Detaljert guide til svarskjema på hjemmesiden | Spørsmål til bryllupsverktøy | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg sp_MemberList Medlemmer

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Detaljert guide til svarskjema på hjemmesiden
13. august 2014
01:48
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Slik oppretter du svarskjema for gjestene til hjemmesiden, via Google Docs (Google Disk) som er gratis.

Se et ferdig eksempel på demo-hjemmesiden vår her

(Dette er en lang, og kjempedetaljert veiledning for hvordan du oppretter svarskjemaet, og hvordan du limer det inn riktig på hjemmesiden deres - dersom du allerede vet hvordan du lager skjemaet, men kun lurer på hvordan du får den inn på hjemmesiden, kan du hoppe til punkt 20 under.)

(Og for å finne ut hvor svarene til gjestene ender opp, se punkt 34 ...)

Før jeg begynner selve veiledningen, vil jeg først forklare hvordan det hele fungerer:

Du må ha en hjemmeside hos Bryllupsvenner.no for å kunne bruke denne veiledningen. Hjemmesiden ligger på serveren til Bryllupsvenner.no og har forsåvidt ingenting med Google og svarskjemaet å gjøre, men hjemmesideverktøyet er laget slik at den kan vise / integrere svarskjemaet som du oppretter hos Google.

Du oppretter altså svarskjemaet på Google sine sider - nærmere bestemt på verktøyet til Google som heter "Google Docs", eller på "Google Disk", og viser frem svarskjemaet inne på hjemmesiden din hos Bryllupsvenner.no. Dermed kan du stille spørsmål til gjestene via skjemaet, og så la gjestene svare på skjemaet fra hjemmesiden deres.

Det vil si at du også må ha en Google-konto ved siden av hjemmesiden på bryllupsvenner.no.
Du har sannsynligvis allerede en google-konto hvis du f.eks. har en @gmail.com epost-adresse, eller en mobiltelefon med Android-system. Hvis du allerede har en google-konto, kan du benytte denne.

Hvis ikke, begynn med å lage deg en (gratis) google-konto her:

1. Opprett en google konto: https://accounts.google.com/signup
 - Eller logg på den du allerede har: https://accounts.google.com/Login?continue
 
2. Når du er logget inn på kontoen, klikk her: https://drive.google.com
(Det er her du oppretter svarskjemaet)

3. Klikk på den røde knappen "OPPRETT" og velg "SKJEMA"
3.png

4. Skriv inn tittelen på spørsmåls-skjemaet du oppretter. F.eks.: "Kommer du i bryllupet vårt?" og velg et av designene du synes er fint for deres svarskjema.
4.png

5. Begynn å lage skjemaet. (Se bilde punkt 6 under hvordan det skal se ut)

"Skjema-beskrivelse" - Her kan det være lurt å gjøre gjestene oppmerksomme på at de kun skal svare for EN person av gangen. Dette er fordi det ellers vil være vanskelig å tyde svarene. På eksempelsiden vår har vi brukt følgende tekst i Skjema-beskrivelsen - som du gjerne kan kopiere om du vil: "Vennligst fyll inn individuelle for- og etternavn av gangen. Når du har fylt inn ditt eget navn og bekreftet, så får du opp "Vil du svare en gang til" - om du ønsker å bekrefte for familie eller andre personer."

"Tittel på Spørsmål" - Her er det naturlig å be om fornavn og etternavn på gjesten. Husk at dersom dere har 2 gjester som heter Thomas, vet ikke skjemaet selv hvilken Thomas som svarer - så derfor, be om etternavnet også!

"Hjelpetekst" kan godt står blank, de fleste kan sitt eget for- og etternavn smile

"Spørsmålstype" skal være "Tekst" fordi gjestene skal skrive navnet sitt i et tekst-felt.

6. "Obligatorisk spørsmål" skal være huket av for! Ellers risikerer dere å få svar inn i skjemaet som dere ikke aner hvem er fra.
5-nederst.png

7. Klikk på "Fullført".

8. Klikk på "Legg til Element"
8.png

9. Nytt "Tittel på spørsmål" - Spør gjesten om han/hun kommer - f.eks.: "Kommer du?"

10. "Hjelpetekst" kan igjen være blank.

11. "Spørsmålstype" skal være "Velg fra en liste". (Gå til side basert til svar skal IKKE hukes av)

12. Under "Alternativ 1" kan det f.eks. stå: "Ja, jeg kommer gjerne!"

13. Under "Alternativ 2" kan det f.eks. stå: "Jeg må dessverre avstå fra å komme denne dagen."

14. Huk av for "Obligatorisk Spørsmål" og så klikk "Fullført".

Har du nå lyst til å stille gjestene enda et spørsmål, f.eks. hva de vil spise, eller om de trenger overnatting, hjelp til transport etc. - så kan du legge til et nytt element med "Legg til element"-knappen, og så stille spørsmålet ditt, og lage svaralternativene - slik som forklart over.

NB! Skal du tilby gjestene å komme til f.eks. a. hele dagen, b. middagen, c. festen etterpå etc. - trenger du ikke å legge opp et helt spørsmål for dette. Da lager du heller andre svaralternativer under "Kommer du?" f.eks. "Ja, jeg kommer hele dagen", "Jeg kommer kun til middag", eller "Jeg deltar kun på festen".  Skjønner?

Når du er ferdig med skjemaet ditt, kan du velge hvordan bekreftelsessiden vises for gjestene.

