Jeg er kanskje ikke den største bakeren.. men etter å ha lest julebakst-tråden deres, har jeg fått enorm lyst til å lage meg serinakaker.. eller egentlig serinakakedeig
Det er ikke tilfeldigvis noen av dere som vet hva jeg trenger, eller hvordan jeg kan gjøre det?
(Beklager at den første tråden handlet om meg og mitt serinakakedeigbehov.., den havner heldigvis helt nederst i forumet etterhvert)
Ja det må jeg si
Hils datteren din fra meg og si tusen takk du! =D> Jeg skjønte det jeg, gjorde ikke dere andre?:grin:
Får jeg kjøpt sånn lys deig på kiwi? [smilie=tongue0023.gif]
Jeg skal dra på kiwi i morra, også skal jeg si:
Hei har dere sånn atte lys deig sånn hvit deig vettu med sånn at jeg kan strø sukker oppå sånn stor sukker vettu også kan jeg atte steke dem i den derre åmmen hjemme sånn at den lyse deigen blir mørkere har dere sånn dere her på kiwibutikken?
Uansett, så takker jeg for et flott forlsag, men jeg skulle gjerne hatt serinakaker jeg, så om noen har enda en oppskrift, så tar jeg i mot med begge hender 😀
06:25
18. november 2008
Det var da makan til mas da
Serinakaker:
500 g hvetemel
300 g margarin
250 g sukker
2 ts vaniljesukker
½ ts hornsalt
2 egg
perlesukker
mandler
Sikt alt det tørre i en bolle, smuldre i margarinen. Rør inn ett halvvispet egg. Ha alt på bakebordet og kna det sammen til en deig.
Lag små sprekkfrie kuler, dypp dem i det andre sammenvispete egget og sett dem på en plate dekket med bakepapir. Strø på perlesukker og hakkete mandler.
Stek midt i ovnen ved 180 C til de er lys gulbrune og sprø.
Så datteren din visste det allikevel hun da... 😉
Vel, nå er den skrevet ut og puttet i lomma, så nå blir det julefredag.. takk skal du ha!
Hjemme fra jobben - også glemte jeg å handle inn til serinakakedeigen min :skrekk:
Jaja, godt butikken er oppe til 22. Da får jeg kjøre ut etterpå
Sikt alt det tørre i en bolle, smuldre i margarinen.
Hva mener du med at jeg skal sikte alt det tørre i en bolle? Skjønner jo at jeg skal treffe bollen..!?
Og hvordan smuldrer jeg margarin?
Jeje.. jeg prøver jo bare å skape jul her.. slutt å le 😐
Ja, nå klarer jeg ikke å vente lenger på den deigen min, så blir den ikke god nå, så skylder jeg på dere som aldri gav meg noe svar på hvordan jeg treffer bollen eller smuldrer smør... [smilie=aiwebs_017.gif]
😈 ... også har vi ikke mer bakepapir igjen... 😈
Er det mulig å la en halvkilos serinakakedeig ligge i kjøleskapet over natta? Blir dem bedre da? [smilie=happy0201.gif]
22:24
25. november 2008
Hei,når du sikter melet i bollen,tar du det i en sil og sikter melet igjenom der,dette fordi en skal unngå små klumper i melet.
Du smuldrer smøret i ved å ta smøret,mens det er kaldt og på en måte bare ta det i hendene og smuldre i melet,altså "kna det inn" på en måte.Litt vanskelig å forklare det der.
Deg gjør ingen verdens ting om deigen liger i kjøleskapet natten over.Er like god for det.
Håper du ble litt klokere nå .Håper kakene smaker godt.
Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475
Pålogget nå:
42 Gjest(er)
Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)
Toppliste innlegg:
Stavangerpar: 14664
eriksson: 7598
vanilla81: 4232
lindakbj: 4020
sizza87: 3278
Katrine: 3155
Jannicke: 2914
Medlemsstatistikk
Gjester: 2
Medlemmer: 9151
Moderatorer: 2
Administratorer: 2
Forumstatistikk
Grupper: 5
Forumer: 36
Emner: 11394
Innlegg: 176083
Nyeste medlemmer:
gurooo, Guro, tuvavb, Ellikapstad, IneThereseModeratorer: Trone: 20970, Stian og Gitte: 7804
Administratorer: Bryllupsvenner: 49, Roger: 4193
Innlegg med flest stjerner
Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!
Siste kommentarer