Får familien bli til tross for avslag på oppholdstillatels? | Skravleforumet | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Får familien bli til tross for avslag på oppholdstillatels?
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
13. mai 2012
00:14
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 1218
Medlem siden
16. januar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Les denne artikkelen her:

http://www.ba.no/nyheter/politikk/artic ... acebook&ns

Kort innføring:

Foreldrene til gutten har fått avslag før gutten ble født.
De har fått avslag i 7 år etter og.

Slik jeg tolker det: De fikk et barn for å få bli.

FNs barnekonvensjon mener:
Familiesplittelse er ikke lov.
Utsendelse av barn som er født og oppvokst i et land er ikke lov. (vel og merke om barnet ikke har bodd i andre land i løpet av denne tiden)

Hvordan tolker dere denne saken? Er jeg alene om å synest at dette er vekkastede resurser og penger av Høyesterett? Jeg mener avslag er avslag. De fikk avslag før barnet ble født, men nektet å forlate landet. Da er dette det avslaget jeg ser på som avgjørende. Må for all del la gutten bli i landet, men å bruke et barn for å få bli i et land er umoralsk og dårlig gjort mot barnet. Beklager til alle som måtte ha tilknyttning til denne saken.

13. mai 2012
08:43
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 344
Medlem siden
24. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Det er ikke en enestående sak, dette skjer veldig ofte, men det er vårt ansvar å få transportert ut de som har fått avslag på oppholdstillatelse innen rimelig tid. Greit nok at de skal få sjansen til å reise frivillig - ingen ting er bedre enn det, men etter så mange år burde de ha blitt tvangs-transportert ut for lenge siden - MED ungen. Det går an å vokse opp i andre land enn Norge også.

Men nå er ungen så stor at dette blir vanskelig mtp FN og "barnets beste", dermed må vi bruke mye ressurser på å finne den beste løsningen. Det er i bunn og grunn vår egen feil (Norge) siden vi har latt de bli.

Det er kanskje egoistisk å få barn for å satse på oppholdstillatelse, men om man kommer fra et land med krig og utrygghet så syns ikke jeg at det er foreldrene i denne saken som skal få pes. Det er ikke riktig det de gjorde, men det er nå en gang slik at det er i menneskets natur å kjempe for å overleve. Sett deg selv i deres posisjon - ville ikke du gjort det samme?

22.06.13 blir vår dag!

13. mai 2012
15:31
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 1218
Medlem siden
16. januar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Trolig hadde jeg nok det. For all del! Jeg mener innerst inne ikke at vi skal pælme de på dør... Son egentlig. Jeg vil gjerne la alle folkeslag samles og leve i harmoni. Men landet vårt forsvinner, både kultur og jobbmuligheter/skattepenger... Så ja...

Beklagelig vis er det alt for dårlige rutiner på dette med innvandring i Norge. Og i aller høyeste grad på hjemmsending ved avslag. Jeg vet om flere her i kommunen som faktisk har reist, og som lever ennå. Aner ikke om det er snakk om Etiopia eller andre land... Men for meg kjenner jeg at det er uvesentlig. Det er ikke min jobb å vite noe om landene, og det er ikke min jobb å finne ut om det er livstruende eller ikke. Heldigvis.

For min del kunne jeg gjerne ha gjort dette på en "ferie" i USA. Jeg har ufattelig lyst å flytte dit, men får neppe arbeidstillatelse, så... Hehe. Jeg mener at Norge må lage klare rutiner på dette. Sist jeg skjekka statestikken var det over 3 000 mennesker i samme situasjon, og som er på flukt i Norge. 😯 Dette er for dårlig at Norge godtar! Jeg tror nok det er på tide å gjøre et avslag til et avslag, men bare en enkel mulighet for anke, og at det skal være gjort lenge før 9 måneder er gått fra første avslag, til tvangsutsendelse. Enkelt og greit for å unngå denne situasjonen her.

13. mai 2012
16:17
Avatar
VIP-medlem
Forum innlegg: 7598
Medlem siden
24. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Dette er et sårt tema syntes jeg.. Det er fælt å skulle kaste ut et barn som ikke kjenner noen annen hverdag enn den vi har her i Norge!! Men dessverre så skjønner jeg også veldig godt hvorfor man må...
Men hvorfor ting skal ta sånn tid har jeg ingen forståelse for!!! 👿

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
50 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!