Tips til gjestelisten

Tips til gjestelisten

Dere vil oppdage at mye av bryllupsplanleggingen blir basert på pris per gjest. Dette kan blant annet være mat, drikke, kaker, invitasjoner, servietter og kuvertesker for å nevne noe.

Legg gjester inn i gjestelisteverktøyet hos Bryllupsvenner.no her. Hold en enkel, men svært god oversikt over hjem som har svart, hva de har svart og hvem som ikke har svart.

Det er ikke nødvendig å komme opp med et eksakt gjesteantall med en gang, men et nogenlunde-tall er alltid lurt å ha. Så kan gjestelisten finpusses på litt etterhvert.

Verktøy - gjesteliste til bryllupetGjester fra brudens og brudgommens side bør ikke være ujevnt fordelt selv om den ene siden betaler for bryllupet. Det er selvsagt noe annet om en av dere har en større familie enn den andre.

Avtal også så tidlig som mulig om dere skal tillate gjestene å ha med barna i bryllupet. Dette kan i stor grad påvirke mye av festen. Er det barn med, bør for eksempel alkoholinntaket være lavt så lenge barna er til stede.

I tillegg vil valget av lokale også trenge en ekstra gjennomgang, ettersom det kan være kjekt å ha et eget barnerom som inneholder noe som kan sysselsette barna under den (ekstremt lange middagen)

En time rundt et middagsbord for ei på 5 år, kan virke som et år – hva da når kvelden er lagt opp med flere timer rundt bordet?

Glem heller ikke at antall gjester fort bestemmer mye av totalprisen, så selv om man gjerne vil ha med så mange som mulig, så kan det bli nødvendig å kutte ned, slik at bryllupsbudsjettet ikke er sprengt før planleggingen er ordentlig i gang.

Nyttige linker

Kommentarer fra andre

  1. Bryllupsvenner

    Hvor mange gjester planlegger dere å ha i deres bryllup?

  2. Har kommet til 99 så langt, 30 til middag og resten til kaffe og fest 🙂

  3. Vi kan maks ha 140 gjester i lokalet, så prøver å holde gjestelisten under det, men foreløpig er vi over 160 gjester. Håper at noen takker nei 🙂

  4. 60 stk. ca er planen 😉 Venner og tanter/onkler står på gjestelisten 😉

  5. 60 Stykk…

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Planleggingsguide
Kjøpe brudekjole - collagebilde
Kjøpe brudekjole

Vårt råd er å vente med å kjøpe brudekjolen til du vet hvor dere skal...

Close