Smarte sparetips til bryllup

Bryllupsplanlegging kan fort tømme både lommebok og bankkontoer litt mer enn hva man først tenkte. Bryllup kan fort bli skrekkelig dyrt!

Her har vi samlet noen tips til hvordan bryllupet kan bli billigere. Det er ikke slik at et billig bryllup virkelig er et billig bryllup, men mye kan gjøres for å få en av de største dagene i livet til å bli rimeligere enn hva en først har tenkt!

Slik sparer du penger under bryllupsplanleggingen og bryllupsdagen!

I tilbudskategorien hos Til Bryllupet, kan du kjøpe inn produkter om du ønsker et billigere bryllup

Brudekjole og Smoking

Det er faktisk ikke nødvendig å kjøpe en smoking for han, og det er ikke sikkert han krever det heller- tross alt skal den antakeligvis brukes kun 1 dag i hele hans liv, og det kan være like greit å leie brudgommens klær. Dessuten kan dette også kjøpes brukt.

Brudekjolen er kanskje litt anderledes, selv om den selvfølgelig kan leies eller kjøpes brukt den også, men mange bruder ønsker nok å ha sin egen brudekjole den dagen hun står brud! Mange tror at en brudekjole koster flere månedslønner, og det kan den nok også gjøre, men i de senere år har brudekjoler heldigvis også blitt billigere! Det du kan gjøre er å unngå å kjøpe en kjole med designermerke! Som alt av klær er designermerker dyrt, og dette gjelder også for brudekjoler. Hva med å få en egen skreddersydd brudekjole, men som ikke er sydd fra en bestemt designer? Bestiller du f.eks. brudekjolen hos Til Bryllupet, (www.tilbryllupet.no) har du mulighet til få en fantastisk kjole, skreddersydd etter dine mål, til langt under den prisen du kanskje ser for deg. Prisklassene ligger mellom 4 – 5.000 for en ny og skreddersydd brudekjole. Gå inn å se selv!

Valg av bryllupsdag

Selv om lørdager er de mest populære bryllupsdatoene, er det ingenting i veien for å finne en ukedag. Som regel vil mye være billigere på en ukedag, f.eks. lokaler, catering osv. siden dekningen for firmaer ofte er lavere da enn i helgene. I tillegg er det mye lettere å få riktig tider, ettersom færre holder bryllupet på en ukedag. (Om du undersøker pris på lokaler, spør om prisforskjellen mellom ukedag og helg)

Drikke til bryllup

Drikke kan fort bli en betydelig utgift – spesielt her i Norge. Hva med å handle i utlandet? Dere kan høre med venner og familie om de har planlagt turer til utlandet i forkant av bryllupet, slik at de eventuelt kan hjelpe til å handle inn drikke til bryllupet. Skal dere selv til utlandet – selv om det bare er en tur til Sverige – husk å fyll kvotene selv om det er en stund til bryllupsdagen!

I stedet for en mye dyrere champagne, velg heller en mousserende vin. Det er også mye å spare inn på å ha en bar som tar i mot drikkebonger. Hva med å lage til drikkebonger som gjestene får 1-2 stykker av etter maten, så kan de selv betale for den drikken de ønsker etter å ha brukt disse.

Blomster til bryllup

Ved valg av blomster til brudebukett, bryllupsfesten og eventuelt kirken, plukk alltid ut blomster som er tilgjengelig for årstiden. Det kan ofte bli mye dyrere med blomster om de må hentes inn fra varmere utland! Har dere venner eller familie som er blomsterdekoratører, er de selvskrevne for oppgaven. De ville nok uansett bli glade om dere spurte om hjelp!

Fotograf til bryllup

Istedet for å leie inn fotograf for hele dagen, bestill en time hvor de typiske bildene av brudeparet blir knipset. Spør et par av gjestene om de kan hjelpe til med å ta bilder av dere gjennom dagen. Sett engangskameraer på bordene. Ønsker dere å få lagret deler av dagen på film, så hør om det ikke er noen av gjestene som kanskje kunne hjelpe til med dette også.

