Hvordan gjøre det billig? | Før Bryllupet | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Hvordan gjøre det billig?
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
21. august 2011
19:10
Avatar
Nytt medlem
Forum innlegg: 6
Medlem siden
14. august 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Vi gifter oss på nyttårsaften og er i full gang med planleggingen. :nååh: Men ettersom flere ting dukker opp på huskelista, blir utgiftene stadig større og større. Vi kan ikke akkurat si at vi har god råd, vi har til livets opphold og thats it.
Hva gjør dere for å få ting billigere med tanke på mat, klærene (kjolen!!) og slike ting?
Har dere noen råd og tips til ei "fattiglus" som meg? icon_razz

22. august 2011
12:58
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 1429
Medlem siden
24. januar 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Tja, vi (eller strengt tatt jeg) sparte mye på å kjøpe det meste av dekorasjon over ebay. Jeg kjøpte også kjole, slør, tiara, veske, ringpute, gjestebok, organzaposer, løpere osv på ebay.

Ellers lagde min mor alle blomsterdekorasjonene, kjøpte inn blomster selv. Jeg fant også tilbud på groupon f.eks når det gjaldt brudebuketten min, så jeg betalte vel bare 1200 kr i stedet for 3000 kr.

23. august 2011
08:53
Avatar
Nytt medlem
Forum innlegg: 6
Medlem siden
14. august 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Tittet litt på eBay nå, har ikke tenkt på det før jeg, men takk for tipset! 😀
Og der var det jo latterlige lave priser da! Hvor mye betalte du for toll og slik, hvis jeg får spørre om det?

23. august 2011
08:59
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 1429
Medlem siden
24. januar 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Så lenge det er under 200 kr så betaler man verken toll eller mva. Selv når jeg har handlet for over 200 kr har jeg aldri blitt stoppet. wink

23. august 2011
09:23
Avatar
Eidsvoll Verk, Akershus

Forum innlegg: 7804
Medlem siden
23. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Vi hadde ikke spart opp noe på forhånd og klarte fint å betale for alt vi skulle. Vi har heller ikke god råd, men det gikk. Til maten fikk vi 10 000 av hvert av foreldreparene, og så la vi til 10 000 selv. Dermed var 3 retters middag dekket. Når det gjelder hva man kan spare på vil jeg også anbefale deg å sjekke rundt. Sjekk ebay, norske nettsider o.l. og sammenlikn priser.

På høsten er det som regel salg på brudekjoler fordi salongene skal ha inn neste års modeller. Jeg kjøpte selv kjolen min på salg og fikk den for 7000 i stedet for 15 000. Smykkene ønsket jeg meg i bursdagspresang (hadde bursdag én uke før bryllupet), underskjørt lånte jeg av min kusine. Jeg sminket meg selv, men det ble ganske dyrt hos frisøren. Kanskje du kjenner noen som kan gjøre dette for deg?

Stian kjøpte sjaketten sin brukt på finn.no, like god som ny. Det ble nesten like billig som å leie, og man kan selge den etterpå wink

Borddekorasjoner og slikt lagde vi selv. Vi kjøpte inn roser, eføy og hjerteformede mose"potter", og fikk dermed 10 stk. borddekorasjoner for 700 kroner. I tillegg kjøpte vi firkantede vaser fra IKEA som vi fylte med stener, en blomst og vann. Dette kostet oss 300 kroner totalt. Kubbelys kjøpte jeg på plantasjen. Tror de kostet 14,90 pr.stk.

En ting er i hvert fall sikkert: Det er stort sett IKKE billigere å lage innbydelser og slikt selv! Det kommer selvfølgelig litt an på hva slags invitasjoner, bordkort o.l. du lager, men man kan få så mye fint til en billig penge rundt om kring, så det lønner seg ikke å scrappe selv. Jeg laget alt selv, men det var fordi det er min hobby å drive på med slikt.

