Utsetting av bryllupet? | Bryllupsdagen og bryllupsfesten | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Utsetting av bryllupet?
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
14. juni 2012
13:03
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 1218
Medlem siden
16. januar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Veldig usikker... Det må jeg bare si.
Men, jeg tror vel egentlig at det er slik at det er mest fornuftig.

Jeg skal altså på FHS til høsten, så før det året er ferdig har aldri vært aktuelt. Men jeg er veldig usikker på om jeg skal ta utdanning i Oslo/London/NY først, eller om jeg ikke skal ha utdanning... Jeg er redd jeg kommer til å angre om jeg ikke gjør det, men samtidig er jeg redd jeg ikke skal klare en så lang tid borte fra min kjære. Det er nemmelig ikke aktuelt for han å bli med til enten London eller NY. Samtidig er det ingenting jeg drømmer mer om en å studere der borte. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH! Hvorfor skal ting være såå vanskelig?

Jeg vil jo gifte meg, og starte "livet" liksom. Og jeg føler meg virkelig 30 år gammel...(sikkert fordi min elskede er det). Men jeg er jo bare 20...(21 til høsten). Uff, jeg vet liksom ikke hvor jeg skal få ut dette, da min kjære bare sier "du må nesten bare gjøre slik du vil, vi klarte oss gjennom et år i Bergen, så det går vel bra skal du se!" Og det er jeg egentlig ikke bekymra for heller... Det jeg er bekymra for er å være alene... Liksom, HELT alene. I London/NY kjenner jeg ingen, virkelig ingen. Men om jeg blir i Oslo kjenner jeg jo plenti da... Men... Ja. BLÆÆH!

Beklager dette innlegget... Men jeg må liksom bare få det litt ut.

14. juni 2012
20:39
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 1000
Medlem siden
7. mars 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Har ingen tips, lykke til med valget!
Går nok bra uansett 😀

14. juni 2012
23:06
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 256
Medlem siden
10. februar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Kva er det du skal studere?

15. juni 2012
10:23
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Et år på folkehøyskole kommer til å endre deg på flere måter en bare en. Det er der du lærer deg selv å kjenne.

Jeg personlig synes du burde utsette bryllupet av flere grunner:
1. Et år på folkehøyekole er til tider en intens opplevelse. Man lever i en boble der verden utenfor ikke er så viktig.
2. Bryllupsplanlegging skal være fylt av glede! Utsett det til du er ferdig med FHS og kanskje også noen drømmer... Du er ung, det er nå du må gjøre drømmene virkelige og tørre ting du ikke våger senere i livet.
3. Ingen angrer på studier! Det man angrer på er at man blir avhengig av at en annen forsørger en. Det er en styrke å ha sin egen utdannelse og dermed også grunnlag for sin egen selvstendige inntekt.

Jeg ønsker deg all mulig hell og lykke på veien videre, ta en ting om gangen.

Det haster ikke med bryllup, baby og hele den etablerte pakken. Livet handler om å reise, lære, oppleve, bli kjent med seg selv og andre. Hoppe uten hjemmetssikkerhetsnett og formaninger. Du vil aldri angre på at du reiste eller lærte.

Drøm - Studer - Reis - Hvis drømmemannen er den riktige, er han også det om 5.år.

ps. Jeg har gjennom min FHS både vært i forelsket i Marroko og jobbet og bodd i San Fransico sitt verste strøk. New York har jeg også vært i! Føler meg heldig som har hatt muligheten til å reise og oppleve ting både med og uten mannen i mitt liv. Alle de smeller man opplever underveis ville jeg heller ikke vært foruten.

15. juni 2012
13:07
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 327
Medlem siden
18. februar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Utdannelse er veldig viktig mener jeg, veldig greit å bli ferdig med iallefall en grunn utdannelse. Om du tar det her eller i utlandet må du jo bare tenke godt igjennom.

Jeg studerte 2 år i Australia og i løpet av tilsammen 3 år år hadde jeg det helt fantastisk. Masse nye venner, bodde i et helt fantastisk land og reiste masse rundt om i verden i løpet av denne perioden. Mye erfaring og utrolige inntrykk og minner jeg alltid kommer til å ha med meg.

Veldig glad for at jeg gjorde dette, men var jo da ikke sammen med min kjære sambo da.

Når det er sagt så er det jo aldri forseint å reise og studere. Vi har vært på 2, 5 ukers turer med små barn. Hadde med 1 ryggsekk og 1 bæremeis og loffet rundt i Asia. Gikk helt fint det.

Nå er vi i starten av å planlegge videre utdannelse i Australia. Får vi det til reiser vi hele gjengen, leier ut huset og blir borte i 1-1 1/2 år.

Så, aldri forseint. MAn må bare gjøre det en føler er riktig for seg og så klart hva økonomien tilater.

