Sjokoladekaker | Oppskrifter | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —




— Match —





— Forum Valg —





Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Sjokoladekaker
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
9. april 2009
09:24
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2914
Medlem siden
18. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Du får heller link til siden - der ligger 227 dødsfristende sjokoladekaker og venter.
http://www.detsoteliv.no/searc.....ortering=N

Bettie la ut en link på skravletråden... legger den ut her og jeg. Så flest mulig kan bake mest mulig sjokoladefristelser i påsken

😀

9. april 2009
09:57
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 3155
Medlem siden
23. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Syntes det er litt dårlig at du ikke skriver inn oppskriftene Jannicke laugh Det er jo bare noen få stk. haha. Tusen takk for at du la linken hit. Da er det lettere å finne den :mrgreen:

9. april 2009
10:13
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2914
Medlem siden
18. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Hihi.. beklager Katrine. Skal ta noen dager ekstra fri, og legge de inn for deg :mrgreen:

20. mai 2009
08:58
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2914
Medlem siden
18. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Denne laget jeg på 17 mai. Den var rett og slett fantastisk god, Pyntet den med masse jordbær og den gikk ned på høykant hos alle

Bountykake

Her har du en superpopulær og trendy kake, som består av saftige kokosmarengsbunner som er fylt og dekket med en deilig, lys sjokoladekrem. En garantert vinner dersom du er glad i Bounty!!!

Ingredienser:

Kakebunner:
6 eggehviter
200 g melis
200 g kokos

Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g lys kokesjokolade
90 g melis
6 eggeplommer

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend i kokos.

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene nederst i ovnen ved 150°C i 30 minutter, til de er lett gyldne. Avkjøl bunnene helt i formen. Løsne de fra formen med en skarp kniv. Ta de ut av formen og dra av bakepapiret.

Til sjokoladekremen smeltes smøret i en liten kjele. Brekk sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl helt (se tips). Pisk eggeplommer og melis. Ha i det avkjølte sjokoladesmøret og pisk videre til kremen er tykk. Sett kremen eventuelt en stund i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.

Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og ha resten oppå kaken. Lag eventuelt riflete mønster i kremen på toppen av kaken ved hjelp av en gaffel. Oppbevar kaken i kjøleskapet.

Tips:

Det er nødvendig å steke kakebunnene hver for seg, for det er vanskelig å dele en kakebunn i to. Har du varmluftsovn, kan du steke bunnene samtidig, men pass på å skifte plassering i ovnen etter halve steketiden.

Dersom sjokoladesmøret til sjokoladekremen ikke er tilstrekkelig avkjølt, risikerer du at sjokoladekremen blir for tynn i konsistensen. Hvis så skulle skje, er det imidlertid bare å sette den i kjøleskapet en stund, til den tykner i konsistensen.

Liker du litt sterkere sjokoladesmak, kan du bytte ut lys kokesjokolade i sjokoladekremen med vanlig, mørk kokesjokolade.

Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.

😀

20. mai 2009
09:34
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 524
Medlem siden
26. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Jo mere vi er her inne, jo fetere vi blir...tralala [smilie=aiwebs_007.gif]

20. mai 2009
19:08
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2554
Medlem siden
18. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

hihihi

24. mai 2009
12:28
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2914
Medlem siden
18. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Denne har jeg nå bakt to ganger,.. og den er suuuuuuuuuuuuuuuuper god. Siden det er vår/sommer - hra jeg pyntet med masse friske jordbær. Absolutt å anbefale. Enkelt å lage..

Sarah Bernhardt terte
Sarah Bernhardt terte" er en klassisk og luksuriøs konfektkake, som er oppkalt etter den kjente franske skuespillerinnen! Kaken består av en myk mandelbunn som er dekket med en helt spesielt nydelig sjokoladesmørkrem, smaksatt med kaffe og sherry! Se også oppskrift på de berømte småkakene som heter "Sarah Bernhardt".

Ingredienser:

Kakebunn:
4 eggehviter
200 g mandler
200 g melis
1 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g melis
4 eggeplommer
100 g kokesjokolade
1 ss varm kaffe
1-2 ss sherry

Pynt:
mandelflarn

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Hakk mandlene helt fint (bruk helst food processor). Bland mandlene med melis og bakepulver og rør dette forsiktig sammen med eggehvitene.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 150°C i 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis sammen til en luftig smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en av gangen. Smelt kokesjokoladen forsiktig over vannbad sammen med litt varm kaffe. Avkjøl litt og bland så inn smørkremen. Smaksett kremen med 1-2 ss sherry. Sett kremen kjølig en liten stund, til den har passe smørekonsistens.

Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med litt høvlede mandler langsmed kanten av kaken.

Tips:

Sherryen i sjokoladekremen kan byttes ut med søt portvin.

"Sarah Bernhardt terte" er holdbar i kjøleskapet. La kaken stå en stund i romtemperatur før servering - sjokoladesmørkremen smaker best når den er litt myk i konsistensen.

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
48 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

  • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
  • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
  • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
  • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!