Velg et lokale hvor man kan ha med alkohol selv, eventuelt la vær å ha fri bar. Alkohol koster mye! Vi var heldige og fikk god hjelp der også, i form av at Stians forlover hadde mye uåpnet cognac stående fra sitt eget bryllup. Vi trengte derfor bare å kjøpe vin til maten, øl, mineralvann, baileys og noe sprit. Kjøp med litt når dere er ute og reiser, eller spør andre om de kan kjøpe med. Vi hadde velkomstdrink, men valgte å ha musserende i stedet for champagne. Dette er mye billigere, og ingen vil tenke over det! Det er også litt å spare på å velge bag in box i stedet for flasker, men dersom det skal serveres vil jeg anbefale dere å han noen tomme rødvinsflasker som servitørene kan helle oppi og servere med. Det ser litt rart ut hvis de flyr rundt med en diger boks wink

Håper du fikk noe ut av dette. Vi fant i hvert fall mange smutthull for å spare noen grunker. Dyrt nok blir det uansett wink

Lykke til med planleggingen 😀

23. august 2011
14:14
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 60
Medlem siden
28. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Noen tips:
Jeg skal kjøpe my på cchobby.no der er det mye billig
f.eks:
-12 stk glassflasker til 165 kr http://www.cchobby.no/flaske-m.....2-stk.aspx
-6 stk småe vaser til 106 kr http://www.cchobby.no/45-6-stk.aspx
-24 stk små tlysholder til 137,5 kr http://www.cchobby.no/lysglas-.....stk_1.aspx (disse skal jeg bruke som bordkort. dekke de m decupage papir og lime på en lapp med navn)
-10 m med organsa stoff i ferdig brede på 50 cm til 72,50 http://www.cchobby.no/organza-.....0-m_1.aspx (skal bruke denne som løper på bordet evt som sløyfe på stolene)
Mye annet stæsj på denne siden for stor kjøp. se pris i () som er med mons, siden er mye brukt av skoler og barnehager så derfor er prisene uten moms

Ellers har jeg har jeg funnet kjole på e-bay som jeg har et bud inne på nå til 440 kr. Spennende om den passer, men hvis ikke kan jeg jo bare selge den. Kanskje m fortjeneste å icon_razz

Brudebuketten skal jeg lage selv... masse videoer på you tube med tips 😀

Har funnet my fint på e-bay som jeg kommer til å bestille også...

23. august 2011
19:36
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 309
Medlem siden
3. mai 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Signerer dette med et lokale der man kan ta med egen alkohol. Vi leide inn kokk, holdt kjøttet selv og kjøpte de andre råvarene direkte fra produsent, og fikk dermed 3-retters til 140 stk for rundt 23.000,-
Alkohol kjøpte vi samt forloveren til mannen i sverige, og vi lagde også blomsterdekorasjonene selv. Tok i rikelig med blomster, så det ble kanskje ikke så billig som det kunne blitt, ca 2500 for 18 flotte borddekorasjoner samt pynt på kirketrapp, og masse roser rundt om i lokalet.
Alle lys ble kjøpt på IKEA, samt telysestaker til 5 kr. pr stk. Alle trykksaker produserte vi selv, på tykkere papir fra Staples til 99,- for 250 ark, (vanlig kopipapir inni festprogrammet).
MEN: vårt bryllup var ikke billig, totalbudsjett på i underkant av 150.000,- - men vi hadde treretters middag med fri bar for 140 gjester. Servitørene var stort sett vennepar som var budne til kaffe og fest etter endt jobb, de ble tilbudt penger men takket nei til det, så til festen var vi ca 155 stk.

24. august 2011
08:04
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 344
Medlem siden
30. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Som flere har nevnt - et feststed hvor du kan ordne alt selv er mye billigere enn når mat og servering, drikke må kjøpes på stedet.
Buffet er billigere enn 3 retters. Da har man også muligheten til å be familie/kjente om noen retter.
Snakk med blomsterforretning og si hva som er budsjettet - vi fikk alt av blomster til 3000, inkl brudebukett, knapphullsblomster, 100 hvite roser, riddersporer og STORE wandaorkideer. Da lagde vi borddekoren selv. I tillegg hadde jeg noen orkideer selv og fant noen på tilbud på IKEA og annnen blomsterforretninger (phalaenopsis på rot).

