Bordplassering - splitte par? | Tradisjoner Etikette | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Bordplassering - splitte par?
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
12. september 2012
11:46
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Lager en egen tråd om dette, så jeg/vi ikke kupper J. sin.

Jeg har planer om å splitte par under middagen i mitt bryllup, men jeg ser argumentene om at mange er sjenerte etc. Jeg synes nok at man får ta seg sammen, men det er nok ikke den beste innfallsvinkelen.

Hos oss er alle gjester med unntak av 10 stk under 40 år, vi ønsker en livlig fest/sammenkomst, og jeg føler nok at hvis gjestene blir plassert i par med en gang blir det veldig par orientert ganske raskt. De snakker med hverandre, koser og klemmer (satt på spissen) og er med rette kjærester som kanskje drømmer om sitt eget bryllup.

Så hva gjør dere i deres bryllup? Splitt og hersk eller lar dere par sitt sammen?

12. september 2012
12:00
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 626
Medlem siden
17. april 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Vi satt par sammen. Ikke nødvendigvis for at noen er sjenerte, men mest fordi da visste vi at alle ville ha en trivelig kveld. Jeg tenker at selvom om man plasserer folk som man tror vil ha mye å snakke om ved siden av hverandre, så kan kjemien krasje helt. (har erfart det i ett selskap selv, hadde i grunn mye å snakke med sidemann om men synes rett og slett han var en vemmelig type. Det er slitsomt når man sitter flere timer tilbords).
Så derfor satt vi parene ved siden av hverandre, det gjorde det også lettere å blande folk som ikke har truffet hverandre tidligere, de satt såpass nærme at de kunne skravle i vei, men skulle det være personlighetskræsj så hadde de uansett noen å hygge seg sammen med.

12. september 2012
12:08
Avatar

Forum innlegg: 20970
Medlem siden
15. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg syntes det å splitte par er noe ....... tull. Ser absolutt ikke poenget i det.

Jeg har vært i bryllup tidligere hvor det har vært splittet par og jeg hatet det. Ikke kjente jeg folkene jeg satt med, daværende samboer satt langt unna og havnet med helt feil folk og det bare funket ikke. Ble helt grusomt. Var sånn at vi gledet oss til kaffe og kake for da var det ikke tvungen plasseringer lengre.
Og vi fant fort ut at det var vi ikke de eneste som gledet oss til...

Har også vært med på splitting hvor jeg har kjent gjestene. Men mannen min kjenner ikke alle mine venner og jeg kjenner ikke alle mine venners venner. Han kjedet seg heeeele kvelden. Katastrofe. Og jeg koste meg heller ikke slik jeg hadde ønsket for jeg satt jo og så på at han prøvde så godt han kunne, men fikk ingen respons.

Vårt bryllup var ikke splitt, naturligvis. Vi satt folk som kjenner hverandre på border med hverandre og praten gikk som bare tusan!! Vi fikk sååå mange takker for måten vi hadde gjort det på. Og vi så hvordan folkene koste seg. Og man skal faktisk kose seg i et bryllup!
I pausene miglet folk i hytt og gevær og det ble absolutt ikke "gjenger" ut av det.

Nei, splitting av par er en uting i våre øyne. Tradisjon eller ei. Det er ikke alle tradisjoner man på død og liv må holde seg til lengre.
Det å "ta seg sammen" er en, etter min mening, ganske brutal holdning ovenfor gjestene sine.
Hadde jeg skulle kommet i dere bryllup og sagt at jeg ikke var så for splitting av mannen min og fått beskjed om å ta meg sammen, så vet jeg jaggu ikke om jeg hadde kommet. Det hadde blitt for arrogant holdning for min det og jeg hadde ikke følt meg satt pris på som verken venn eller gjest.

Det kan være mange grunner til at folk ikke liker splitting og det er slettes ikke sikkert at alle tør si den egentlige grunnen høyt. De skal ikke bli sett ned på eller tenkt mindre om fordi om altså.

Men kjenner man gjestene sine og vet at det kommer til å funke med splitting, så er det jo bare å kjøre på.

12. september 2012
12:11
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg har aldri vært i bryllup i voksen alder, men jeg har vært i mange andre sammenkomster med mange ukjente/kjente, og det jeg mener å huske er at det blir veldig fort snakk om private ting, interne vitser, assosiasjoner etc når man setter noen som kjenner hverandre kjempe godt sammen med andre. "husker du da vi var der og der, barnehagetanten vår er ditt og datt..."

