Bryllup & Penger

Bryllup & Penger

Å finne ut det totale bryllupsbudsjettet er absolutt nødvendig for å kunne si noe om andre viktige, og mer interessante ting som kommer underveis. Derfor starter vi med penger og bryllupsbudsjett.

La oss først og fremst starte med bryllupsbudsjett-verktøyet som du får gratis på Bryllupsvenner.no

Budsjettverktøyet vi tilbyr her på Bryllupsvenner, kan hjelpe dere langt på vei til å estimere både store og små summer – og så fort dere begynner å betale for ting, vil verktøyet hjelpe dere å holde både orden og styr på økonomien.

Når dere tenker på en total budsjettsum for hele bryllupet, er vårt aller beste tips å legge dette 15-20% lavere enn dere egentlig tenker. Da har dere en fin margin å gå på, dersom budsjettet sprekker.

Hvor mye koster et bryllup?

Det er selvfølgelig umulig å si hva et bryllup koster eksakt, men denne lille listen vil hjelpe dere godt på vei til å finne ut hva deres bryllup vil koste:

  • Hvilket bryllupsstema dere velger
  • Antall bryllupsgjester dere skal ha
  • Hvordan dere tenker bilder, fotograf og filming
  • Alkohol om det skal serveres i bryllupet
  • Bryllupsreise

Bryllupstema kommer vi til i neste steg i planleggingsguiden, men dette handler om mye mer enn bare farger.

Antall bryllupsgjester vil fortelle dere hva mat, dessert, vin, trykksaker og bryllupslokale koster – beregnet ned til «kuvertpris» kan dere gange opp denne med antall gjester, og dermed finne ut hva «gjestene koster å invitere».

Skal dere benytte profesjonelle til å forevige minnene fra bryllupsdagen, bør dere også beregne en del ekstra i budsjettet.

Alkohol er et eget punkt. Om dere skal tilby gratis alkohol til gjestene, vil dette ofte utgjøre en god del av budsjettet. Se hva vinmonopolet sier om hvor mange flasker vin dere trenger til bryllupet

Bryllupsreisen kan være så mangt – mange utsetter denne til lenge etter bryllupet, og andre har den ikke med i budsjettet i hele tatt. Noen bruker mangfoldige tusen på en drømmereise til Maldivene, andre tar en weekentur til New York, noen reiser på backpackertur. Skal dere ha med bryllupsreisen i budsjettet, er det selvsagt noe som må diskuteres.

Et godt tips til å få finanisert deler av bryllupsreisen, er nettopp å ønske seg bidrag til dette i bryllupsgave – i stedet for andre gaveønsker.

Hvordan skal vi få råd til å holde bryllup?

I følge bryllupstradisjonen så er det forutbestemt hvem som skal betale for hva, til og i et bryllup. Mange velger i dag å betale for sitt eget bryllup, og det er selvfølgelig både positive og negative sider ved det.

  • Dere kan med god samvittighet bestemme alt helt selv ned til minste detalj.
  • Det blir selvfølgelig et dypere innhugg i både bankkonto og sparegris.

Om dere vil betale for eget bryllup, sett i gang å spar! Et godt råd må være å ikke å starte planleggingen med utgangspunkt i dyre lån for å holde bryllupsfesten.

Det er ingen hyggelig opplevelse å begynne ekteskapet med en kanskje heller uplanlagt gjeld.

Sett heller bryllupsdatoen lenger frem i tid. Det er vanlig med lange forlovelser i Norge – de fleste andre brudepar må nemlig også spare.

Det er bedre å HA råd til bryllup, enn å måtte «ta seg råd til bryllupet».

I følge tall fra medlemmenes budsjetter her på Bryllupsvenner, koster gjennomsnittbryllupet ca. 90.000,- i 2012.

Dette er selvsagt ingen fasit, og det er mange som bruker både mindre og mer enn det.

Kort oppsummert, bør dere derfor starte planleggingen med å sette opp et bryllupsbudsjett. For å kunne si noe om totalsummen dere trenger til dere bryllupsbudsjett, må følgende være på plass: Bestem bryllupstema, finn antall gjester som vil bli invitert, avgjør om dere skal servere alkohol i bryllupet og finn ut om dere ønsker profesjonelle til å forevige dagen.

Blir det for mye penger i forhold til hva dere føler dere har råd til, sett bryllupsdatoen lenger frem og legg opp en spareplan! Hos DNB kan du her beregne hvor mye dere må spare i måneden, for å nå drømmebryllupet

Det er uansett ingen hemmelighet at et bryllup for 20 personer kan koste det samme som et bryllup for 100 personer – det er nemlig her bryllupsstemaet kommer inn

Nyttige linker til å sette opp et bryllupsbudsjett

Kommentarer fra andre

  1. satser på å finne en del tips og erfaringer, slik at det ikke trenger koste så mye, men allikevel blir det vi vil ha 🙂

  2. håper og kunne lage til mykje sjølv, og spare enger på den måten 🙂 Håper på en stilfull dag, til en billig penge! 🙂

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Planleggingsguide
Bryllupstema
Velge bryllupstema

Nå som dere har en formening om hva budsjettet kan tillate og ikke, så er...

Close