Røykeslutt og 30kg ned, urealistisk...? | Kom i form til bryllupet! | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Røykeslutt og 30kg ned, urealistisk...?
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
29. juni 2013
18:04
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 114
Medlem siden
18. april 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hei bruder!
Er nå på dag 3 av røykeslutt, og merker at det er i overkant mye kalorier inn om dagen... O.O Har gått ned 12kg, og har ca 30-35kg igjen før bryllupet august 2014. Har time hos en ernæringsfysiolog neste torsdag for et ekstra "push" og kanskje får jeg noen nye tips.

Vet ikke om målet mitt om røykeslutt og vektnedgang er totalt urealistisk i forhold til at mange går OPP etter røykeslutt? Eller er det fult mulig sålenge man har nerver av stål og tunga rett i munnen? smile

Mvh,
Forventingsfull bride-to-be

Wedding Countdown Ticker

29. juni 2013
19:00
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg sluttet å røyke for litt over 7 uker siden... har faktisk hatt mer selvdisiplin enn jeg selv trodde jeg hadde icon_razz

Kuttet samtidig ut brus og godteri og har forsøkt å spist sunt. Jeg har ikke gått opp, men heller ikke gått ned.. Det hadde kanskje vært bedre om jeg i tillegg hadde forbrent noen kalorier på et treningssenter..

Men 3 dager røykeslutt er veldig, veldig bra! Du er egentlig over den verste kneika. biggrin Stå på må jeg bare si... Selv om du ikke spurte om dette i innlegget ditt, så nevner jeg min erfaring med røykeslutt allikevel - det kan jo ikke skade smile

Det verste for min del, var nemlig de første dagene da jeg hele tiden glemte at jeg hadde slutta å røyke. Ca. annenhver time tenkte jeg automatisk: "Nei, nå får jeg ta meg en røyk" og så kom nedturen 2 sekunder etterpå: "Nei, det kan jeg jo ikke, jeg har jo slutta".

De nedturene var de verste, men så fort jeg ble mer bevisst på at jeg hadde slutta, så gikk det veldig greit. Jeg har en e-cig jeg har brukt litt, men ikke veldig mye.

Jeg kan anbefale å skrelle noen gulrøtter som du har i en mugge med vann i kjøleskapet. Da er det enklere å gå å ta seg en gulrot, enn en skål med is icon_razz Om du liker paprika kan du knaske på det også om du får lyst på noe godt. Paprika fjerner søtsug. True!

Jeg er i pappaperm så jeg har en liten sønn som jeg triller i barnevogn om dagen.. Det har også hjulpet litt - jeg har kanskje trilla en ekstra lang tur og tenkt på noe helt annet enn røyk og sukker, og heller kost meg med selve turen. Da har jeg forbrent (i den grad man forbrenner ved å gå) flere kalorier enn jeg hadde inntatt ved å ta et ekstra glass brus iallefall wink

Håper du når målet ditt, og lykke til - håper du får noen mer "spot-on" svar av de andre her kanskje smile ?

29. juni 2013
19:04
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 114
Medlem siden
18. april 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Takk for svar! Alltid motiverende å lese om andre som har klart det smile Har faktisk en e-røyk selv, som jeg har brukt veldig aktivt. Tror ikke jeg hadde klart det uten for å være ærlig. Får bare gi meg selv litt "space" nå den første uka, så er det å stramme inn tøylene og være mat-nazi igjen smile

Wedding Countdown Ticker

29. juni 2013
19:11
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja, klarer man å hente inn den egenskapen som gjør at man klarer å være litt nazi med seg selv, så tror jeg det er lurt. Det var min strategi også.

Det er jo tross alt sånn at sug etter ett eller annet; mat, sukker, røyk etc. - det avtar etterhvert som kroppen ikke får det den ber om. Så en uke med litt "ta-seg-selv-i-nakken" øvelser gjør susen smile Da blir uke nr. 2 så utrolig mye lettere!

29. juni 2013
19:12
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Og ja.. Folk kan si hva de vil, men e-sigarett fungerer helt supert faktisk! Jeg har en sånn e-roll som ligner på en vanlig røyk, og den har vært gull!

14. juli 2013
20:54
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 114
Medlem siden
18. april 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Liten røyke-oppdatering. Nærmer meg 3 uker som ikke-røyker, har også sluttet med e-røyken. Knasker tyggis som en gal, men det er helt OK! Har en slik fin app som forteller meg at jeg og sambo til nå har eliminert over 1000 sigaretter, tror lungene er glad for det ja! Håper dette skal gå bra i ferien også, er liksom noe som mangler i visse settinger. Heldigvis er jeg ikke noen festløve lenger så det hjelper jo wink Men tar man et glass rødvin så er det liksom noe man savner.. 