Mens når vi alle har vært nesten nye for hverandre har praten gått mye mer automatisk og på noe nytt! Dessuten tenker jeg at de single ikke skal føle seg mer utafor enn hva de måtte føle i utgangspunktet. Alle er "alene" under middagen, alle må ta ansvar selv for at samtalen går fremover og at man blir kjent.

Dette er sannelig ikke lett! Min innfallsvinkel har overhodet ingenting med tradisjon å gjøre, jeg vil helst ha fri bordsetting.

12. september 2012
12:14
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Noen ganger må man ta seg sammen i sosiale sammenhenger. JEG må ta meg sammen i sosiale sammenhenger for å ha det hyggelig. Om jeg har det hyggelig i et selskap avhenger ikke av hvor nærme jeg har samboern, det avhenger av hvor flink jeg er til å snakke med andre og finne kjemien med de man snakker med.

12. september 2012
12:23
Avatar

Forum innlegg: 20970
Medlem siden
15. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg har faktisk aldri opplevd det at noen som sitter sammen snakker masse internt og dermed, uten vilje, har "oversett" de andre. Takk og lov for det smile
Har heller opplevd det motsatte at de fleste snakker med de andre rundt seg smile Noen unntak vil det jo alltid være, selvfølgelig.
F.eks vi har et par i vår familie som er godt voksne og de er like sosialt anlagt som en gråstein laugh De kan vi jo ikke gjøre noe med, hehe! Men heldigvis er ikke alle sånn! biggrin

12. september 2012
12:29
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Det er alltid par som ikke klarer seg uten hverandre, og mer enn gjerne kun ville hatt hverandre som selskap.

Jeg vet ikke enda hvordan vi kommer til å løse dette. Målet er et best mulig selskap for alle. Mulig en løsning kan være fri bordsettning innad i et bord, både med par og single. Vet ikke.

Men jeg synes ikke det er en uting å tenke at man må ta ansvar selv også for å ha det hyggelig. smile

12. september 2012
13:17
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 941
Medlem siden
28. desember 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg er (ikke overraskende), enig med fler over som mener at det er en uting å splitte par. Vi må jo gå ut i fra at gjestene er normalt oppegående, dels sosialt anlagt og voksne i sin oppførsel, og da går da ikke praten internet selvom par sitter ved siden av hverandre.

Det at vi mener folk skal ha noe å prate om behøver ikke bety at kjemien er der når de blir plassert ved siden av hverandre, og dessuten vil jo alle ha flere å prate med uansett siden man ikke sitter på tomannsbord og er helt isolerte.

Nå er det jo også slik at når man er et par så ønsker man å oppleve ting sammen og ikke hver for seg. Om det blir en hyggelig bryllupsmiddag, så er det jo desto hyggeligere for par å kunne sitte ved siden av hverandre og dele denne opplevelsen istedenfor å fortelle hverandre i etterkant hvordan de har opplevd den. En kan sogar få en aldri så liten opptur i sitt eget forhold med en romantisk og hyggelig kveld sammen!

Jeg vil tro at om en satser på fri plassering ved enkeltbordene - så vil uansett par sette seg ved siden av hverandre, fordi dette er naturlig og hyggelig for parene. Blir man invitert i selskap sammen så er det jo hyggelig og oppleve selskapet sammen!

Jeg har aldri opplevd mye internprat og "parmentalitet" eller hva man skal kalle det. Tvert om er det da minst like hyggelig å bli kjent med andre par i tillegg til single.

Med andre ord: jeg er overhode ikke for splitting og forvente at folk skal "ta seg sammen". Det blir litt mye bridezilla i mine øyne og en holdning jeg ikke unner mine gjester. En skal da ikke være den som bestemmer hvordan folk hygger seg best wink

Begynn hver dag med å takke for det du har, for de du har, for det
du har fått, og for det du kan gi videre.

12. september 2012
13:42
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 344
Medlem siden
24. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Må desverre si meg enig med de som er mot splitting av par. Jeg skjønner ikke poenget. Trenger vel egentlig ikke skrive mer, men det går på det Jasbon sier - det å dele opplevelsen sammen er mye verdt, og det som Trone sier - folk er voksne nok til å ikke sitte å prate internt. Har vært i flere bryllup, og har aldri vært ute for mye av det du sier du er redd for.

