Tips til Brudebuketten

Skal tradisjonen følges, er det faktisk brudgommen som skal ordne med brudebuketten før bryllupet. Men det er ikke alle som følger denne skikken.

Brudebuketten skal jo helst matche brudens både sko og hår, og aller helst stå i stil til resten av bryllupet også. Men mest av alt, skal brudebuketten stå i stil til brudekjolen. Og her dukker det jo opp et problem ettersom brudgommen heller ikke skal se denne før bryllupsdagen. Derfor er det ofte slik at bruden har en finger med i spillet i valget av brudebukett allikevel.

Buketten henger ganske så nøye sammen med brudens eget utseende. Brudebukettens form speiler ofte brudens form, fargene skal passe til hud, hår og sminke – og den skal selvfølgelig være riktig satt sammen i forhold til årstiden.

Brudekjolens fasong, mønster, broderinger og farge har også betydning for hvordan buketten skal se ut, både i fyldighet, fasong, lengde og størrelse forøvrig.

Se massevis av forskjellige brudebuketter i inspirasjonsgalleriet!

Det er derfor viktig at blomsterdekoratøren som hjelper til å dandere buketten, kanskje får se et bilde av kjolen, og får en beskrivelse av stilen dere har tenkt å ha i bryllupet. Du bør også selv snakke med dekoratøren, og fortelle hvilke farger du vil ha, hva slags form og hvilken stil den skal ha. Ønske om type blomster kan du selvfølgelig også komme med! Men husk at buketten aldri skal overgå deg selv eller kjolen. Den skal høre med som et smykke!

Det finnes nok like mange forskjellige brudebuketter som det finnes par som gifter seg. Og de kan bindes opp i de fleste fasonger. Rund og kompakt, smal og avlang, bueformet, dråpeformet, hengende – eller den kan bli bundet opp som armbukett eller som et fossefall. Det hele kommer som sagt an på stilen til bruden, hennes brudekjole og ellers hvilken stil selve bryllupet har.

På filmer fra USA, er flyvende brudebuketter en vanlig scene – der den kastes bakover av bruden, hvorpå de kvinnelige bryllupsgjestene prøver å få fatt i den. Etter amerikanernes overtro, skal da den som får tak i den være den neste som blir gift. I Norge er ikke dette en utbredt tradisjon, men mange har etterhvert adoptert samme skikk også her i landet. Mange velger å tørke den etter bryllupet, og ha den til pynt for evig og alltid – som et minne fra den store dagen, mens andre lager potpurri av den, og har den som velduftende pynt etterpå.

– Les også hvordan du tørker eller lager potpurri av bladene på brudebuketten her

Idag er det ikke lenger noe problem å lage buketter av alle typer blomster – uansett årstid. Verre var det kanskje før, da gartneridriften ikke var så omfattende som hva den er i dag. Uansett er det greit å ha i minnet at valget av blomster kanskje bør plukkes noe etter hvilken sesong det er. Dette kan ha en forholdsvis stor innvirkning på prisen.

Vi tar gjerne i mot bildet av din egen brudebukett etter bryllupet deres, så kan vi legge den ut i brudebukettgalleriet vårt!

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Andre gode tips
Åpning av bryllupsgaver

Skal gavene dere får til bryllupet åpnes under selve festen, eller i ro og fred...

Close