I dag lagde jeg en kake til min kjære og slik ble den seende ut:
Sukkerbrød:
4 egg
150 g sukker
150 g mel
1 ts bakepulver
* Visp egg og sukker.
* Rør forsiktig inn mel og bakepulver.
* Stek kaken i smurt form. (24 cm)
* Nederst 30 min, 175 grader.
Fyll under marsipanlokket:
Sjokoladesmørkrem:
200 g melange
500 g melis
2-4 ss kakao
2 ts vaniljesukker (eller du kan bruke vaniljeekstrakt)
2 egg.
* Rør smøret luftig.
* Sikt inn meteparten av melisen sammen med kakao og vaniljesukkeret. Rør dette godt.
* Tilsett ett egg om gangen.
* Sikt inn resten av melisen til ønsket konsistens.
Fyll mellom bunnene:
Chocolade fudge frosting:
200 gr smør
4 ss kakao
300 gr melis
4 ss sjokolademelk
* Smelt smør i en kjele. Ha i kakaoen og la koke i 1 minutt.
* Ta av fra komfyren ig rør inn melis og melk. ( Jeg sikter inn tørrvarene)
* Avkjøl og piskes opp. (Fargen blir litt blassere, det er helt naturlig)
Nederste del av kakebunnen ( jeg delte kakebunnen i to) har jeg dynket i sjokolademelk. Og så hadde jeg mer dynking noen steder en andre slik at det ble litt sånn marmoreffekt
Kaken ble saftig og god og ble godt mottatt her i huset
Marsipanen har jeg farget selv og pynten lagde jeg også selv.
21:46
23. oktober 2011
WOW! Du er flink, vennen
*tar på seg skoene og gjør seg klar for å gå til Trone* Lurer på hvilken vei som er kortest?
Du ser meg når du kommer inn i gaten, for kjøkkenviduet er vendt ut mot gaten så alle ser meg når jeg kokkelerer, ha ha ha!!
Bare å komme det, Gitte! Til helgen er det champagnecupcakes som står på menyen! Og fastelavenboller på søndagen selvfølgelig
Du er klar over at jeg kommer til å fly på veggen jeg nå. Jeg tror jeg har litt sånn hekting på kaker om dagen. Også legger du ut sånne bilder av kaker. Makan til frekkhet :hrmpf:
Hehe nei da, den så skikkelig god ut. Den var superfin også 😀 Misunner dere den. Roger fikk is han og det blir ikke helt det samme. Så jeg får vel gjennomgå jeg nå tenker jeg :skrekk:
Hehe.
22:12
23. oktober 2011
[smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif] [smilie=love0082.gif]
Takk skal dere ha!
Den fudge frostingen kan jeg anbefale på det absolutt sterkeste!!!!! Himmel og hav så god den er!!!!
Lurer faktisk på om jeg skal sprøyte inn litt av den i fastelavensbollene til søndag faktisk!
Ja takk for informasjonen Trone. Det hjalp ikke på kakelysten hvertfall Må nok bake meg noen boller til søndag selv. Det er jo ikke en vanlig søndag 😀 Alltid en unnskyldning vettu Må skjerpe det greiene der. Kommer jo snart til å tippe forrover.
Men kaka ser sykelig god ut. Hvor lang tid bruker du totalt på en sånn kake?
Hver dag er en fest! I alle fall når det gjelder kaker og søtsaker, hi hi hi !!
Tar jo ikke så lang tid å vispe sammen røren da, og så skal den jo stekes en stund. Men selve pyntingen.. Tja.. Tar en stund å kna inn fargen i marsipanen og så må den hvile litt for at fargen skal sette seg skikkelig.
Å hive på lokket tar jo ikke så lang tid, 5 minutt kanskje. Rosene tar det litt lengre tid å lage siden de er håndformet. Så alt i alt så tar det jo litt tid, men.. 8-[
Men det er jo gøy da 😀
Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475
Pålogget nå:
33 Gjest(er)
Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)
Toppliste innlegg:
Stavangerpar: 14664
eriksson: 7598
vanilla81: 4232
lindakbj: 4020
sizza87: 3278
Katrine: 3155
Jannicke: 2914
Medlemsstatistikk
Gjester: 2
Medlemmer: 9151
Moderatorer: 2
Administratorer: 2
Forumstatistikk
Grupper: 5
Forumer: 36
Emner: 11394
Innlegg: 176083
Nyeste medlemmer:
gurooo, Guro, tuvavb, Ellikapstad, IneThereseModeratorer: Trone: 20970, Stian og Gitte: 7804
Administratorer: Bryllupsvenner: 49, Roger: 4193
Innlegg med flest stjerner
Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!
Siste kommentarer