Et mål langt i det fjerne.. | Kom i form til bryllupet! | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Et mål langt i det fjerne..
Emne Rating: 4.3 Emne Rating: 4.3 Emne Rating: 4.3 Emne Rating: 4.3 Emne Rating: 4.3 Emne Rating: 4.3 (3 stemmer) 
18. januar 2013
14:56
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 382
Medlem siden
18. januar 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hei,
jeg er helt fersk på forumet her, men tror en tråd her kan være til hjelp for motivasjonen min fram mot bryllupet. Håper på litt backup når vektnedgangen går treigt!

Kort sagt om meg:
Kvinne på 27 år, vært overvektig i forhold til "normalen" helt siden barneskolen, er 173 cm høy. Var nesten 120 kilo på det tyngste. Nå ligger jeg på 111 kilo, der de siste fem forsvant på et Grete Roede-kurs i mai-juni i fjor. Så skulle jeg jo være flink og fortsette med det opplegget selv, men det ble tydeligvis litt vanskelig.. så jeg har virret litt opp og ned mellom 108 og 111 det siste halvåret. Nå har jeg tatt nakkegrep på meg selv, og begynt å føre all maten slavisk. Ut i fra et GR-kosthold skal jeg ligge på ca 1900 kcal om dagen nå.

Mitt store mål - jeg skal gifte meg i 2014, og selv om jeg skulle ønske at jeg klarte å gå ned i vekt bare med motivasjon i å få bedre helse så må jeg nok også ta i bruk brudekjolen som motivasjon - i tillegg til bunaden, som jeg sist brukte i 2006. Skal i bryllup i England i sommer, og det hadde vært STAS å kunne bruke bunad da! Drømmen, på lang sikt, er rundt 70-75 kilo. Til bryllupet, 80 kilo. 30 kilo på halvannet år burde jo gå?

Min store svakhet - sjokolade. Forloveden min forstår ikke at det er mulig å spise SÅ mye, SÅ fort. Jeg derimot, jeg forstår ikke at det er mulig å la noe ligge igjen.

Min største utfordring - pendling og skiftarbeid. Jeg jobber ei uke ettermiddagsskift (fra 16 til 02) og ei uke formiddagsskift (fra 06 til 16), og har så ei uke fri. Dette gjør at maten, spesielt på EM-ukene, går helt i hytt og pine. Og det er fryktelig enkelt å bare svinge innom Rema'n eller Shell for litt sjokolade, brus eller boller, spesielt når det blir overtid utover natta. På formiddagsskiftet er det hele mye enklere, selv om det kan bli litt lenge mellom måltidene. Og i friuka er det faktisk ganske vanskelig, for da er jeg hjemme med forloveden, og da blir det gjerne store, gode, feite middager, mye kos med sjokolade og potetgull (eller vafler og boller) på helg, og altfor lite aktivitet. Og han skulle også gått ned i vekt, men er veldig lite motivert for å gi opp noe kosemat. Så da må jeg ha motivasjon nok for to personer..

Et lite hjertesukk fra meg på slutten der altså. Om noen har interesse for det så kommer jeg til å oppdatere denne tråden litt nå og da, siden jeg kun har vekt når jeg er hjemme på friuke. Og så håper jeg som sagt på litt backup når jeg mister motivasjonen smile

18. januar 2013
16:24
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Vet du hva jeg skal heie til krampa tar meg for jeg kjenner meg veldig igjen!

Sender deg også en stor klem for jeg vet så godt hvordan det er å få det skrekktallet på vekten.

Og du - hvis du er kokken på kjøkkenet er det du som bestemmer hvor mye kos det skal være. wink

18. januar 2013
17:04
Avatar
Eidsvoll Verk, Akershus

Forum innlegg: 7804
Medlem siden
23. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Velkommen hit!

Vi skal heie deg i mål, vi! Jeg kjenner godt til sjokoladee-problematikken din wink Du har en likesinnet HER laugh

Lykke til med prosjektet ditt. Dette klarer du!