Vekta viste litt oppgang forrige uke, men det er greit. Skal få ræva i gir etter ferien, kanskje til og med være litt ekstra sporty i ferien og passe på hva jeg stapper i kjeften smile 

Wedding Countdown Ticker

15. juli 2013
14:01
Avatar

Forum innlegg: 4193
Medlem siden
18. april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Takk for oppdatering! Så bra du har sluttet med e-røyken også! Flinkflinkthumbs-upsmile

Jeg er på min 9:e uke nå, men bruker fortsatt e-røyk - faktisk mer nå enn for noen uker siden.

Den appen har jeg også! Jeg har hittil spart kroppen for 1028 røyk, og visstnok snart 5.000 kroner.. (ikke at jeg kan forstå det men..)

Vi holder ut - dette går jo strålende! bananajump

15. juli 2013
16:06
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 114
Medlem siden
18. april 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja, alternative til å klare det er jo ikke veldig aktuelt :P Nå har vi kommet SÅ langt, og har ikke tenkt til å gå igjennom samme helvete en gang til wink 
Hadde egentlig ikke tenkt til å slutte med e-røyken allerede, men går faktisk ganske greit smile 

Wedding Countdown Ticker

22. juli 2013
20:16
Avatar
Nytt medlem
Forum innlegg: 2
Medlem siden
22. juli 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg tror det kommer til å gå kjempefint! Kanskje først og fremst fokuser på en ting av gangen. Om vekten står litt stille og du fremdeles klarer å være røykfri er det likevel kjempebra. Jeg er sikker på at du kommer til å nå målene dine. 

25. august 2013
12:45
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 12
Medlem siden
30. mars 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

Hei, dere!

 

Så flott at dere har kommet så langt i røykesluttprosessen! Jeg ble lei av røyk i sommer og bestemte meg for at det skulle bli slutt med det til høsten. Vet ikke helt når høsten starter, men merker at det nærmer seg litt for fort. wink Har i hvert fall fylt på el-sigarettene så de er klare til bruk. Jeg tenkte å bruke det for noen år siden, men da ble nikotinen stoppet i tollen og sånn (men greide til slutt å få tak i det allikevel). Jeg var uansett rett for at jeg skulle komme godt igang, og plutselig stå der uten påfyll og gå på en smell. Men nå sist gikk det helt fint å få det uten noe tull. Nå gjenstår det bare å sette strek og komme igang med bedre vaner. Sitter man igjen med bare nikotin har man uansett kuttet ut både ørten giftstoffer og redusert utgifter. Helt utrolig at det ikke er blitt godkjent som røykesluttmiddel, når det opplagt er den beste løsningen for mange. Fortell gjerne hvordan det går med røykeslutten deres videre; det er fint med litt motivasjon og inspirasjon!

 

Angående vekt har jeg også bestemt meg for å gjøre en innsats før bryllupet (august neste år). Som langsiktig løsning har jeg rett og slett bestemt meg for å trene. Jeg er normalvektig i følge BMI-inndelingen, men når man ikke lenger passer inn i klærne sine gjør det noe med selvbildet. Da jeg så meg selv i bikini i sommer fant jeg ut at det ikke lenger var noe allright. Bryllup er jo en super motivasjon, og jeg har funnet ut at styrketrening skal være min greie. Da kan jeg få en flott figur som ikke "henger", og så er det ikke så farlig med den vekta (det står verrre til med fettprosenten har jeg målt). Tidligere har jeg hengt meg på ketolysediett sammen med samboeren et par ganger i året, noe som gir raskt vekttap og er motiverende. Men blir litt lei av det etter hvert. Kostholdsmessig får jeg prøve å spise litt variert, og spare sukkergreier til lørdager. Nå har jeg allerede tatt "før"-bilder av meg selv, så jeg kan holde motivasjonen oppe når jeg har kommet litt igang. wink Å starte ordentlig med trening var ikke så ille (man får jo overskudd av det, slik at man har ork til å fortsette med det, heldigvis). Det hjelper at samboeren har samme ambisjonene som meg. Nå har jeg kjøpt personlig trener-pakke til han og meg i bursdagsgave til han, så det gir kanskje ytterligere motivasjon til å fortsette. Det var ganske dyrt, men jeg tror det er verdt det. Kondistrening kan jeg ikke fordra, men kanskje det ikke blir så ille når røyken er borte. Sist jeg jogget litt endte jeg opp med å stå og brekke meg og gispe etter luft, så det fristet ikke til gjentakelse med det første. smile Fortell også gjerne hvordan det går videre med dere på denne kroppsgreia! Hørers for øvrig helt genialt ut å ha noen gulrøtter klare i kjøleskapet når røyksuget melder seg.