15. Fyll den ut som på bildet, men velg selv hva som skal stå under teksten "Tusen takk for at du svarte via skjemaet vårt"!
15.png

Det er ingen god idé å la gjestene redigere svaret sitt selv etterpå. Hvis de ombestemmer seg, bør de ta kontakt med dere, slik at dere får en bedre kontroll!
Dere kan selvfølgelig la gjestene få se svarskjemaet, men det er det jo ingen grunn til kanskje - så på eksempelsiden vår, har vi latt "Publiser og vis en offentlig link til resultatene fra spørreskjemaet" stå blank.

16. SEND SKJEMA!

17. Klikk på "Bygg inn", IKKE på "Fullført"
17.png

18. Se på bildet under -> skriv inn bredde: "500" og høyde "750" hvis dere har 2-3 spørsmål. Skriv inn høyde "1000" hvis skjemaet har 3-4 spørsmål. Dette kan endres etterpå om den ikke passer helt inn på hjemmesiden deres.

19. Når dere har endret bredden KOPIER DET SOM STÅR I FELTET, og klikk "Fullført":
19.png

20. Gå inn på hjemmesideverktøyet på http://www.bryllupsvenner.no/b.....p=homepage , og lag en underside som heter "Svarskjema" eller lignende.

21. Når du er på siden med tekst-editoren, klikker du på "Kilde"-knappen øverst til venstre.
21.png

22. Lim inn koden du kopierte i punkt 19 - som vist på bildet over.

23. Når koden er limt inn, skriv inn <br> under koden slik bildet over viser (Dette er bare for å gi en ny linje til å skrive på, om dere vil skrive tekst under svarskjemaet etterpå).

24. Klikk igjen på "Kilde"-knappen, for å komme tilbake til selve tekst-editoren.

25. Det skal nå se slik ut (altså ikke veldig spennende):
25.png

26. Skriv ønsket tekst under skjemaet, og lagre siden slik dere er vant til med den blå disketten på meny-linjen.

27. Gå til hjemmesiden og undersøk om Svarskjemaet deres vises riktig på hjemmesiden deres.

28. Dersom det er en "scroller" på svarskjemaet, eller at svarskjemaet er for "bredt" for siden så er tallene du skrev inn i punkt 18 - "Bygg inn" - for lave. Dette kan endres ved å gå tilbake til hjemmesideverktøyet, klikke på undersiden dere laget for svarskjemaet, klikke på "Kilde"-knappen igjen og så editere følgende linjer:
28.png

29. Endre til større / mindre tall, og sjekk hjemmesiden på nytt. Rediger dette akkurat så mange ganger dere vil, slik at dere blir fornøyde med utseendet.

30. Dersom temaet for svarskjemaet ikke ble pent, kan dette endres ved å gå tilbake til Google Disk, klikke på skjemaet som dere kanskje kalte for "Kommer du i bryllupet vårt?", og så klikke på "Tema: temanavn".
30.png

31. Når temaet er endret, så klikker dere på den blå knappen øverst til høyre, og velger "Bygg inn", skriver inn riktige tall i feltene og kopierer den nye koden du får.:
31.png
(Følg tallene, 1-5 i den rekkefølgen)

32. Denne nye koden skal limes inn på hjemmesiden som i punkt 21 - 24 over. (Husk å slette den gamle koden. Ta bort alt fra og med <iframe> til og med </iframe>)

33. Husk å lagre med den blå disketten, og sjekk igjen hjemmesiden om det ser bra ut. Hvis ikke, repetere punkt 30-32 smile

34. Svarene til gjestene havner i et nytt dokument, som opprettes automatisk når dere lagrer spørreskjemaet jeg har vist dere nå. Selve svar-skjemaet ligger også på https://drive.google.com sammen med spørreskjemaet dere har opprettet. Det heter det samme som spørreskjemaet, men det står (Svar) etter. Når dere åpner dette dokumentet, vil dere se svarene til gjestene etterhvert som de svarer.
34.png

Svar på spørsmålene deres selv først, og kontroller at de faktisk dukker opp i svarskjemaet.
Svarskjemaet ligger alltid tilgjengelig på https://drive.google.com.

Hvis du har gjort som jeg har beskrevet i alle punktene over, skal det se slik ut når du sjekker svar-skjemaet, og når noen har svart. Det skal dukke opp svar i skjemaet etter få sekunder, så du kan teste på hjemmesiden deres selv, og så sjekke at svarene kommer. Du finner dermed fort ut om du har gjort det riktig wink

ferdig.png

Håper de av dere som vil bruke svarskjemaet synes det var nyttig - LYKKE TIL biggrin

NB! Husk å oppgi i invitasjonen at de kan svare via hjemmesiden da.. og hvis gamle tante på 87 år heller ringer inn svaret sitt, så kan dere jo bare skrive det inn selv via hjemmesiden deres. Uansett får dere en god oversikt over hvem som kommer, hvem som ikke kommer og hvem som kanskje trenger litt ekstra hjelp til transport, overnatting, allergier?, matvalg etc.. smile

Still gjerne spørsmål under - så skal jeg prøve å være flink til å svare så raskt som mulig.

sp_PlupAttachments Vedlegg
9. november 2014
21:31
Avatar
Nytt medlem
Forum innlegg: 8
Medlem siden
3. november 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Eg får berre opp ein firkant som det står IFRAME inni på heimesida. Kva er gale?

Bryllupsvenner.no

11. november 2014
13:34
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

 Kan du sende oss detaljene for hjemmesiden deres via dette skjemaet: http://www.bryllupsvenner.no/k.....ntakt-oss/

Husk å huk av for "Ja" på "Spørsmål om hjemmesideverktøyet" for å få frem valg som passord, hjemmesideadresse etc.

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
35 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

1 aktive brukere siste 24 timer: Nabzor

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!