.15
Felles fotografering i Borggården 15.30 – 16.00
Banksalen tilgjengelig fra kl. 16.00. Servering av cremant og jordbær.
Fiolinisten spiller i Banksalen til kl.18.00 (spiller til brudeparet har satt seg til bords)
Kl 16.00/16.30 Aperitiff – cremant og jordbær
Kl 17:30 Toastmaster kaller til bords
Kl 17:40 Gjestene står ved stolene - brudeparet ankommer
Kl 17:45 Til bords/Skjenking
Kl 18:00 Velkommen/informere om praktiske opplysninger ved toastmaster
Presentasjon av menyen fra kokken
Kl 18.05 Servering av forrett
Kl 18:30 Tale ved Brudgom (denne måtte komme tidlig så brudgommen slapp å grue seg så lenge )
Kl 18:35 Tale Brudens far ca 15 min
Kl 18:50 Forrett ryddes
Kl 18:55 Skjenking
Kl 19:00 Servering av hovedrett
Kl 19:25 Skjenking
Kl 19.35 Tale Brudgommens forlovere ca. 10 min
Tale Brudens forlover ca. 5-10 min
Kl 19:55 Tale Brudgommens farmor ca.5-10 min
Kl 20:05 Hovedrett ryddes
Kl 20:15 Dessert og skjenking
Kl 20:45 Takk for maten tale ca. 5 min
Kl 20:50 Toastmaster annonserer pause. Slutt/rydding av bord/røykepause/toalettpause
Kl 21.40 Presentasjon av bilder ved brudens far
Kl 22.00 Polonese – Toastmaster gir beskjed til hovedparene
Kl 22.05 Polonese – Toastmaster gir beskjed til alle gjester om å stille seg opp bak parene
Kl 22.15 Polonese – Toastmaster stiller seg bakerst i rekken med sin borddame
Kl 22.20 Brudedans
Kl 22:30 Kakefanfare og kakeservering med Kaffe Avec
Kl 23:10 Baren åpner/Livemusikk
Kl 00.00 Musikk
Kl 01.30 Pølsefest
Kl 02:00 Baren stenger
Kl 03:00 Lokalet stenger
Kjøreplanen ble fulgt veldig bra og vår toastmaster var flink til å følge opp tidspunktene. Ingen av talene dro ut i tid heller. Vi hadde ingen kaffegjester å ta hensyn til da, så der har jeg dessverre ingen tips å gi.
"siljeogthomas" wrote: Her er vår kjøreplan. Vi hadde vielsen kl. 14.30, så ikke så langt unna deres vielse.
Vielse 14.30 – 15.15
Felles fotografering i Borggården 15.30 – 16.00
Banksalen tilgjengelig fra kl. 16.00. Servering av cremant og jordbær.
Fiolinisten spiller i Banksalen til kl.18.00 (spiller til brudeparet har satt seg til bords)Kl 16.00/16.30 Aperitiff – cremant og jordbær
Kl 17:30 Toastmaster kaller til bords
Kl 17:40 Gjestene står ved stolene - brudeparet ankommer
Kl 17:45 Til bords/Skjenking
Kl 18:00 Velkommen/informere om praktiske opplysninger ved toastmaster
Presentasjon av menyen fra kokken
Kl 18.05 Servering av forrett
Kl 18:30 Tale ved Brudgom (denne måtte komme tidlig så brudgommen slapp å grue seg så lenge )
Kl 18:35 Tale Brudens far ca 15 min
Kl 18:50 Forrett ryddes
Kl 18:55 Skjenking
Kl 19:00 Servering av hovedrett
Kl 19:25 Skjenking
Kl 19.35 Tale Brudgommens forlovere ca. 10 min
Tale Brudens forlover ca. 5-10 min
Kl 19:55 Tale Brudgommens farmor ca.5-10 min
Kl 20:05 Hovedrett ryddes
Kl 20:15 Dessert og skjenking
Kl 20:45 Takk for maten tale ca. 5 min
Kl 20:50 Toastmaster annonserer pause. Slutt/rydding av bord/røykepause/toalettpause
Kl 21.40 Presentasjon av bilder ved brudens far
Kl 22.00 Polonese – Toastmaster gir beskjed til hovedparene
Kl 22.05 Polonese – Toastmaster gir beskjed til alle gjester om å stille seg opp bak parene
Kl 22.15 Polonese – Toastmaster stiller seg bakerst i rekken med sin borddame
Kl 22.20 Brudedans
Kl 22:30 Kakefanfare og kakeservering med Kaffe Avec
Kl 23:10 Baren åpner/Livemusikk
Kl 00.00 Musikk
Kl 01.30 Pølsefest
Kl 02:00 Baren stenger
Kl 03:00 Lokalet stengerKjøreplanen ble fulgt veldig bra og vår toastmaster var flink til å følge opp tidspunktene. Ingen av talene dro ut i tid heller. Vi hadde ingen kaffegjester å ta hensyn til da, så der har jeg dessverre ingen tips å gi.
