Min tilkommende ektemann mener at om det skal være 3 timer mellom vielse og middag, må vi servere noe lett en eller annen gang før middagen. Et av hans argumenter er at alle har fra ganske lang til lang reisevei. Alt skal foregå på samme sted, så gjestene skal ikke forflytte seg fra et sted til et annet og bruke tid på det. Etter vielsen vil det bli fotografering før vi samles til middag.
Han mener to timer mellom vielsen og middagen er nok, jeg syns vi burde legge inn litt slingringsmonn og si tre timer. Og da mener han at egentlig burde vi servert et eller annet lett FØR vielsen, men rett etter vielsen, mens vi fotograferes er selvfølgelig også et alternativ. Noe i retning av et lett smørbrød eller en liten baguette eller noe i den stilen.
Jeg tenker at hadde jeg vært gjest, reist langt og visst at vielsen er kl 14, og middagen kl 17, så hadde jeg sørga for å få meg noe i skrotten før vielsen, og dermed klare meg bra fram til middagen. Det ville jo selvfølgelig vært både enkelt og lettvint og deilig for meg om jeg fikk servert noe, men jeg tror ikke jeg hadde forventa det...
Hva tenker dere andre om saken? Og hva gjør dere evt? Jeg har jo sett at noen har snacks under fotograferingen, hva slags snacks blir brukt da? Og begynner man med alkohol/velkomstdrinken allerede da, eller tar man det når man kommer til middagen?
(Det er så lenge siden jeg har vært i noe bryllup at jeg husker ikke hvordan det gjøres.)
Frukt og kringle syntes jeg holder lenge
Med kaffe, isvann og brus/juice så holder det til bordsetting.
Velkomstdrinken skal ikke serveres før rett før brudeparet kommer. Den drinken skal gjestene ønske dere velkommen med og det er den dere skal ta deres første offisiele skål med gjestene med
Vielsen vår er kl. 12:30, og vi skal fotograferes etter det, så vi regner med at middagen kan begynne kl. 16:00. Det blir lang tid å gå uten mat for gjestene, så vi skal antageligvis servere diverse frukt og kaffe, te og mineralvann.
Vi har den samme utfordringen, sen vielse, sen middag. Derfor jeg var inne på å servere bryllupskaken før middagen. Fordi jeg synes at når dagen er lagt opp slik må vi som vertskap servere noe mat, ikke bare frukt som fyller magen der og da. Gjærbakst er jo supert! Lettvint og godt.
Vi løser det enkelt ved at forretten serveres som fingermat, da kan det spises når man mingler å man serverer i det minste noe. Det blir grillmat til middag så ingen fare for at noen sulter.
"Trone" wrote: Frukt og kringle syntes jeg holder lenge
Med kaffe, isvann og brus/juice så holder det til bordsetting.Velkomstdrinken skal ikke serveres før rett før brudeparet kommer. Den drinken skal gjestene ønske dere velkommen med og det er den dere skal ta deres første offisiele skål med gjestene med
Signerer på alt
19:55
13. desember 2012
Vi fotograferes før vielsen, sånn at gjestene slipper å vente. Det har litt med at alt skal være på samme sted å gjøre, og at vi skal ha sen vielse. Vi vil gjerne rekke å servere kaka og starte festen før midnatt.
Da min søster giftet seg, ble det servert "mat på pinne" mens de ble fotografert. Altså fruktbiter, kjøttbiter, egentlig alt mulig av enkel mat ble servert fra tannpirkere så folk kunne forsyne seg. De hadde også sjokoladefontene man kunne dyppe frukten i... Herregud, jeg kunne spist meg hjel på sjokoladedyppa frukt!
Vi kommer nok til å servere pinchos/fingermat, mellom vielse og middag.
Vielsen er kl 13.00, så forflytter gjestene seg til lokalet og får litt lett servering med drikke mens vi tar bilder. Deretter blir det velkomstdrink/champis når vi ankommer. Første skålen med gjestene som det var nevnt over her
Da trenger vi ikke stresse med å sette oss til bords heller, etter vi ha ankommet.
Men ta en titt på gavene og hilse ordentlig på folk, og SÅ sette oss tilbords! 😀
I mange bryllup jeg har vært som fotograf har jeg hørt gjestene klage over fruktfat og kaker, særlig når det er i kombinasjon med alkohol.
Gjestene spiser som regel ikke mat på vei inn i kirken og noen har kanskje reist et stykke så om det er noen timers venting mellom vielse og middag setter de fleste pris på en matbit, og mange setter pris på å slippe å ordne det selv i finstasen på butikk, café, bensinstasjon kanskje i en ukjent by.
Pga det har vi bestemt oss for å servere snitter eller focaccia med godt pålegg før middagen, men selvsagt ikke i kjempestore porsjoner. Vi kommer også til å ha kaffe og mineralvann som alternativ til alkohol/velkomstdrink.
04:12
23. oktober 2011
Vi hadde et stort fruktfat med meloner, druer og liknende som folk kunne ta av. I tillegg satt vi frem vann. Det ble vel mottatt og nesten alt ble spist opp. Nå skal det sies at det var glohett den dagen, så alle måtte få i seg nok væske for å klare dagen
Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475
Pålogget nå:
15 Gjest(er)
Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)
Toppliste innlegg:
Stavangerpar: 14664
eriksson: 7598
vanilla81: 4232
lindakbj: 4020
sizza87: 3278
Katrine: 3155
Jannicke: 2914
Medlemsstatistikk
Gjester: 2
Medlemmer: 9151
Moderatorer: 2
Administratorer: 2
Forumstatistikk
Grupper: 5
Forumer: 36
Emner: 11394
Innlegg: 176083
Nyeste medlemmer:
gurooo, Guro, tuvavb, Ellikapstad, IneThereseModeratorer: Trone: 20970, Stian og Gitte: 7804
Administratorer: Bryllupsvenner: 49, Roger: 4193
Innlegg med flest stjerner
Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!
Siste kommentarer