Hår, sminke & tilbehør

Hår, sminke & tilbehør

Brudekjolen er klar allerede, og skoene er kanskje i boks slik at du får lagt opp kanten på kjolen riktig. Det er jo ikke alltid at skoene kjøpes inn før brudekjolen, og dermed kan det være lurt å legge inn en liten budsjettpost for små justeringen på kjolen, i tilfelle skoene viser seg å være for høye eller for lave enn hva du i utgangspunktet så for deg.

Men når dette er huket av på sjekklisten, så begynn å tenk på hår, sminke, smykker og tilbehøret ellers.

Perlekjeder er noe av de mest elegante smykkene du får tak i, og er et typisk bryllupssmykke. Husk at du ikke trenger å utelukke perlekjeder selv om budsjettet ikke tillater ekte perler til flere tusen kroner. Du får tak i flotte kopier til en brøkdel av prisen – tips: se linken nederst!

Når det kommer til hårfrisyren, liker mange bruder først å ha bestemt seg for frisyren, og så kjøpe et brudeslør som passer til, mens andre kjøper heller brudesløret først, og tilpasser hårfrisyren etter dette. Begge deler er helt ok – det kommer jo litt an på om du finner brudesløret eller frisyren du vil ha først.

Men husk at brudekjolen din igjen er en viktig faktor når du bestemmer brudefrisyren. Ta gjerne med et bilde av kjolen til frisøren når du har prøvetimen, slik at dere sammen kan finne en stil som matcher både deg og brudekjolen godt.

Diademer og tiaraer er også blitt populært de siste årene, så det kan jo være at du ønsker hodepynt utenom brudesløret – og da er tiden inne for å begynne å se deg om etter slike typer smykker nå. Det samme gjelder hansker til brudekjolen. Mange brudekjoler er designet slik at hanskene fullfører hele inntrykket, og du bør vurdere om brudekjolen du har bestilt kanskje vil bli enda lekrere om du bruker hansker på bryllupsdagen.

Hansker til bryllup er normalt sett produsert i enten tett organsa eller mykt sateng – igjen avhenger det av brudekjolen, hvilke type hansker du bør bestille.

Når du skal bestemme deg for brudesminken, om du gjør dette selv, eller får hjelp til dette i frisørsalongen på den store dagen, kan det være veldig lurt å ha noen idéer om hva som kler deg best. Prøv deg litt frem, og se gjerne videoer på nettet av sminkeeksperter – du finner massevis av slike videoer på for eksempel Youtube.com – hvor du enkelt søker etter «Wedding Makeup» om du ønsker noen tips og inspirasjonsidéer.

Når sminken bestemmes så prøv samtidig å se for deg hvordan håret ditt vil se ut, siden disse to også skal matche for at alt ser gjennomført, og helhetlig ut.

Det store «cluet» når det kommer til utseendet ditt på bryllupsdagen, er at du vil prøve å få deg selv, og alt du har på deg til å matche sammen med hverandre. Men det er selvfølgelig viktig at du følger din egen stil, og at du bærer smykker og sminke på en slik måte at du føler deg vel. Det er når du føler deg vel, at din utstråling kommer ordentlig frem – og det er ingenting som kan gjøre en brud penere og flottere enn hennes egne personlige utstråling.

Nyttige linker

Hvordan får du riktig bryllupslook?
Galleri: Brudefrisyrer
Perlekjeder hos Til Bryllupet
Andre smykker
www.youtube.com

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Planleggingsguide
Hva nå?
Og til slutt…

Hvis du har en gjennomsnittstid på planleggingen på rundt et år, og du nå allerede...

Close