Velge bryllupstema

Velge bryllupstema

Nå som dere har en formening om hva budsjettet kan tillate og ikke, så er tiden inne for noe som er fryktelig mye morsommere enn penger. – Å bestemme hvilket tema bryllupet deres skal ha.

I bryllupsforumet er det mange bevis på at bryllupstemaet er en viktig del av bryllupsplanleggingen – Du bør se på må-gjøres-listene til bryllupet – her er det både tips, inspirasjon, bilder, DYI, idéer og vurderinger fra ekte bruder som planlegger sitt bryllup.

– Hvordan skal dagen deres gjennomføres, og hvordan skal bryllupet se ut og føles for dere og gjestene?

Følelsen bak det hele er det jo nettopp bryllupstemaet som sørger for.

Velge bryllupstemaStill følgende spørsmål: Hvordan brudekjole skal jeg velge? Skal vi pynte kirken, og i hvilken farge? Hvordan skal brudepikene se ut? Skal brudeparet ankomme mottakelsen i bil, på MC eller kanskje til og med i helikopter? Hvilken farge er bordene pyntet med i festlokalet, hvilken type kake og kaketopp er valgt, og er det et band, en dj eller en jukebox som spiller?

Er det noe spesielt dere brenner for, som dere vil ha som et gjennomgående tema i bryllupet, eller vil dere følge en årstid, eller kanskje en bestemt farge. Har dere bestemt dere for å holde bryllupet på et fasjonabelt sted som et flott hotell, eller en herregård, vil dere holde det samme inntrykket med både pynt, bil og brudekjole også?

Det er lov å se for seg et bestemt bryllupsstema – rett og slett en rød trå – gjennom den store dagen, og det kan dreie seg om langt flere ting enn kun fargekartet.

Vi kan lære mye av mange, og pinterest er et sted du bør sjekke ut om du ønsker god inspirasjon og tips til ditt eget bryllupstema. Under finner du en liten liste med direktelinker til forskjellige pinterestboards, som nettopp handler om bryllupstemaer og farger:

Tidlig i planleggingen kan det derfor lønne seg og sette seg ned sammen, og diskutere eller snakke om hvilken type stil dere ønsker å holde gjennom hele bryllupsdagen. Stilen kan selvsagt også adopteres til invitasjoner, programmer, menyer, bordkort, takkekort osv.

Eksempler på forskjellige temaer kan blant annet være (i ingen spesiell rekkefølge)

 • Bondebryllup
 • Strandbryllup, bryllup i nærheten av sjøen
 • Hagebryllup med stort partytelt
 • Villmarksbryllup i f.eks, lavvo
 • Bryllup i utlandet, by, strand, opplevelse
 • Formelt Restaurantbryllup
 • Hotellbryllup
 • Cruiseskip-bryllup
 • Slottsbryllup / Historisk tema
 • Sesongbryllup, sommer, høst, vinter og vår-temaer.
 • Eventyrbryllup

og antakeligvis en hel masse med andre eksempler som vi ikke har med i listen vår her.

Ser dere litt på listen vår over og bruker pinterest til å finne inspirasjon, så er det enkelt å se at temaet dere velger, vil ha mye med totalprisen for bryllupsfesten å gjøre.

Nyttige linker om temaer

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Planleggingsguide
Bryllupsseremonien

For noen, er stedet hvor vielsen foregår allerede fastsatt i lang tid før bryllupsplanleggingen begynner...

Close