Sitter igjen med en følelse av :skrekk: og :tullerdu: ?!?!?!
Jeg har en kjøreplan på fire punkt.
15.00 Vielse
ca 18.00 Middag
ca 20.30 Kaker/dessert/candybuffet
ca 00.00/01.00 Nattmat.
Som det matvraket jeg er er tidspunktene kun valgt utifra matservering. Alt annet faller seg jo veldig naturlig underveis hos oss. Det får uansett noen andre ta seg av akkurat den dagen, da skal jeg være på en kledelig snurr av musserende og nyte øyeblikket og ikke minst festen! Færrest mulig taler, ingen sanger.
Kjøreplan er ikke min sterkeste side med andre ord, og det passer seg dårlig at den blinde leder vei for å si det slik.
00:28
5. november 2011
Du skjønner, når man har med en proff aktør å gjøre, som en restaurant, så må servitørene og kjøkkenet vite når de skal legge opp og gå ut med maten til gjestene. De må også vite når talene er for å unngå å skjenke vin og rydde bort mat akkurat på det tidspunktet. Og hvis du tror at vi som brudepar styrte noe med det under middagen så tar du feil. Grunnen til at man lager en så detaljert plan i forkant er for å slippe å styre med noe som helst på bryllupsdagen. Da er det toastmaster, hovmester og kjøkkensjef som styrer skuta, og brudeparet slipper et eneste spørsmål.
Restauranten vi hadde bryllupsfesten hos var med og hjalp oss å sette opp denne kjøreplanen ut i fra deres erfaringer med tidsbruk på servering av retter. Jeg tror derfor at TS kan ha god hjelp i denne kjøreplanen, og om dette ikke passer ditt bryllup så får du bare droppe å si noe.
Hvis du har en kjøreplan på 4 pkt. som du selv sier, så kommer dere til å få masse spørsmål om hvem som skal gjøre hva og når. Derfor får dere også mye mer stress enn dere trenger å egentlig bry dere om denne dagen.
Verken Du eller jeg vet hvilke type bryllup TS sikter seg inn mot. Om det er galla eller en kjøreplan kun for å få logistikken til å gå opp.
Noen er interessert i å sitte til bords i 4-5 timer, andre vil ha litt mer fart på festlighetene. Spørsmålet er hvordan man kan tilpasse tiden best mulig til de gjestene som kommer senere, en veldig god tanke spør du meg.
Det jeg mest overrasket over i din detaljerte kjøreplan er lengden på taler etc, jeg forstår at vi ikke er på lik linje der overhodet. Det er dessuten en befrielse å se at det går an å ha helt forskjellig utgangspunkt og tilnærming til hva drømmebryllupet kan være og ikke minst inneholde.
Igjen ser jeg at jeg er heldig som har alt på et sted og ikke trenger med enn 4.hovedpunkter på kjøreplanen og en "hovmester" som passer på at dagen går fremover mht servering. Man trenger nemlig ikke gjøre det så fryktelig vanskelig som de profesjonelle skisserer.
Det er virker jo nesten som en bragd at de som gjør det meste selv iforbindelse med bryllupet og bruker amatører til å ikle roller på kjøkken og toastmaster og likevel klarer å gjennomføre en vellykket dag for både gjester og seg selv.