Be bekjente/venner om hjelp til servering.

Bruk talenter i venne/familiekretsen til det de kan - det er gratis å spørre og i værstefall får du nei. Vi fikk hjemmelagd bryllupskake i gave og ingen konditor kunne gjort en bedre jobb for oss!
En venn som er litt over hobbyfotograf tok fantastiske bilder som vi har fått i høy og lav kvalitet og alle rettighetene til.
En venninne gav meg/oss skredderjobben for kjolejustering i gave.

Kjøpe ting på salg/brukt, spørre om man kan låne noe andre har osv
Renserier har flotte duker til en rimelig leiepris

24. august 2011
18:19
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 14
Medlem siden
3. november 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Nå har ikke vi giftet oss enda, men vi har våre ting for å gjøre det rimelig.

Vi kjøper inn alt av mat og ingredienser selv og leier en kokk til å lage maten. Vi skal ha bryggefest, og kjører derfor buffet ala grillfest, istedenfor 3 retters og servering.

Vi har også alkoholfrittbryllup (vi er begge avholds). Her sparer vi mye penger i forhold til de som har bryllupsfest med alkohol.

Som mange andre her nevner så er ebay en fin ting. Her selges alt av pynt, sko, kjoler, scrapbooking ting hvis du skal lage invitasjoner og slikt selv osv.

Kjole kan du også kjøpe fra dhgate, jkdress og jasmine bridal. Mye penger å spare.
Også finn.no kan du kjøpe kjoler.

Ringer kan også kjøpes fra utlandet. Vi tror vi har funnet våre på http://www.jewleryvortex.com

Er det folk dere kjenner som kan hjelpe? Har dere noen som eier en fin bil, til å kjøre fra kirka i? Er det noen som spiller piano, fiolin, gitar eller lignende som kan spille i kirken? Har du ei venninne som er frisør som kan ordne håret ditt rimeligere eller at du får det som bryllupsgave?

Fotograf er også en ganske stor post. Vi spør bestekompisen til min bror om han vil ta bilder under hele dagen for noen tusenlapper og middagsmat og kaker. Han tok bryllupsbildene til min bror og de ble fantastiske smile

Og det var alt jeg kom på for øyeblikket smile

Attached files

25. august 2011
06:45
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 319
Medlem siden
2. januar 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

"Bohemia" wrote: Vi gifter oss på nyttårsaften og er i full gang med planleggingen. :nååh: Men ettersom flere ting dukker opp på huskelista, blir utgiftene stadig større og større. Vi kan ikke akkurat si at vi har god råd, vi har til livets opphold og thats it.
Hva gjør dere for å få ting billigere med tanke på mat, klærene (kjolen!!) og slike ting?
Har dere noen råd og tips til ei "fattiglus" som meg? icon_razz

Vi finregnet på alle utgifter (lokaler - var det billigst å ordne alt selv eller ha det på hotell?), vi har kuttet ut alt "stæsj" (diverse pynt og toalettkurver), vi tilbyr verken bonger eller fri bar (mange tusen spart), vi leier ikke noen spesiell bil og pynter heller ikke den vi har.