18. januar 2013
17:56
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 511
Medlem siden
15. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Å begynne å loggføre her er jo ett skritt på veien da! Og hvis du har iPhone så kan jeg anbefale appen myfitnesspal til å loggføre mat/trening og holde koll på kaloriene. Nå er jeg kanskje ikke den beste til å få råd fra siden jeg aldri har vært overvektig. Men jeg har forholdsvis høy forbrenning, så alle venninner/kjærester jeg har hatt som har bodd med meg øker i vekt når de spiser som meg. Jeg har ikke brydd meg så mye før, men nå etter å ha født barn og fylt tretti så merker jeg jo nedgang i forbrenninga og skjønner at jeg må gjøre noe! Matmessig så kjenner jeg meg veldig igjen det du skriver! Er veldig svak for store feite middager, det som er lettvint, og masse sjokolade!!! Andre sier de blir kvalme etter ett eller to av freias lilla påskeegg - jeg kan spise flere pakker - nam...

Så her kommer mine få teite tips, men de har iallefall hjulpet meg og mannen min til å gå ned flere kilo de siste månedene (lærte det av tanta mi som har rast ned i vekt)... Ikke prøv å gi opp det du er glad i!!! Hvis du (som meg) er glad i fløtesauser så spis det innimellom, bare i en mindre porsjon enn før. Tillat deg LITT sjokolade eller søtt hver dag, ikke den sunne kjipe typen, men den du eeeelsker. Da tilfredsstiller du suget. Og så vet du at du får mer imorgen så du "må" ikke spise opp alt! Jeg er iallefall kjempefornøyd med at vi går ned i vekt uten at vi gir opp det vi er glad i smile feilen vår er jo at vi ikke trener, så ingenting blir stramt :/ og så har vi kutta ut brus og flytende kalorier for vann smile hvis man prøver å gi opp noe "for resten av livet" så er det lite sannsynlig at vi holder ut, bedre å se sannheten i øya og innrømme hva man er glad i, du kan spise alt, bare mindre av det!

Uansett hvilken diett du velger så ønsker jeg deg lykke til og skal heie på deg biggrin

18. januar 2013
19:45
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 382
Medlem siden
18. januar 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Takk for svar smile Jeg har de siste dagene unnet meg en sånn liten Kindersjokolade, bare for å ikke eksplodere helt i sjokoladehylla. Den siste EM-uka før jul spiste jeg 300 gram melkesjokolade på EN kveld.. er det mulig liksom 😳

Og i kveld gikk planen om å spise hver tredje time ganske dårlig, da jeg presterte å låse meg ut fra kontoret i over tre timer! Jaja, ny sjanse i morgen.

18. januar 2013
20:14
Avatar
Eidsvoll Verk, Akershus

Forum innlegg: 7804
Medlem siden
23. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Selv har jeg faktisk gjort noen grep selv etter nyttår. Jeg har lenge vært avhengig av brus og sjokolade, og det syns på kroppen! Til jul fikk vi kullsyremaskin, og etter at vi fikk den har jeg drukket ett glass brus, i et bursdagsselskap. Jeg blander kullsyrevann med Fun Light fruktfest og får noe som faktisk smaker som Villa champagne biggrin

Når man jobber i kiosk er det fort gjort å få i seg en sjokolade eller to i løpet av dagen. Og særlig når man fyller opp smågodthylla 🙄 Men til nyttår bestemte jeg meg for at jeg kun skulle spise sjokoladebarer og godis på lørdager, og det går overraskende bra! jeg går 10-11 timer på jobben om gangen uten å ha lyst på godis! Aner ikke hva som har skjedd, men jeg tror hjernen min har stilt seg inn på at dette skal gå laugh

Neste punkt blir å bytte ut sjokolademelken og nugattien med noe sunnere, men det får komme med tiden. Kan tenke deg jeg gikk rundt som en duracell-kanin tidligere da jeg fikk i meg to brødskiver med nugatti, ett glass sjokolademelt, en brus og flere sjokoladebiter i løpet av en dag :i100:

Jeg har trua på at alt er bra i moderate mengder wink

18. januar 2013
21:03
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Kjære dere damer som er sjokoladeavhengige. Jeg dømmer ingen, jeg er der selv men lysten har av naturlige grunner ikke vært helt tilstede de siste dagene, men jeg har et tips for det nytter ikke å spise litt hver dag hvis det er det som vipper kcal-vektskålen. Sagt på en annen måte det nytter ikke å late som om er på slankeren når man egentlig ikke er det. Jeg trodde jeg var det fordi jeg trente så mye, nope. Forskning viser at store mennesker som meg selv kun går ned 1-3kg på et helt år ved å trene.