Bryllupstransport

Om dere ønsker en flott bryllupsbil, er det ikke sikkert dere må betale for en dyr limousine! Kanskje noen i familien eller venneflokken har en fin cabriolet, en veteranbil eller lignende som kan stilles til deres disposisjon mellom kirken og bryllupsfesten? Kjenner dere noen som driver med hest, kan det til og med hende dere får en helt gratis transport med gammeldags hest og kjerre!?

Del opp dagen

Planlegg å del opp dagen, slik at kollegaer og bekjente kommer til en litt mer uformell mottagelse tidligere på dagen, mens nære venner og familie kommer til selve bryllupsfesten senere på ettermiddagen. Da slipper dere med lavere utgifter til både mat og drikke.

Les her om hvorfor det er viktig å sette opp et bryllupsbudsjett

Bryllupskaker

Mange kjenner noen som enten er svært gode hobbybakere, eller som faktisk jobber som baker. Pass på at bryllupskake kommer tydelig frem på ønskelisten til denne personen!

Bryllupsmusikk

Istedet for live-band eller DJ, kan musikken spilles fra eget stereoanlegg. Har dere ikke et godt nok musikkanlegg selv, vil garantert noen av vennene kunne stille med sitt. Vil dere at det skal være noe spesielt rundt dette med musikken, kan det være ganske artig med en innleid jukebox, selv om dette selvfølgelig blir noe dyrere enn å ta med musikk selv.

Bryllup og spleiselag

Spleiselag er kanskje ikke det mest utbredte i forhold til norske brylluper, men noen velger å be gjestene ta med seg en rett hver, slik at det tilsammen danner et flott koldtbord!

Bryllupslokale

Har noen dere kjenner en stor hage eller uteplass, er det utrolig hvor mye et ordentlig telt kan romme av både mennesker og dansegulv! Undersøk priser på teltutleie. Kanskje dere kommer unna med halve prisen i forhold til et ekte lokale.

Bruk forlovelsesringene på nytt

Om dere har hatt forlovelsesringer, kan disse fint brukes om igjen til vielsesringer. Gå til gullsmeden og be om få gravert dem i anledning bryllupet – om dere ikke har gravert dem fra før.

Bryllupsreise

Bryllupsreisen kan bli så dyr eller rimelig som en bare vil. Vurder om dere kan reise en dag midt i uken, istedet for helg. Undersøk pris på pakkeløsninger og spesielt All-Inclusive-pakker. Da er mat, drikke og opphold allerede betalt når dere kommer frem – og store beløp kan spares når det kommer til «lommepenger» på turen. I tillegg er det også lov å ønske seg gavekort på bryllupsreise fra flere av gjestene!

Selvfølgelig vil det nok ikke være mulig å kombinere alle disse tipsene, men om dere får brukt noen, kan det godt hende dere har spart tusenlapper allerede!

Kommentarer fra andre

  1. flere flotte tips 🙂 vil nok sjekke ut om et par av dem.

  2. Mange gode tips å ta med seg! Kan bli et flott bryllup selv om det ikke koster skjorta 🙂

  3. Bruk kort tid på planleggingen! Så rekker man ikke å bruke så mye penger på detaljer 😉

  4. Etter å ha lest veldig mange bryllupstips er ein av dei tinga både tidlegare brudepar og bryllupsfotografar anbefalar er å leggja litt pengar ned i fotograf og ha fotografen der heile dagen. Bileta er jo det du sitt igjen med etter gjestene har reist og rekninga kjem, og då er det bra og ha nokon skikkelige bilete som reflektere dagen!

  5. Hva med mat budsjettet ? Har en Venn som har sakt seg villig til å lage foretter ? Hva er lett å lage selv ? av både forett og middag ?

    Har to utdannede venner som er fotografer og har eget studio. Uten charge. å de blir med oss hele bryullups kvelden.

    Vi mangler enda mat å ett billig lokale

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Andre gode tips
Talerekkefølge i bryllup

Bryllupet er en dag hvor mangt skal sies av veldig mange, og det kan jo...

Close