For å spare mest mulig tror jeg det er lurest å gjøre dette:
- kjøpe kjole på finn.no eller bestille på brudebutikker online
- leie et rimelig lokale og få venner til å hjelpe med servering, matlagning
- servere tapas eller koldtbord i stedet for treretters
- ingen alkohol
- invitere kun nærmeste familie og venner (kanskje bare foreldre og forlovere?)
- gifte dere i kirka hvor dere eller foreldrene bor - det skal være gratis
- plukke sommerblomster til brudebuketten eller lage den selv med blomster kjøpt fra forhandler
- lage enkle og pene invitasjoner selv (enten for hånd eller på pc)
- laste ned musikk i stedet for å leie band til festen
- få en flink bestemor til å bake bryllupskaken
- få en flink venn til å fotografere (det gjør vi)

Det er nok mange andre ideer, men tenk over hvor mye dere kan spare, hva dere har råd til og hvordan dere ønsker bryllupsdagen. Rammene omkring dagen kan være så forskjellige, det viktigste er jo innholdet i feiringen, som er kjærligheten dere har til hverandre :nååh:

25. august 2011
09:34
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 318
Medlem siden
26. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
11sp_Permalink sp_Print
0

Hei, ser du har fått mange svar og mye er alt nevnt. har bare skumlest, så mulig jeg gjentar poenger som har kommet før her, men mine forslag er ihvertfall:

-Kjole: se på FINN eller betill skreddersydd "kinakjole" fra JK Dress eller DH gate (disse kan du få for drøyt 1000 kr for kjolen, jobben og frakten!.

-Sjakett/smoking mann: leie- kostet mellom 1500 og 2000 der vi sjekket, i forhold til ny sjakett som MINST koster 5000. Evt bruk en dress han har fra før.

-Tilbehør brud: finn.no eller ebay. Både veske, slør, tiara osv kan fås veldig rimelig her, det sammme med brudpikekjoler

-Bordpynt/blomster: vi hadde tynne, rosa organzaløpere oppå de hvite dukene- dette kostet meg 100 kr for 3 ruller (ca 30 m), da jeg kjøpte via ei venninne som jobber hos blomstergrossist. Hun fikset også blomstene for oss- vi betalte derfor kun innkjøpspris for blomstene (eller noe mindre?). Oppsatser er dyrt! så vi gjorde bordpynten enkel: kjøpte små glass-skåler på europris og la topper/"baller" med avkuttet hortensia oppi. kjempesøtt. Hun fikset også buketten min, jeg betalte bare for rosene og hun bandt (hun hadde aldri gjort dette før selv om hun er gartner, så noen du kjenner kan kanskje binde en bukett til deg hvis de øver litt på forhånd). Jeg kjøpte også kubbelys på Staples, husker ikke hva det kostet, men var billig, og små "glassfat" til kubbelys på IKEA til 5 kr stk eller noe. Som blomster i kirka hadde vi 2 urner ved døra med plantet hortensia, og det samme foran i kirka.

-bordkort: kjøpte bare pakker med 50 stk i hver på Notabene for 60 kr, hvite med tynn sølvkant.

-Mat: gå for buffet elelr tapas om du vil ha det veldig rimelig! Jeg sjekket mye billige matløsninger før bryllupet vårt og oppdaget noe som het Mattis mat. Cateringfirma drevet av en unggutt som har fantastisk lave priser! Hadde det ikke vært for at jeg forelsket meg i bryllupslokalet vi valgte og dermed forpliktet oss til å bestille maten fra dem så hadde vi nok gått for denne eller en annen billig matløsning.

-Alkohol: velg et lokale hvor man kan bringe med alkohol selv. det kunne vi, og sparte mange tusen på å handle inn alkohol i Sverige (1 flaske San Miguel øl koster f.eks 1/3 av prisen i sverige; 9 kr vs 29..). Få venner og fam til å kjøpe med sprit på tax free når de reiser. Og for å ha kontroll påutgiftene kan dere jo velge å ha drikkebonger..

-Stilig bil: forhør deg med bekjente om noen kjenner noen som kjenner noen- det gjorde vi, og det funket! Fikk via bekjente tak i en råkul Lincoln (sånn flåte som Haakon og Mette marit kjørte wink ).

-Gift der ei lokalkirka, det er gratis, hvis ikke koster det vel ca 2500.

-Kjøp tilbehør til brudepiker som hårbøyler/hårpynt, strømper, smykker til deg etc på salg i høst.

