Når åpne gaver...? | Side 3 | Alt annet om bryllupsplanlegging | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Når åpne gaver...?
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
21. november 2012
04:00
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 941
Medlem siden
28. desember 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
25sp_Permalink sp_Print
0

"Sweet Pink Kitty" wrote: [quote="Jasbon"][quote="Sweet Pink Kitty"]Vel, jeg bare svarer hva jeg ville gjort, slik du faktisk spurte om.

Dere må jo selvsagt gjøre som dere vil, folk er forskjellige. Og som jeg også skrev: jeg ville kun tatt med de gavene som fikk plass i kofferten. Regner med at kakefat og krystallvaser blir såpass tungt at det er ugunstig å ta med seg som en del av bagasjen.

Og forøvrig, nei, man må ikke fortolle det når du skal tilbake. Eller, det er svært usannsynlig. En ting er jo at man kan ha med seg varer for 6000 kr hver seg (når det ikke er gaver). I tillegg er det også slik at de fleste varer kun har merverdiavgift og ikke toll. Det er en ting. En annen ting er at tollerne ikke kan vite hvor mye dere faktisk har handlet for så lenge prislappene ikke sitter på. De vet jo tross alt ikke hva som er brukt og hva som er det. En annen ting er også at man kan fritt ta med seg gjenstander for opp til 1000 kr stykket så lenge de er gaver, ihvertfall gjelder dette forsendelser fra utlandet, ergo kan jeg ikke se hvordan det skal være annerledes for de som reiser til Norge.

Ja jeg forstår at jeg spurte om hva andre ville gjort med disse gavene fra jobben, og jeg har også forklart hvordan vi ønsker å gjøre det med de andre gavene. Det er for oss som sagt helt uaktuelt å ha med gaver opp og ned til Wien.

Nå vet ikke jeg om du kanskje jobber i tollvesnet, men jeg har reist og flyttet rundt i div. utland lenge nok til at jeg er godt kjent med regler når det gjelder hva man skal fortolle og betale mva, hva som er flyttegods, gaver osv. Og som jeg sa så kan man i "værste fall" ende opp med det. Dersom en ikke har kvitteringen så er det faktisk vi som tar med tingene som må bevise at disse har en verdi under det som er tillatt uten avgifter. Alt det der i tillegg til at vi som sagt ikke ønsker å ta med glasss og krystall frem og tilbake i en ekstra koffert gjør at vi har gjort det som vi gjør.

Bare for å få det på det rene: jeg har ikke ment å angripe deg, jeg har ikke sagt dere har gjort noe galt. Derfor er det heller ikke nødvendig å forsvare deg. Det er da helt kurant at dere velger denne løsningen hvis den er best for dere. Jeg ville ikke gjort det på deres måte, men hva andre velger å gjøre skal ikke jeg legge meg borti. Siden du spurte så svarte jeg også i henhold til dette.

Jeg har også reist såpass mye, hvor jeg gjerne handler mye i utlandet, derfor kan jeg også reglene ganske godt. Siden du nevnte dette med toll så svarte jeg også i henhold til dette. Jeg refererer kun til Tollvesenets sider. Og nei, jeg jobber ikke for dem.

Og igjen, som jeg også har skrevet, jeg ville ikke ha drasset meg tunge ting som krystall i kofferten uansett.

Jada jeg er godt inneforstått med regler for fortolling av det meste inkl. bil, gaver osv. Og nei - jeg tok det på ingen måte som et "angrep", jeg svarte kun at det som sagt ikke er aktuelt å gjøre det på den måten. Det var heller ikke problemstillingen i utgangspunket, som var før eller etter vi kom hjem :-). Men nå er det jo ingenting å bekymre seg over uansett siden gavene er utpakket, og ingen av våre gjester kommer til å ta med gaver til Wien.

Begynn hver dag med å takke for det du har, for de du har, for det
du har fått, og for det du kan gi videre.

21. november 2012
06:05
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 511
Medlem siden
15. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
26sp_Permalink sp_Print
0

"Jasbon" wrote: [quote="snart_frue"]Hva med å få noen andre til å pakke de opp og ta bilde (sammen med kortet) for så å gi dere bildene først når dere er i Wien!?

Jeg må innrømme jeg ikke ser helt hvordan det skal kunne gjøres i praksis? At noen kommer hjem til oss og åpner presangene når vi ikke er tilstede og tar bilder som de tar med så vi får se først i Wien?

Hehe nå vet jeg at dere allerede har åpna dem assa, men ja, enten om noen som skal være med til Wien hadde åpna i deres hjem og bare lagt sakene et skjult sted eller pakka de noenlunde inn igjen. Eller at noen av de hadde fått sakene hjem til seg dagen før avreise, pakka opp, tatt bilder, dere hadde fått dem i Wien og henta de da dere kom tilbake...

Men det funka jo selvfølgelig fint å gjøre som dere gjorde smile

21. november 2012
06:08
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 511
Medlem siden
15. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
27sp_Permalink sp_Print
0

Forresten så er jeg helt enig med deg! Jeg gifter meg jo også i utlandet, og selv om jeg bor her nå så skal vi flytte til Norge 3 mnd etter bryllupet og jeg vil IKKE få gaver hit som vi senere må ta med tilbake igjen! Vi har altfor mye å flytte fra før...

21. november 2012
10:10
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
28sp_Permalink sp_Print
0

"Jasbon" wrote: Jeg takker og bukker for nyttige innspill i denne tråden, men nå har vi åpnet disse presangene vi har fått fra hans jobb. Alle inviterte gjester er inneforstått (og glade for) at de ikke behøver å ta med presanger til Wien har vi fått tilbakemeldinger på.

Vi har ønskeliste hos tilbords og den butikk kjeden er så flott at man kan kjøpe noe på hvilken som helst butikk i Norge, og så få det utlevert i vår lokale butikk her. Dette vet også gjestene, og presanger vil komme i etterkant fra gjestene. Disse fra jobben var noe litt uventet (og veldig hyggelig).

Genialt tips! Det viste jeg ikke, må jo gjøre det mye enklere for stort sett alle. smile

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
16 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!