Valg av dato

Når forlovelsen er inngått, spør man seg ofte ganske raskt; «Når skal den store dagen holdes?» Bryllupsdatoen får selvfølgelig en spesiell plass i hjertet ditt – år etter år, og her skal vi prøve å hjelpe deg med å velge en så riktig dato som mulig.

I virkeligheten vil all annen planlegging bli praktisk talt umulig før dere setter en dato. Men vær forsiktige med å velge dato og tidspunkt for bryllupet før dere har tenkt nøye gjennom en del ting. Det ligger mer bak denne beslutningen enn du kanskje tror.

Det første spørsmålet du bør stille deg, er hvor lang tid du trenger for å planlegge bryllupet!? Vær realistisk, et stort formelt bryllup kan fort kreve nær et års planlegging.

Om man beregner antall timer, så går det fort med 100 til 150 timer, og spredt over et år kan de timene være enkle å håndtere. Sprer du dem derimot over få måneder eller uker, så kan resultatet fort bli alvorlig stress og i verste fall utmattelse.

Nå kan det jo hende at dere ser for dere et litt mindre, og mer uformelt bryllup – og da det med jevn planlegging holde med fire til seks måneder.

I forhold til å velge riktig bryllupsmåned, så spør deg selv hvilken sesong dere foretrekker? Eller har sesong noe å si i det hele tatt? Er det en tid på året familien din eller brudgommens familie vil finne spesielt meningsfylt? Kanskje julen har alltid vært spesiell for deg, slik at et bryllup tidlig i desember ville oppfylle spesielle drømmer.

Som en ekstra fordel kan sesongmessige bryllup som f.eks. nær valentinsdagen eller nettopp Jul forenkle dekorasjonsvalgene.

Eksperter sier fortsatt, og vi her på bryllusvenner.no erfarer at de mest populære bryllupsmånedene er juni, august og september.

Dersom dette med å spare penger er av primær betydning, så vurdér å ha bryllupet på en fredagskveld eller søndag ettermiddag. Bryllupsleverandører og bankettsaler vil være mer interesserte å forhandle om prisen på en slik dag, mens lørdager ofte er de travleste dagene de har. Dette er selvsagt en vurdering som bør tenkes litt ekstra på, ettersom gjester som kommer langveisfra kan få større vanskeligheter med å delta i et bryllup på en fredag eller søndag.

Bør du velge en feriehelg? På pluss-siden, kan bryllupsgjestene sette pris på et bryllup under en langhelg, siden det gir dem en ekstra dag for reisetid og rekreasjon. På den annen side kan det hende noen familiemedlemmer allerede har andre planer for de spesielle helger. Igjen møter dere noe som bør tenkes litt ekstra over.

For å slippe unna at bryllupet deres konflikterer med andre eventuelle planer, prøv å planlegge bryllupet datomessig vekk fra større arrangementer i område dere bor i, og samtidig viktige hendelser i familien din. Du ønsker ikke å bekymre deg for at din kusine’s universitetseksamen faller på samme helg som bryllupet deres. Sjekk med kommunen din, for å sikre at ingen store hendelser vil være i byen på datoen dere bestemmer. Som f.eks. når presidenten i USA besøkte Oslo. Vi husker jo alle oppstyret rundt det. Ikke bare kan fremkommeligheten bli problematisk, men dere ønsker også å slippe at andre har booket alle hotellrom og ellers tilgjengelige lokaler.

Om dere ikke kan unngå en travel helg som dette, så book rom på hotell så tidlig som mulig!

Sørg for å ta været i betraktning. Mang en brud har brukt gode varme juni, og planlagt et vinterbryllup i kalde januar, vært flink og tenkt på varmeovner og alt mulig, men så glemt å ta hensyn til at 30 cm. snø på veiene og utenfor bryllupslokalet også kan bli et problem.

Mulig du nå tenker på hvordan dere noen gang skal finne en passende dato, men ta det hele med ro! 🙂 Du vil finne en perfekt dag å holde bryllupet på, som passer både for dere som kommende brudepar, og for bryllupsgjestene. En skal uansett alltid beregne at alle som blir bedt ikke kan komme, men med tipsene i denne artikkelen, skal dere iallefall kunne legge det til rette for de aller fleste av dem.

Lykke til med valget av bryllupsdato, og diskutér bryllupsdatoer i bryllupsforumet!

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*