-Kjøp brudesko på brandos.no, koster også opp til 1/3 av prisen fra brudebutikkene. jeg kjøpte meg søt, kremhvite satengsko fra brandos til 499 (og de var FINE!), på brudebutikken kostet de 12-1500-- (OG brandos har fri frakt og retur, om str er feil! biggrin )

-hør med venninner om å få låne ting som veske, smykker el.l, du skal jo ha noe "borrowed" som brud smile).

-Kjøp undertøy på salg i høst- bh på ordentlige forretninger kan faktisk være ganske dyrt..

-få venner og familie til å bake kaker på dugnad.

-lær vals på youtube eller hør med kjente om litt hjelp i stedet for å betale for valselærer (vi har en bekjent som lærte oss det på 2 kvelder)-

-Last ned musikk og bruk anlegg, evt Spotify premium. Da får dere den musikken dere helst vil ha!! Vi hadde tenkt til å kjøre denne løsningen, men så fikk vi et tilbud fra en DJ som ofte spiller i dette festlokalet og som hadde en bra pris. Vi slo derfor til, men han trakk seg dagen før bryllupet pga sykdom!!! Han fikset derfor en stand in som både var dårlig og mye dyrere enn ham selv, så vi var ikke særlig fornøyd med musikken. Hadde jeg valgt på nytt hadde det blitt anlegg.

-Få tak i venner og bekjente som kan servere og rydde (servitører koster fort noen tusen).

-Ser at noen råder dere til å bruke venner som fotograf, men det er den ene tingen jeg vil oppfordre dere til å bruke litt penger på.. Vi har et ordentlig bra kamera selv, og det samme har kameraten til mannen, og det ble tatt mye bilder med disse.. likevel ser man STOR forskjell på de og de som fotografen tok! Det er ikke kun pga kamerakvaliteten, men også kunnskap og teknikk, Hun hadde øye for bakgrunner, posisjoner, lys osv, og vi fikk noen veldig gode bilder fra henne. men Obs- her varierer prisen enormt, og mange fotografer har "skjulte kostnader" ved at de har rimelig pris for jobben, men ikke opplyser klart om at du kun får bildene i lav opløsning og dermed forplikter deg til å fremkalle alt hos dem, og dette kan bli mangfoldige tusen ekstra! Vi brukte en frilans fotograf som ikke har eget fotostudio og dermed ikke fremkaller. Vi fikk alle bildene (4-500 stk) i høy oppløsning, dvs kan gjøre hva vi vil med dem og fremkalle hvor vi vil), samt etterarbeid på alle bildene og retusjering av 10 favoritter og omgjøring av 20 bilder til svart/hvitt. dette kostet 6500 for både vielse og 1 times fotoshoot etterpå samt alle bildene og etterarbeidet.--- dette er ganske rimelig om man begynner å sjekke litt rundt- det verste eks jeg hørte var en fotojobb i bryllup som kom på nesten 30 000... Men 10-15 000 er faktisk ganske vanlig.. Minnene fra denne dagen er umistelige, og jeg ville lagt litt i akkurat det å få dem veldig gode.. (ikke glem å få noen til å filme taler osv, og husk nok minnekort! Vårt ble fullt, så vi mistet 3 taler på tampen :trist: )smile

Dropp alt ekstrautstyr som du egentlig ikke trenger.. Kurver på do med hårspray osv gadd ikke jeg ordne f.eks smile Kjøp billig ting som kaketopper osv, kan fås på nille o.l til en billig penge. Ingen tenker vel over om kaketoppen kostet 49 eller 450 kr!

tja.. det var vel det jeg kom på--- Lykke til!!! biggrin biggrin

26. august 2011
07:01
Avatar
Nytt medlem
Forum innlegg: 5
Medlem siden
7. november 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
12sp_Permalink sp_Print
0

Takk TINGELING for tipset om billlig organza!
GENIALT smile smile smile =D>

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
4 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

1 aktive brukere siste 24 timer: hegeae

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!