06:56
5. november 2011
Jeg forstår virkelig ikke din trang til å kommentere nedlatende om andres bryllup og valg av sted, mat og lengden på taler?? Det var absolutt ikke det TS ønsket å få informasjon om når hun skrev denne tråden.
Jeg synes dine kommentarer gjør at dette forumet blir mer og mer likt andre typer forum hvor noen er bare for å lage kvalm og kommentere nedsettende om andres innlegg. Det synes jeg er trist, for det har ikke vært noen som har kommentert slik her før. Alle har vært positive og kommet med forslag og ideer når noen har spurt om tips. Jeg har aldri før opplevd å få så nedsettende kommentarer om mitt bryllup før, så det må være du som har noe sterkt i mot enten meg eller vår måte å feire bryllup på. Det virker på en måte som du har et mindreverdighetskompleks ovenfor ditt eget bryllup og må rakke ned på andres som du føler er bedre enn ditt eget. Det er synd, det får du jo ikke noe ut av. Jeg har allerede giftet meg jeg, dagen ble perfekt, gjestene koste seg, de var i hovedfokus hele dagen og vi ville ikke at noe skulle mangle. Det var live musikk både før festen og på festen. Middagen dro btw. ikke ut, som du ser av kjøreplanen vår satt vi bare 2 timer og 50 minutter til bords. Ofte (uansett type bryllup, lavbudsjett eller høybudsjett) sitter man mye lenger. Så der bør du ikke komme med så stygge kommentarer.
Hvorav du kommenterer lengden på talene, det er vitterlig ikke noe vi bestemte selv, men talerne kom med forslag etter at de hadde skrevet talen sin. Når man kun har 5 talere så ble dette verken for langt eller for kort.
Det er faktisk veldig deilig og behagelig å ha bryllupet sitt på et sted hvor det jobber profesjonelle (som hovmester og servitører) som har dette som sin jobb. Vi har ikke bekymret oss et sekund over mat, drikke, kaker, pynting, oppdekking av bord, rydding etc. Vi kom, spiste, drakk, koste oss, og dro igjen. No worries! For din informasjon er dette det motsatte av vanskelig, da det ikke kostet oss en kalori å planlegge og gjennomføre dette!
Nå synes jeg denne tråden har dratt ut, og det var virkelig ikke meningen TS. Det var dog ikke jeg som startet digresjonen, men jeg får likevel unnskylde. Håper du hvertfall får litt hjelp av kjøreplanen vår
Flott med så mange tilbakemeldinger! 😀
En så detaljert kjøreplan er nok ikk aktuelt for vår del, men i grove trekk er tidspunktene dine greie å se til ihvertfall, så takk for at du deler den!
Vår kjøreplan blir grovt sett noe à la dette, tror jeg:
14.00 - 14.30: Vielse
14.30 - 15.30: Mingling utenfor kirken
15.30 - 17.00: Brudeparet fotograferes / Gjestene drar til festlokalet
17.00 - 17.15: Brudeparet ankommer festlokalet
17.15 - 20.30: Middag
20.30 - 02.00: Kaker og fest
Mer detaljert plan over middagen kan bli aktuelt å sette opp sammen med toastmaster i forhold til taler.
Hvor lang tid trenger man før vielsen til å ta på kjole, frisør, sminke o.l. uten for mye stress? Vil jo slippe å stå opp kl. 07 på bryllupsdagen når vi skal holde på til kl. 02-03..
Vi vil ta bilder etter vielsen når vi endelig er gift, fremfor å ta den før vielsen, så det er ikke noe alternativ å ta det før.
08:54
5. november 2011
"BrudAug2013" wrote: Flott med så mange tilbakemeldinger! 😀
Hvor lang tid trenger man før vielsen til å ta på kjole, frisør, sminke o.l. uten for mye stress? Vil jo slippe å stå opp kl. 07 på bryllupsdagen når vi skal holde på til kl. 02-03..
