Være en god forlover

Gratulerer med rollen som forlover! – Det er en av de største oppgavene din venninne kan gi deg, en av de største ærene du kan få, og i tillegg betyr det at hun ser på deg som sin nærmeste og beste venn.

Allikevel ikke helt sikker på om du er klar for rollen?

Les her hvordan du fint kommer gjennom forloveroppgaven, som verdens beste forlover!

Sammen har dere nå noen måneder til å gjøre henne klar for selve bryllupsdagen – og ganske sikkert er ønsket hennes at du skal hjelpe henne fremover i tiden som kommer. Både med praktiske gjøremål, og samtidig at du bare er der for henne, som forlover.

Du trenger helt klart ikke å være med på absolutt alt, selv om du er forlover, men du må prøve å sette av tid til blant annet kjoleprøving, lokale-titting, fotograf-velging, og selvfølgelig utdrikningslaget som du skal stå for. I tillegg kan det jo hende det blir noen shopperunder etter diverse brudetilbehør.

Rollen som forlover skal til slutt avsluttes med din tale eller sang til din beste venninne på bryllupsdagen.

– Sagt på denne måten høres det jo ut som om du ikke får tid til annet de neste ukene, men antakeligvis har ikke den kommende bruden spesielt bedre tid enn deg. Derfor kan det være greit å sette seg ned å planlegge litt sammen, og kanskje du kan spørre henne om hun har fastsatt noen tidspunkter allerede, så du får de inn i kalenderen din du også.

Den beste forloveren er den som virker interessert, oppriktig glad på venninnens vegne og skaper litt «blest» ut av at hun nå skal gifte seg. Antakeligvis er du den som kjenner henne best i hele vennegjengen, og hun stoler virkelig på deg.

Gjør derfor ditt ytterste for at alt skal gå etter planen – ta ting med godt humør, og beregn at det kan komme dager hvor den kommende bruden er stresset, irritert og har svært kort lunte. Og som god venninne: Lytt og vær enig når hun prøver å få stresset ned.

Om du synes at oppgavene blir flere og flere, og større og større – så snakk om det, men vær hyggelig allikevel. Et lite «Jeg skulle så gjerne ha hjulpet deg…» før du kommer med at «det er litt mye om dagen», hjelper veldig ofte. – Kanskje du også kan få litt hjelp fra noen av hennes andre gode venninner?

Av andre råd og tips til deg som forlover, kan vi nevne at du ikke er alene. Om det virker overveldende, kan du tenke på at det er like mange forlovere som det holdes bryllup hvert år – og det er store sannsynligheter for at du kjenner noen som har hatt oppgaven. Snakk med den eller dem og hør med de hva de gjorde.

Det viktigste er at du viser hva slags vennskap som står mellom deg og venninnen din nå når hun skal gifte seg, og at du overbeviser henne om at vennskapet beholdes hele veien – også etter bryllupet.

Lykke til som din beste venninnes forlover!

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Tips til forlovere
Skrive talen som forlover

Slik skriver du en perfekt bryllupstale til din beste kamerat De fleste mennesker har frykt...

Close