Vielse - to alternativer | Bryllupsdagen og bryllupsfesten | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Vielse - to alternativer
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
8. oktober 2013
08:35
Avatar
Østlandet
Medlem
Forum innlegg: 20
Medlem siden
28. august 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Såh... Det skal ikke være enkelt!
Nå må jeg høre med dere hva dere synes.
Vi var nær ved å få booket vielse i går (borgerlig, tinghuset), men grunnet høstferie kunne de ikke svare oss på om de kan vie oss utenfor kontorlokalene. Så jeg må vente til neste uke med å finne ut av det. Men plutselig er jeg så usikker på hva jeg vil!! Må høre hva dere tenker.

Det er to alternativer:

1. Vielse sent på dagen (kl 15-ish) i et spesielt rom på anlegget hvor vi også skal ha middag, fest og overnatting (restaurant/hotell). Er veldig spesielt, og kan bli veldig stilig. Dette stedet fikser det meste for oss, så de gjør i stand osv. I såfall tar vi bilder osv før vielsen. Og etter vielsen kan vi kose oss sammen med gjestene frem til middag. Dvs, i dette alternativet blir alle invitert til å overvære vielsen.

2. Vielse tidlig på dagen, på tinghuset. Kun han, meg og forlovere. Da tar vi bilder, og får kanskje tid til å slappe av litt, før middagen som jeg ser for meg kan starte 17.30 eller noe sånt. Må ha vielsen tidlig nok til at det er dagslys til fotografering etterpå, så kanskje senest kl 13. I dette alternativet inviteres gjestene til middag og fest. Egentlig kom dette bare opp som et alternativ i tilfelle de ikke har noen som vil vie oss utenfor kontorlokalene, men jo mer jeg tenker på det jo mer frister det. Mindre å tenke på (noe jeg liker!), og ikke minst får jeg fortsatt litt noia av at alle skal sitte og se på oss under vielsen (det er bare snakk om 15-17 gjester, men allikevel).

Begge har fordeler og ulemper:
Alt 1:
Fordeler: Artig å faktisk ha giftet seg på dette stilige og spesielle stedet, ikke behov for transport - alt på samme sted, koslig å gå rett over til sosialt samvær etter vielsen. 
Ulemper: Bekymring for at hvordan lokalt vil se ut - evt mer å styre med hvis jeg skal bestemme det selv (noe jeg ikke orker egentlig), ubehagelig at gjestene skal se på noe som er så personlig og intimt for meg som at jeg gifter meg med min kjære,føles litt teit å stelle i stand for en vielse som tar 15 minutter eller noe sånt.

Alt 2:
Fordeler: vi kan gifter oss alene, med forlovere. Slipper å tenke på hvordan vielseslokalet ser ut, kan slappe av å være til stede mens det skjer, hehe. Føles mest riktig å ta bildene etter vielsen, da vi faktisk er gift. Tid til å slappe av litt også før middag og gjester venter.
Ulemper: Dritkjedelige lokaler, føles teit med brudekjole på! Inngangen er så smal at jeg vet ikke om man kommer gjennom med en brudekjole en gang. Vil virkelig føles litt latterlig midt i kontortiden deres på en helt vanlig fredag. Mindre staslig for å si det sånn.

Jeg vingler litt mellom disse to nå (såpass mye at når jeg startet å skrive likte jeg alt 2, nå liker jeg plutselig alt 1 igjen allikevel!). Vet ikke hva jeg skal vektlegge. Det blir helt sikkert bra med vielse på stedet, det skaper bare mer for meg å tenke på. Den andre løsningen er mer lettvint, men har klare ulemper ved å være et kontorbygg helt uten sjel. Samt at jeg vil føle meg som en idiot i brudekjole der.

 

Noen innspill på tankene mine som kan hjelpe å sortere litt? Føles som en viktig avgjørelse.
Eller som min kjøre sa "hva er alternativ 3?" Noen gode forslag til en kombinasjon som vil fungere bedre?

8. oktober 2013
10:15
Avatar
Eidsvoll Verk, Akershus

Forum innlegg: 7804
Medlem siden
23. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Ikke godt å skulle komme med innspill, for her må man følge hjertet. Men det er jo ikke lett når hjertet ikke vet hva det vil wink

Personlig ville jeg nok valgt alternativ 1. Både fordi jeg lokalet høres flott ut og fordi jeg ville hatt venner og familie rundt meg i en slik situasjon.

8. oktober 2013
13:00
Avatar
Oslo
Medlem
Forum innlegg: 73
Medlem siden
2. august 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Og ingen grunn til å føle seg som en idiot på tinghuset i brudekjole heller - De har da vel jevnlig folk som gifter seg der? smile

8. oktober 2013
15:35
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 449
Medlem siden
22. november 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Vinglepetter som meg biggrin :P  

 

Tenker også på dette med brudekjole og kontortiden :P Men som det sies over her at de har nok opplevd det fleste og synes det vel er fint med brud med kjolen sin... Velger å tro det :P wink 

 

Alt 1 høres helt flott ut biggrin Alle til stede. 

 

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
6 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!