Vi vil ta bilder etter vielsen når vi endelig er gift, fremfor å ta den før vielsen, så det er ikke noe alternativ å ta det før.
Vi hadde også lyst til å ha god tid hos frisøren. Siden vielsen startet 14.30 holdt det for oss å dra til frisøren rundt kl. 10.30, men vi dro litt tidligere uansett, så vi startet vel rundt kl.10. Da var jeg ferdig med sminke og hår, og påkledning av kjole og slør før kl. 14, og hadde veldig god tid til vielsen Jeg stod forresten opp i halv 9 tiden, deilig å slippe å stå opp så veeeeldig tidlig ja!
09:14
23. oktober 2011
Jeg var oppe klokken 7 på bryllupsdagen vi hadde vielse klokken 13, og jeg var hos frisøren klokken 8.30. Mens jeg satt med krøller fikset frisøren håret til forloveren min. Vi var hjemme igjen klokken 11.30 og da var det ikke mer enn tiden av vegen for å få på kjolen og sminken
"Altgodt" wrote: 20:30 er ok. Men stalltipset er å ta bilde før vielsen, og å ha streng kustus på talar og innslag under middagen. Då er det mogeleg å invitere kaffegjestane til eit tidlegare tidspunkt, og ikkje minst la dei ta meir del i feiringa. Det var eit viktig moment for oss når vi bestemte oss for å ha fotografering før vielsen og ein kort middag med få talar, og desto fleire talar under kaffen.
Har ringt kirken idag, og det var ikke mulig å bytte vielsen til et tidligere tidspunkt :trist: Den var nemlig fullbooket....
Dermed blir det din lure idet vi skal prøve å teste ut. Lurt tips, i alle fall 😀
Lurer i den forbindelse på din tidsplan når du tar fotografbilder før vielsen. Skal du til frisøren for sminking og ordne håret? Om du skal det, når kl har du bestilt frisørtime?
11:56
10. februar 2012
Eg skal ikkje gjere så mykje med håret, det skal vaskast, fønast, tuperast litt og så skal eg ha ei hårbøyle i det, ikkje ein tiara. Ikkje slør heller. Eg skal til frisøren klokka elleve, han er ferdig halv eitt, og så er det ein halv time til makeup. Så blir eg henta klokka 13, og vi har fotografering i to timar. Vielsen er 15:30, og då er vi framme der vi skal vere resten av dagen, ikkje meir transport. Mitt håropplegg er nok ikkje "representativt", skal du sette opp håret er det nok eit anna tidsperspektiv enn mitt. Pluss at eg går til frisøren eg går til "alltid", og han har klipt meg (og prøveoppsett) fem dagar før, så då går det nok radig.
12:00
10. februar 2012
Ein annan ting som endrar tidsperspektivet er korleis ein serverer maten. Ein buffé går mykje raskare enn tre rettar med påfyll. Vi skal servere hovudretten "family style", altså i skåler som vert sett på bordet, og som alle på åttemannsbordet forsyner seg frå. Vinen (to flasker raud og ei flaske kvit, med skrukork for å sleppe vinåpnar) og brus står på bordet når gjestane set seg. Og dei skjenker opp sjølve. Alt dette gjer at middagen tek mykje kortare tid enn om vi skulle ha servitørar som gjekk rundt med tallerknar eller fat som folk forsynte seg frå.
Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475
Pålogget nå:
20 Gjest(er)
Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)
Toppliste innlegg:
Stavangerpar: 14664
eriksson: 7598
vanilla81: 4232
lindakbj: 4020
sizza87: 3278
Katrine: 3155
Jannicke: 2914
Medlemsstatistikk
Gjester: 2
Medlemmer: 9151
Moderatorer: 2
Administratorer: 2
Forumstatistikk
Grupper: 5
Forumer: 36
Emner: 11394
Innlegg: 176083
Nyeste medlemmer:
gurooo, Guro, tuvavb, Ellikapstad, IneThereseModeratorer: Trone: 20970, Stian og Gitte: 7804
Administratorer: Bryllupsvenner: 49, Roger: 4193
Innlegg med flest stjerner
Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!
Siste kommentarer