Dobbel dose Krom tabletter hver morgen. Tar knekken på søtsuget fra første stund.

Jeg har nok mer kniven på strupen enn de fleste bruder, men jeg mener fortsatt at det nytter med harde krav 6 av 7 dager. Der den ene dagen er kosedag med modifikasjoner.

Dette klarer vi hvis vi virkelig vil! biggrin

18. januar 2013
22:23
Avatar

Forum innlegg: 20970
Medlem siden
15. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg skal kvitte meg med ganske mange kilo selv, men jeg må vente til jeg er ferdig med å amme først.

Men jeg skal heie på deg så lenge du trenger!! 😀 😀 😀

19. januar 2013
08:47
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 511
Medlem siden
15. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

"Snuska" wrote: Takk for svar smile Jeg har de siste dagene unnet meg en sånn liten Kindersjokolade, bare for å ikke eksplodere helt i sjokoladehylla. Den siste EM-uka før jul spiste jeg 300 gram melkesjokolade på EN kveld.. er det mulig liksom 😳

Og i kveld gikk planen om å spise hver tredje time ganske dårlig, da jeg presterte å låse meg ut fra kontoret i over tre timer! Jaja, ny sjanse i morgen.

Haha akkurat sånn jeg gjør, en eller to kindersjokolader etter middag (men her i Spania er de mindre enn i Norge, så to her tilsvarer vel en kinder Maxi hjemme) icon_razz før spiste jeg minst en 200g melkesjokolade daglig, pluss nugatti, sjokolademelk, osv. Så du er ikke alene om å kunne spise store mengder sjoko :/Har aldri prøvd kromtabletter, men selvfølgelig om det funker så må det være bedre enn en liten sjokolade daglig!

19. januar 2013
08:55
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

Ja, jeg skal ikke ødelegge gleden mht kinderegg sjokoladen, men det er jo en av de verste av sjokolader. icon_razz

Men funker det for dere spiser dere den sjokoladen. smile

19. januar 2013
09:05
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 511
Medlem siden
15. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
11sp_Permalink sp_Print
0

"Martine" wrote: Ja, jeg skal ikke ødelegge gleden mht kinderegg sjokoladen, men det er jo en av de verste av sjokolader. icon_razz

Men funker det for dere spiser dere den sjokoladen. smile

Den verste??? Hvorfor?

19. januar 2013
09:10
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 382
Medlem siden
18. januar 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
12sp_Permalink sp_Print
0

Joda, jeg vet at Kinder er ille, men samtidig så er det en av de minste også.. smile Å kjøpe en større sjokolade og si "nå tar jeg en bit i dag, og så en bit i morgen", det er det iallefall bare å glemme for meg! Egentlig må jeg bare bestemme meg nå og kutte helt, for sjokolade er egentlig ikke et så veldig stort problem for meg så lenge jeg ikke spiser det i det hele tatt, så det at jeg spiser en liten en er ganske teit.. Jeg gikk to år uten sjokolade her for noen år tilbake, men var så teit at jeg begynte igjen da jeg fjernet mandelene og ble superforkjøla i tillegg, sånn at det eneste av "næring" jeg fikk i meg var å legge en sjokoladebit på tunga. Tidenes slankekur da, to uker uten annet enn vann og tre sjokoladebiter om dag.. Og massevis av pinex og paralgin forte! Frister ikke til gjentagelse allikevel icon_razz

"Stian og Gitte" wrote:
Neste punkt blir å bytte ut sjokolademelken og nugattien med noe sunnere, men det får komme med tiden. Kan tenke deg jeg gikk rundt som en duracell-kanin tidligere da jeg fikk i meg to brødskiver med nugatti, ett glass sjokolademelt, en brus og flere sjokoladebiter i løpet av en dag :i100:

Haha, jeg ser det for meg! Jeg anbefaler Philadelphia med melkesjokolade 😀 Nesten bare halvparten av kaloriene, og smaker helt greit om en vil ha noe søtt på brødskiva. Men jeg har aldri vært noe stor Nugatti-fan heller da..

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
3 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!