Dilemma i forhold til foreldre og invitasjoner | Tradisjoner Etikette | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Dilemma i forhold til foreldre og invitasjoner
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
5. mai 2012
14:35
Avatar
Nytt medlem
Forum innlegg: 2
Medlem siden
1. januar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg er ikke så veldig aktiv her inne (enda), men nå har jeg et ordentlig dilemma som jeg håper å få noen synspunkter på.

Vi skal gifte oss om et halvt år i utlandet og skal der ha et lite bryllup med forlovere, et par venner og foreldre. Når vi kommer hjem skal vi ha en bedre middag sammen med resten av familien (søsken, tanter og onkler - ca 35 stk).

Nå har jeg dessverre blitt inlemmet i en godt bevart familiehemmlighet fra min kommende svigermor. Jeg skulle så absolutt ønske jeg ikke hadde blitt fortalt dette, for helst ville jeg vært helt uvitende så jeg "slapp" å forholde meg til dette 🙁

Det viser seg nemlig (tragisk nok) at min tilkommende lever på en løgn da hele hans familie har bestemt å "skåne" han for sannheten. Personlig forstår jeg ikke hvordan dette er mulig å holde hemmlig og at ingen sier noe, og bare lar han tro det - men det er en helt annen diskusjon.

Det har seg sånn at min forlovede tror at hans foreldre ble skilt (da han var veldig ung), pga at hans mor var utro. Nå viser deg seg at sannheten (og jeg har ingen grunn til å betvile denne, siden det nå er bekreftet av både den ene og andre), at grunnen til skilsmissen var at hans var var særdeles voldelig mot han mor.

I voksen alder er det bare min forlovede som har kontakt med faren, og den kontakten er veldig god. I mine øyne har han alltid kanskje vært litt for "pappa-gutt", men de er ihvertfall veldig gode venner og har mye kontakt. Moren og de andre søsknene vil ikke ødelegge dette forholdet, og min forlovede var kun baby og lite barn når dette pågikk.

Huff, jeg synes det er utrolig vanskelig å ikke si noe til min forlovede, men har lovet hans mor og ikke si noe fordi hun vil ikke ødelegge alt. Hvordan han ville reagert hvis/om/når sannheten kom frem er usikkert, men selv har jeg mange tanker om hvordan det ville ha føltes å bli holdt for "narr" av de fleste rundt deg hele livet. Om det er min oppgave å være den som forteller dette, er veldig vanskelig å svare på, men akkurat nå er det så nytt for meg at jeg orker rett og slett ikke ta noe standpunk til det, og vil helst glemme at jeg ble det fortalt.

(Dette blir jammen et langt innlegg - mye lengre enn jeg hadde tenkt gitt).

Uansett, dilemma er nå dette med bryllulpet. Moren hans fortalte meg nemlig dette i fortrolighet for å kunne forklare hvorfor hun ikke har så veldig lyst til å møte faren hans i vårt bryllup - og spesielt siden det vil være et så lite og "intimt" bryllup. For henne er det vanskelig å fremstå som glade foreldre til brudgommen sammen med han som mishandlet henne. Noe jeg forstår godt.

Dilemma her er jo at min tilkommende ikke vet HVORFOR hun ikke har så lyst...

Så lurer jeg nå på følgende:
Jeg har nemlig selv skilte foreldre. De har ingen problemer med å omgås i sosiale sammenhenger som bryllup og dåp etc., men er dog overhode ikke verdens beste venner heller (her var begge utro i ekteskapet). En liten digresjon er jo at en jo kan lure på hvordan jeg selv klarer å være så positiv i forhold til ekteskapet - men det er jeg jo absolutt da! Andre menneskers dumheter og feiltrinn skal ikke ødelegge for meg.

Endelig til spørsmålet:
For å gjøre noe med denne delikate situasjonen så lurer jeg på om det går an å invitere min mor og hennes samboer + hans far (for han vil svært gjerne ha faren sin i bryllupet så det kan jeg jo ikke si nei til), til bryllupet i utlandet, og så min egen far og hans kone + hans mor til selskapet her hjemme?

På den måten oppnår jeg to ting: jeg bruker også mine egne foreldre som "unnskyldning", og så setter jeg ikke hans mor i den posisjonen at hun må velge å skuffe sin sønn ved å takke nei uten å måtte forklare hvorfor.