Lykke til med valget, du har mange år igjen wink .

18. juni 2012
13:05
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 1218
Medlem siden
16. januar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Først : Takk for alle svar.

Når det er sakt kjenner jeg at jeg blir 1 : litt lettet over å høre at det aldri er for sent på en måte, og 2: litt frustrert på at man MÅÅÅÅ gjøre son og slik for å få "et godt liv". Dette er for all del bare slik jeg tolker det som er skrevet, men ja...

Jeg har det siste året levd på ca 5 000,- i måneden, der jeg har vært vell så mye "hjemme" (i kjelleren til svigers... Kverke meg noen!) og litt mindre på jobb. Jeg har vært vikar, assistent, barnehagetante, vaskehjelp, ekstremvasker (kaller det de, da alt jeg vasket hadde blitt grønt, hårete og illeluktende. SPYYY), støttekontakt, lagerarbeider... Ja, litt forskjellig. På en måte har jeg blitt rikere på dette året. Jeg ser at jeg kan klare å leve et liv der jeg ikke har utdanning, men som såklart inneholder mindre kasjmir og silke enn et liv som verftsleder f.eks.

I praksis har jeg likevel levd på mer enn de 5 000,- jeg i snitt har fått på konto i måneden. Min kjære har til tider jobbet døgnet rundt (såklart med de 8 timer obligatorisk kviletid, men likevel), og til tider har han vært mer hjemme enn meg, men alikevel tjent ca det tredoble av det jeg har. Til igjengjeld har jeg funnet ut ganske mye. Noe av det viktigste jeg har funnet ut er at det er så og si umulig å komme inn i butikkbransjen/handelsbransjen generelt kanskje, uten at man alerede har erfaring innen den bransjen. Det er nesten så jeg vurderer å gå til en butikk og si at jeg kan jobbe frivillig der i sommer så jeg har noen måneder med kassaarbeid på CVen. Men kanskje bare nesten...

Dette med utdanning er en fin ting. Jeg nekter ikke på det! Men, for å svare Altgodt om hva jeg tenker å studere, så er det motedesign. Dette fordi det er "det eneste" som er i hode mitt for tiden, og jeg klarer ikke å bytte det ut med noe. Jeg kunne sikekrt likt meg som advokat, men orker ikke tanken på å ta opp igjen 60 fag, + å gå FHS, millitære, realfagene jeg ikke tok på VGS osv osv for å komme inn på jus studier. Jeg kunne sikkert også levd godt som kontordame på en økonomiavdeling... Men jeg ser for meg at jeg kommer til å gå lei den jobben.. Så derfor sitter jeg ofte igjen med motedesign.

Det er egentlig trist. For det er hardt arbeid, jeg kan ikke bo her jeg bor nå og likevel få tjene penger, og jeg får knappest studert det i Norge. Vi har Esmod (ca 300 000,- for 3 års skole + at jeg må bo privat i Oslo, SiO godtar nemmelig ikke Esmodstudenter) Stipendet ligger på under 300 000,- for 3 år... Noe som vil si at jeg må leve og bo utav egen lomme, + at skolen vil trolig ta så mye tid at jeg ikke kan ha deltidsjobb i tillegg. Et billigere alternativ er Kunsthøgskolen i Oslo. De har også noe slikt, og de er vanlig semesteravgift på ca 500,- pr semester. Der får jeg i tillegg søke om å bo hos SiO. Problem? Det er i norge, det er bare 13-15 studenter som er innen det fagfeltet, så lite stimulering kontra en ren moteskole ser jeg for meg... Så egentlig ingen gode alternativer for norsk studier.

Prismessig er nok verken New York eller London overkommelige på stipend heller, og Kjøpenhavn har jeg ikke satt meg inn i enda. Sukk.

Planen som jeg egentlig hadde i høst var noe slikt som dette:
- Jobbår
- Folkehøgskole Design &Fashion
- Få jobb med kassaerfaring
- Få jobb i klesbutikk?
- Finne produsent.
- Starte nettbutikk?

Jeg vet rett og slett ikke... Jeg ser for meg at jeg kan leve fint med det over. En venninde av meg driver en nettbutikk med utstyr til dyr, jobber på en klesbutikk for å få en inntekt frem til nettbutikken går bra, holder på å bygge et nytt hus og hun har en flott kjæreste og hund. Hehe. Kjenner jeg blir imponert. Hun er for øvrig også bare 21, og har hatt nettbutikken i snart 2 år tror jeg.

Nei jeg vet ikke dere... Jeg må nesten tenke på det. Men en ting er nok desverre sikkert uansett: jeg orker ikke tenke på bryllup før etter jul. Så jeg kommer nok til å holde meg litt utenfor en stund.

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
10 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!