 

Ble litt langt, dette, men hadde litt mye på hjertet. smile

Bryllupsvenner.no

25. august 2013
13:08
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 114
Medlem siden
18. april 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
11sp_Permalink sp_Print
0

Hei Lena!
Så bra at du tenker på å stumpe røyken, det er et godt skritt på veien mot røykeslutt smile
Jeg hadde ærlig talt ikke lyst til å slutte sånn egentlig, gjorde det i hovedsak for forlovedens skyld som ønsket å slutte.
Så jeg kjøpte slike søte vapor couture sigaretter (e-røyk "for jenter"), og vips så var det gjort.
Hadde sett for meg at det skulle bli et mangeukers helvete, men gikk overraskende bra!
Det jeg slet med den første uka med 0 røyk og kun e-røyk, var at hjernen fikk så mye oksygen at jeg ble skikkelig svimmel :P Følte meg tidvis nærmest full..
Men selve røyksuget gikk over ganske fort, og nå tar jeg meg i å rynke på nesa over folk som røyker rundt meg ute på restaurant en fin sommerdag.. O.O

Vektmessig så har det gått så-som-så ila sommeren, 3 uker med nydelig mat i italia gjorde sitt, og røykeslutt med småspising dertil gjorde ikke saken spesielt bedre.. :P
Ellipsemaskinen har støvet ned den siste 1,5 måneden, skal komme igang igjen idag og gradvis bygge det opp igjen smile Skjønner godt hva du mener med kondisjonstrening, men det blir bedre og bedre for hver uke etter røykeslutten!
 
Så har ikke tenkt til å gi opp, var hos ernæringsfysiolog denne uka for å få tips og hjelp til å sette opp en ordentlig måltidsplan som passer for oss og vår hverdag; sliter ofte med planleggingen, og er ikke spesielt oppfinnsom når det kommer til å sette opp ukesmenyen..
Så 99% sikker på at jeg skal få til disse to målene, selvom de muligens er litt ambisiøse så vet jeg at jeg vil få så utrolig mye igjen for det til slutt.

Ser du gifter deg en uke før oss, så moro! smile

Wedding Countdown Ticker

25. august 2013
14:30
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 12
Medlem siden
30. mars 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
12sp_Permalink sp_Print
0

Så beroligende å høre at det kan gå ganske smertefritt å kutte røyken. Jeg synes i utgangspunktet det høres ganske skummelt ut, og lurer på om jeg skal trappe ned ved å kutte én og én vane. Samboeren skal slutte å snuse når jeg slutter å røyke, og jeg ser for meg at det blir dårlig stemning i heimen da. wink Forhåpentligvis har vi fortsatt lyst til å gifte oss med hverandre når den tid kommer.

 

Det å sette opp ukesplan med mat tror jeg er utrolig lurt. Det beste jeg erfarte med ketolysedietten var det at det var ganske lett å innstille seg på å lage middager med råvarer hver eneste dag når man først "måtte". Er ganske slapp på det ellers, men vet det hjelper å planlegge litt, om så bare kvelden før. Tenker å begynne planlegging av middager for hver uke, og handle alle middagsvarene på én gang. Nå blir det fort til at jeg drar fra jobb sulten og sliten, mangler kreativitet til middag og er matlei, og ender opp med frossenpizza som kan lage seg selv fordi jeg ikke orker å tenke mer på det (og er lei av det dårlige mikrobølgeovnmatutvalget). Selv halvfabrikat er jo bedre enn frossenpizza, og det er egentlig latterlig enkelt å få til på slike dager. Men ingenting slår det å være opplagt nok til å teste ut en oppskrift man finner på nettet og kjenne på litt nye smaker. Det hjelper veldig når man er matlei. Dessuten er det mye kjøtt som kan lage seg selv i ovnen med et steketermometer i, mens man fikser noe tilbehør i mellomtiden. Åh, nå fikk jeg lyst til å kaste meg over ukesplanlegging, akkurat som jeg gjorde med treninga! Har troa på at det er et fantastisk år foran meg!

 

(Angående ferie så tenker jeg at det er en unntakstilstand hvor man skal kunne kose seg med god samvittighet. SÅ ofte har man jo ikke ferie. For min del ble det massevis av billig mat og øl i Albania i sommer, så fikk jeg heller drikke litt Lite-øl vel hjemme igjen.)

Bryllupsvenner.no

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
10 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!