Vi (hehe dvs, JEG) tenker at det hyggeligste er å samle folk som kjenner hverandre rundt samme bordet. Tror vi ender opp med 8-er bord, dette for at folk ikke skal sitte så langt unna hverandre at de ikke kan delta i snakket rundt hele bordet. Ville helst hatt runde bord, men det har ikke lokalet, men firkanter funker nok ganske fint det også. Med så små bord blir det også kleint å blande min og hans familie. Man har mest å snakke om med de man kjenner, og man koser seg mest da. Det viktigste er at folk har det kjekt!

Men så er jeg også stor motstander av det jeg i mangen år har kalt "tvangssosialiseringstiltak". At alle, for en hver pris, skal bli kjent med folk de aldri kommer til å ha noe forhold til er bare tull. Mine søskenbarn og hans søskenbarn kommer aldri til å se hverandre igjen, unntatt ved evt. barnedåp og konfirmasjon.

22.06.13 blir vår dag!

12. september 2012
14:44
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

Slik at de Single skal føle seg enda mer single med andre ord?

Opptur i forholdet? kan også føre til det stikk motsatte hvis man er "lei" hverandre.

Overrasket over at enigheten er såpass stor om at alt skal foregå i tospann. Kan godt hende jeg må ta mitt eget syn opp til vurdering. Bridezilla eller ei, wink

12. september 2012
15:24
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 941
Medlem siden
28. desember 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
11sp_Permalink sp_Print
0

"Martine" wrote: Slik at de Single skal føle seg enda mer single med andre ord?

Opptur i forholdet? kan også føre til det stikk motsatte hvis man er "lei" hverandre.

Overrasket over at enigheten er såpass stor om at alt skal foregå i tospann. Kan godt hende jeg må ta mitt eget syn opp til vurdering. Bridezilla eller ei, wink

Jeg vet ikke hvor unge disse single er, men jeg har selv vært singel i "alle år" som voksen og har flere single venner. Jeg har ikke hatt eller hørt andre ha problemer med å føle seg veldig singel. Hvis det er så mange single så er det vel uansett ikke noe problem, for da blir det jo en god mix rundt alle bord da - med både par og single som sitter ved siden av hverandre.

Hvis et par har interne problemer så er det naturlig nok ikke hyggelig å måtte sitte ved siden av hverdandre. Men man må jo gå ut i fra at de aller fleste ikke har så dårlige forhold at de ikke hygger seg ute blant folk? Hvis det motsatte er tilfelle - dvs at flesteparten av parene er "lei av hverandre" så ville jeg jo kanskje vurdert fri plassering - men er det et faktisk og reelt problem?
Jeg vil tro de fleste har mer eller mindre "normale" forhold - og hvis man er "lei av hverandre" så har ihvertfall en slik romantisk setting et potensiale for å få litt futt i forelskelsen igjen. Hvis par ikke liker å sitte ved siden av hverandre når de er invitert i bryllup så tør jeg påstå at det forholdet har så store problemer at jeg ville vurdert å ikke gå eller gå alene...

Red. Hvis man skal følge bordplasseringen på en slik måte at de som er par ikke klarer å ha normal omgang med hverandre at alle de andre parene også må splittes så hadde jeg blitt litt småirritert som gjest kjenner jeg. Og hvor stort er problemet med at de single føler seg veldig singel`? Er det få eller mange single? Å splitte par fordi det er et par single som føler seg ille til mote er heller ikke grunn god nok i min mening.

Begynn hver dag med å takke for det du har, for de du har, for det
du har fått, og for det du kan gi videre.

12. september 2012
15:40
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
12sp_Permalink sp_Print
0

Det verste er at det kun er 4 single foreløpig på gjestelisten, vet jo aldri hva som skjer iløpet av et år. At jeg heller ikke har inngående kjenskap til de ulike gjesters samliv er jo også en ting å ta med i beregningen. wink

Jeg synes fortsatt ikke det er en uting å splitte par, jeg ser absolutt fordelene - men håper at fri bordsetting innad i bordene vil bligjøre både meg og gjestene. Det er først i det siste at parsplitting har blitt et alternativ, så ting skifter fort. Alle skal være fornøyde til slutt. smile

Hadde uansett satt pris på og høre fra de som har splittet par og oppnådd suksess med det.

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
6 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!