Bryllupsmat & Drikke

Bryllupsmat & Drikke

Dere skal etterhvert ikke bare avgjøre hva som skal stå på menyen, men også hvordan den blir servert. Lokalet dere eventuelt leier for dagen kan kanskje ønske å ha kontroll på mat og servering, eller så tillater de at dere har en egen ordning med et annet catering-selskap.

Om dere står helt fritt til å velge, betyr dette at dere enten kan ha en kokk på stedet, eller at dere kjøper en ferdig tjeneste fra et catering-selskap – hva som er best i deres bryllup kan bare dere avgjøre.

mat-og-drikke

Mat og drikke er en av de største postene i bryllupsbudsjettet, og det er bedre å ta i litt for mye til å begynne med, og heller ha litt å gå på, enn å få en kjedelig overraskelse fra budsjettet senere.

Før dere setter dere til bords, kan dagen allerede ha vært lang for mange. Og for gjester som ikke har mulighet til å reise hjem etter vielsen, kan det anbefales at dere setter frem enten litt snacks, eller har muligheten til å tilby en enkel pølse i brød eller noe lignende.

Det kan også være en god idé å informere toastmaster at han skal si ifra om hvor mange serveringer det vil bli. Slik at en gjest ikke sitter der sulten, og fremdeles venter på den neste serveringen som kanskje ikke kommer.

Hvor mye alkohol til bryllupet?

Det er ikke alle bryllup det serveres alkohol i, men for de som skal ha alkoholservering er alltid det store spørsmålet: Hvor mye, og hva koster det?

Vel, det er et vanskelig spørsmål å svare på, men som hovedregel skal gjestene ikke sitte med tomme glass under middagen. Husk at de vil komme til å skåle ofte, og da er det kjedelig å måtte skåle med tomt glass, eller med vann fordi det mangler alternativer.

Under ser du en oversikt som vi har hentet fra vinmonopolet over omtrent hvor mye alkohol dere kan beregne til hver del av middagen:

Regn ut hvor mange flasker vin dere trenger, ut ifra tallet på gjester og vinmengde per gjest Glass per person Glass per flaske
Aperitiff: Musserende vin/hvitvin 1-1,5 6-7
Sterkvin 1 10-12
Forrett: Musserende vin/hvitvin 1 6-7
Hovedrett: Rødvin 2-3 5-6
Hvitvin 3 6-7
Dessert: Søt vin 1 10-12
Søt sterkvin 1 10-12

Nyttige linker

Gode tips til bryllupsmaten
Bryllupsforumet
www.vinmonopolet.no

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Planleggingsguide
Bryllupsmusikk
Bryllupsmusikk

Band, DJ, Jukebox eller Spotify? Alle har jo gode egenskaper av forskjellige grunner. Men det...

Close