Tips til å handle brudekjolen

Tips til å handle brudekjolen

Når du skal bestille brudekjolen er det en god del å tenke på. Under ser du 6 punkter som forhåpentligvis kan være til hjelp når du skal ut på brudekjolejakt!

1. Hvordan skal brudekjolen se ut?
2. Hvor mye skal brudekjolen din koste?
3. Når bør du bestille brudekjolen?
4. Hvor skal du bestille brudekjolen fra?
5. Når får du brudekjolen hjem til deg?
6. Andre tips når du skal bestille brudekjole

Hvordan skal brudekjolen se ut?

Bruk god tid til å se igjennom brudekjoler. Utvalget er enormt! Sett av noen kvelder og søk deg gjennom brudekjoler du kunne tenke deg, og legg brudekjoler som du synes er ekstra fine i favoritter i nettleseren. Ha gjerne med deg forloveren din på jakten, og prøv også å hør på hennes mening om brudekjoler du finner. Hun kjenner deg godt, og klarer fint å se for seg deg i den perfekte kjolen.

Du har et hav med bilder av brudekjoler å se på, og både norske og utenlandske aktører kan være aktuelle. Bestem om du skal ha en brudekjole med stropper, stroppeløs brudekjole eller brudekjole med halterneck.

Hvor mye skal brudekjolen din koste?

Dette er et stort spørsmål for mange. Brudekjoler kan koste fra noen få tusen kroner, og opp til en halv årslønn. I dag som internett er en gigantisk kilde til både informasjon og tilgjengelige produkter, skal du uansett merke deg at det ikke er nødvendig å bruke halve bryllupsbudsjettet på å kjøpe brudekjole.

Går du i en fysisk butikk, kan du regne med at den koster mer – ikke fordi butikken vil lure deg, men fordi en fysisk butikk har helt andre utgifter enn nettbutikker. Det er selvfølgelig heller ikke sånn at brudekjoler som kan kjøpes på nettet er rimeligere fordi de ikke har så god kvalitet, eller er så fine i virkeligheten. Men igjen har nettbutikkene lavere utgifter enn fysiske butikker, og du kan dermed gjøre kjempegode kjøp fordi det er rimeligere for nettbutikken å levere deg brudekjolen. Vær derfor ikke redd for å kjøpe en brudekjole som kanskje koster halvparten på nettet, i forhold til hva samme brudekjolen koster i en fysisk butikk.

Legg derfor opp budsjettet på brudekjolen, til å være overkommelig, og ikke bruk altfor mye penger på brudekjolen din. Du kommer garantert til å finne en superflott brudekjole som kler deg perfekt selv om du velger en kjole som koster mindre.

Husk allikevel på at kvalitet koster mer! Du får det du betaler for! Høres det utrolig ut at en lekker brudekjole koster rundt tusenlappen, så er det kanskje verdt å tenke over kvaliteten. Det er forskjell på brudekjoler, og det er forskjell på måten de er sydd på. To like kjoler som koster forskjellig, har nesten uten unntak helt forskjellig kvalitet, og sydd i helt forskjellig stoff! Beregn at en virkelig fin kjole, koster deg noe mer.

Det er kanskje også verdt å nevne at det kan være lurt å legge til 500-1000 kroner ekstra i budsjettet til justering av brudekjolen dersom du bestiller via internett. Grunnen til det er at selv om du bestiller den etter dine mål, så kan det være at den ikke passer helt perfekt! Da er det deilig å vite at du har satt av noen midler til å få en skredder til å gjøre den helt perfekt. Brudekjolen skal være perfekt!

Når bør du bestille brudekjolen?

Dette er kanskje det enkleste spørsmålet å svare på. Bestill brudkjolen så tidlig som mulig!
Når du får den, skal du alltid prøve den så fort du kan – sett av en dag med ei venninne, moren din eller forloveren din (når din kommende ektemann ikke er hjemme) og prøv den på. Hvis det må gjøres justeringer hos en syerske, så er det kritisk at dere har tid til nettopp det.

Om du har mulighet, vil vi forslå at du bestiller kjolen 4-6 måneder før den store dagen.

Hvor skal du bestille brudekjolen fra?

Du bør bestille kjolen fra der du føler det er tryggest å handle. Om du får et supertilbud fra en ebay-selger, eller om du finner en kjempefin modell til en særedeles lav pris i Kina, så tenk deg ordentlig om! Har du hørt om andre som har kjøpt fra enne tilbyderen? Har du en god magefølelse på handelen?

Husk at det kan være kjempevanskelig å kommunisere med utenlandske butikker. I stedet for å gjøre et bom-kjøp på en brudekjole til to tusen kroner som du aldri vil få igjen, kan det hende det er lurt å heller bruke litt mer for å få brudekjolen din slik du vil ha den med en gang. Når du til syvende og sist kanskje blir nødt til å handle kjolen på nytt, fordi ebay-selgeren eller kina-butikken ikke forstod deg rett når du sendte dine mål, kan det fort ende med at du allikevel ville spart penger om du betalte noe mer til å begynne med, hos en butikk det er trygt å handle hos.

Anbefalingen vil derfor være å handle fra en norsk butikk, eller iallefall å være sikker på at butikken du vil handle fra har andre kunder som du vet er fornøyde og som du vet forstår hva du vil ha.

Når får du brudekjolen hjem til deg?

I fysiske brudesalonger kan du ofte få med deg kjolen hjem kort tid etter at du har sett på den, ettersom disse butikkene gjerne har noen modeller på lager. Men beregn da at kjolen fort kan koste endel mer. Om du heller vil bestille brudekjolen på nettet, så beregn 6-10 uker. Grunnen er at fabrikkene som nettbutikkene bruker, trenger tid til sy brudekjolen. Så trengs det tid til å frakte den til Norge, for så å sende den videre til deg. Beregner du 8 uker, bør du ha lagt opp en god margin på tid. Ofte går det raskere, men det er jo bedre å være føre var, enn etter snar.
Brudekjoler

Andre tips når du skal bestille brudekjole

Til sist skal du huske på at også Norske butikker kan være useriøse. Brudekjolen du skal gifte deg i, er noe av det viktigste du handler inn til bryllupet. De fleste andre ting som handles inn kan en på en måte ofte være foruten. Men svært få bruder gifter seg i olabukse. Brudekjolen skal du derfor handle fra en butikk du føler har de beste forutsetningene for å gi deg det du virkelig vil ha.

Det er derfor helt OK om du ringer, eller sender en epost og spør butikken hvor de får brudekjolen din sydd fra. Hvordan den blir sydd, hvilket stoff som brukes, hvor fabrikken ligger osv. Vil de ikke svare på dette, så trå varsomt.

Seriøse norske aktører kan også gjerne bruke sy-fabrikker i Taiwan eller Kina til å sy brudekjolen, men det er da basert på et samarbeid, og den norske butikken har erfaring med kjolene som blir sydd. De har jevnlig kontakt med fabrikken, de har fått tilsendt vareprøver og kjoler i langt tid, og av erfaring vet de derfor frakt-tid, produksjonstid og kvalitet på kjolene som blir sydd.

Samtidig har de seriøse aktørene rutiner på både innfortolling, frakt og merverdiavgiften som skal betales, og dette er med i prisen du betaler. Du slipper også derfor uhyggelig overraskelser med dyr toll, frakt og en masse strev for å få fortollet brudekjolen din riktig.

Vi ønsker deg lykke til med valget og handelen av livets viktigste kjole 🙂

Kommentarer fra andre

  1. Merker jeg gleder meg bare mer og mer til jeg skal finne min perfekte kjole 🙂

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*