Jeg har snakket med min far og hans kone om dette, og de har full forståelse for dette og er mennesker som ikke lar seg lett fornærme. For de er det helt greit å "bare" komme i selskapet siden bryllupet er så lite uansett, så de føler seg ikke utelatt av den grunn.

Min kommende svigermor har litt dårlig helse og liker ikke å reise på egenhånd, så derfor er hun også helt enig i at for henne så er det beste å få komme i selskapet i Norge istedenfor å måtte fly utenlands.

Altså: i mine øyne har jeg kommet med en litt "god plan", men samtidig vet jeg ikke helt... Synes dere dette virker som en ok måte å gjøre det på - eller er jeg helt på jordet?

På forhånd takk for svar fra de av dere som har giddet å lese hele mitt lange innlegg biggrin

5. mai 2012
17:46
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 174
Medlem siden
6. november 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

herregud for en situasjon moren hans har satt deg i.... For å være helt ærlig ville jeg ha fortalte det til min tilkommende mann jeg uansett hva moren mener. De kan ikke forvente at dere skal gå inn i et ekteskap med en løgn? nei vet du hva, dette er noe han burde ha fått visst for lenge siden.

5. mai 2012
17:59
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 626
Medlem siden
17. april 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Er enig med ida86, jeg ville fortalt det. Selvom det er tøft nå, så er det nok enda værre for ham å få vite det senere og samtidig at du har visst om det uten å si noe. Synes det er litt rart av svigermor å fortelle deg det, men å forvente at du ikke forteller ham det. Hun må jo skjønne at det setter deg i en svært vanskelig situasjon. Du kan jo ikke bare la være å be faren hans uten en veldig god grunn.

5. mai 2012
18:32
Avatar
Eidsvoll Verk, Akershus

Forum innlegg: 7804
Medlem siden
23. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Enig med de to andre over her. Det blir bare verre av at du ikke forteller ham noe. Da fortsetter jo bare du med den løgnen som moren allerede har startet! Jeg vil ikke være sammen med dere den dagen han får vite om situasjonen og at du har visst det lenge [-(

6. mai 2012
10:45
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 382
Medlem siden
29. april 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja, jeg er ganske så enig med de andre tre her.
Jeg synes det er ganske egoistisk av mora hans og la deg sitte med den slags informasjon og at det blir din oppgave å rydde opp i det men hensikt til invitasjoner og at du i tillegg ikke skal si noe til din kjære. Rett og slett urettferdig!
Selv om det kan være noe av de verste man noensinne har gjort, så hadde jeg nok fortalt det til han. Det er ikke riktig at du skal sitte med det alene.

6. mai 2012
10:55
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 707
Medlem siden
12. februar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Er nok enig med alle her. MEN jeg hadde gjort slik du skriver her over og muligens delt dem opp. Jeg hadde IKKE laget et familie drama rett før bryllupet ditt. Jeg hadde ventet til etter festen og så forklart hva din svigermor har fortalt.

Husk dette er din dag, så tenk lenge og vel gjennom om du vil ha sure og gretne folk der som kan ødelegge for deg en slik drømme dag. Bruk magefølelsen din og gjør det som føles rett for deg 😀

Ønsker deg masse lykke til.

7. mai 2012
14:16
Avatar
VIP-medlem
Forum innlegg: 7598
Medlem siden
24. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Så fantastisk dårlig gjort av moren hans!! Skal liksom du rydde opp nå ?!! 😯
Jeg hadde der og da sagt at enten så forteller hun det eller så hadde jeg gjort det!

Og når det gjelder det "å ikke lage drama før bryllupet", syntes jeg blir for dumt. Greit nok at det er din dag og at den skal bli så hyggelig som mulig, men ikke på bekostning av tilliten til mannen din?? Hadde mannen min holdt noe sånt for meg, bare for at han ville ha "en fin dag" så hadde jeg blitt forbanna for å si det mildt! Men så kan jeg bare snakke ut i fra hvordan jeg ville reagert.... Du kjenner jo mannen din best... usikker

7. mai 2012
19:36
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 344
Medlem siden
24. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

wow... :HÆ?:

Mitt første instinkt var at dette kan du ikke fortsette å holde hemmelig for han. Mitt neste var at det er jo i grunn faren - som han har et så godt forhold til - som burde fortelle det. Det er vel eneste måten å redde forholdet mellom far og sønn. Men om det går an, vet bare de som kjenner han.

Forøvrig var løsningen din ok. Bare det ikke skjules for din kommende ektemann HVORFOR det gjøres på den måten.

22.06.13 blir vår dag!

16. mai 2012
18:22
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 274
Medlem siden
28. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

FY SØREN!!!
Det var dårlig gjort! Hun vet at dere skal gifte deg, og ber deg holde på en hemmelighet og lyve for mannen din?
Har du kontakt med faren hans?

Jeg ville ringt svigermor, og fortalt at jeg ikke akter å lyve for mannen, og enten så forteller hun det, eller faren.... Vil ikke hun, ville jeg tatt en telefon til faren.
Selv om han var en dust når mannen din var baby-sikkert hvertfall 25 år siden, så er han kanskje ikke slik nå.
Folk kan forandre seg.

Jeg sier absolutt ikke at det er greit å mishandle, men jeg har selv opplevd vold i nær familie, og jeg har en innstilling om at folk kan forandre seg, og ikke dømmes for resten av livet.

Om faren har forandret seg, er jo det fantastisk, jeg ville ikke hatt noe å gjøre med han om han banket nye kona si for å si det sånn!
Han bør da kunne fortelle sønnen sin hva/hvorfor så skjønner han kanskje litt mer.
Han burde også gi en STOR takk til svigermor som har skånet han hele sønnens liv!

16. mai 2012
23:50
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 941
Medlem siden
28. desember 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

Jeg har opplevd noe liknende selv og har en liten idè om hvordan det er å få en annen sannhet om nær familie i voksen alder, og jeg kan si at det føles slett ikke godt. Det er veldig forvirrende, og kan i tilfeller snu litt opp ned på tilværelse for å si det sånn.

Om TS er den riktige til å måtte være den som skal fortelle sin tilkommende dette har jeg mine tvil om. I værste tilfelle kan dette skade deres forhold. Slik jeg ser det bør TS heller fortelle han at hans mor har fortalt henne noe som han antagelig hadde hatt godt av å høre, MEN da bedt han selv om å ta kontakt med moren for å høre dette fra henne, og ikke fra TS.

Jeg synes du skal gi mannen din et valg om han vil fortsette å leve i uvisshet eller om han har et ønske/er sterk nok til å ville vite, og så er det mye bedre at han får høre det direkte fra sin mor. Hvis du må fortelle han dette så har du høyst sannsynlig ikke alle "fakta på bordet" og du var heller ikke der, så det er vanskelig for deg å svare på alle spørsmål og muligens bebreidelser han vil komme med når han får vite dette. Saken er nemlig at man ikke vet hvordan den andre vil reagere når man får høre noe som kommer som et totalt sjokk. Selv reagerte jeg med vantro og hadde titusen spørsmål, og hadde min kjæreste vært den som fortalte det, kunne jeg ha vært troenes til å tro at han ikke visste hva han snakket om og hadde misforstått i tillegg til at han antagelig ikke hadde vært i stand til å forklare meg mer enn det han bare hadde fått viderefortalt - og det hadde vært enda mer frustrerende for meg.

Jeg synes ikke TS skal bære ansvaret for dette, men nå som hun vet bør hun gi han valget om å vite også. Selv hadde jeg ikke likt om min kjæreste var den som fortalte med det jeg selv opplevde innen min familie. Jeg hadde så absolutt best av å høre det fra min egen familie først.

Angående svigermoren synes jeg noen her fordømmer henne litt fort. TS skriver jo at hun fortalte dette for å forklare henne hvorfor hun ikke ønsket å komme i bryllupet sammen med eksmannen. Antageligvis en litt tankeløs og klønete måte å gjøre det på, fordi hun har satt TS i det dilemma hun nå har, men samtidig har jeg en viss forståelse for at svigermoren også ønsket å forklare. Kanskje hun nå innerst inne håper at denne hemmeligheten kommer for en dag også?

Når det gjelder selve bryllupet så synes jeg ikke det er så ille å kun invitere ene halvparten på hver side siden familieforholdene er slik de er på begge sider. Selv gjør vi noe av det samme, men av andre årsaker. Så lenge både dere som skal gifte dere og resten av familien er komfertable med det så ser jeg ikke noe i veien for å gjøre ting litt annerledes.

Lykke til 🙂

Begynn hver dag med å takke for det du har, for de du har, for det
du har fått, og for det du kan gi videre.

17. mai 2012
05:45
Avatar
Eidsvoll Verk, Akershus

Forum innlegg: 7804
Medlem siden
23. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
3 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!