Borneo – Øya med alt!

Borneo – Øya med alt!

Reisen gikk til den vakre naturperlen Borneo. Borneo er en øy i Sør-Kina Havet og er delt mellom Indonesia, Malaysia og Brunei. Den Malaysiske delen er delt mellom Sabah og Sarawak. Jeg vil fortelle om mitt eventyr fra Sabah. Borneo er rett og slett det vakreste stedet på jord. Det er øya med de rare i, øya som byr på spenning, øya som byr på utfordringer, øya som byr på avslapping, øya av vennlighet – øya du aldri vil glemme.

Kota Kinabalu er hovedstaden i Sabah og «storby» i relativ stand. En veldig vennlig by, med det du måtte trenge av shoppingsentre og restauranter, men også rolige bakgater og små ubebodde paradisøyer med kritthvit strand rett utenfor. Reiser du nedover østkysten oppdager du herlighet på herlighet, som et kjede med nydelige perler du aldri hadde drømt om. Her finner du Sør Øst Asias høyeste fjell, Mount Kinabalu på 4095 m.o.h. Om du har mulighet tar du turen opp over to dager slik at du klatrer de siste metrene opp til toppen om natten slik at du ser soloppgangen fra Asias tak. Det er den vakreste og mest verdifulle reiseopplevelsen jeg noensinne har hatt. Turen opp (og ned) byr dessuten på de mest fantastiske naturopplevelser og er du heldig ser du kjøttetende planter på veien.

Om du ikke er så glad i fjell så ta turen til Semporna. Dette er stedet for vannymfer! Kåret til et av de vakreste stedene på vår blåe planet, er dette stedet for å ta dykkelappen, eller oppgradere den om du allerede er en Open Water Diver. Det er billig og trygt og bildene du tar med hjem vil bli besvart med kommentarer av typen: «ikke tull da, dette er jo et postkort!»

Hvis hverken fjell eller hav er din greie – stopp innom Sandakan. Her får du oppleve regnskogens mørke og lyse sider, det våte og tørre, det skumle og vakre. Om du ikke er så eventyrlysten at du drar ut i regnskogens ville landskap på egenhånd kan ordne guide og overnatting når du er i Kota Kinabalu. Her kan du padle på ukjente elver og se krokodillers røde øyne lyse i nattemørket, du kan finne skorpioner og fugler i de vakreste farger og er du ekstra heldig og årvåken kan du være vitne til gorillaer eller verdens største flaggermusart.

Som du kanskje skjønner er dette øya for alle og enhver. Det er stedet for avslapping, strand, sol og shopping. Det er stedet for eventyr, møkk og utfordringer. Det er stedet for deres bryllupsreise!

Ikke minst er det verdt å nevne den unike kulturelle gryteretten som finnes her. Blandinger av kristne, muslimer, kinesere, indere, filippinere og malayere – men samtlige har en vennlighet som lyser og varmer. Maten er en kulinarisk opplevelse du aldri vil glemme, og alltid lengte etter – og her kan du også prøve frityrstekt is! Prisnivået er heller ikke avskrekkende. Akk…for godt til å være sant? Nei… det er Borneo!

Dette var ikke min bryllupsreise, men en reise som har brent seg fast på netthinnen og fått en spesiell plass i hjertet. Skal derfor ikke se bort i fra at det er der min kjære og jeg skal tilbringe hvetebrødsdagene!

At jeg endte opp på Borneo var det beste lykketreffet og tilfeldigheten i mitt liv. I utgangspunktet skulle jeg til Øst Afrika da jeg var ute på backpacking, men da det brøt ut borgerkrig der vendte jeg nesen østover i stedet. Litt tilfeldigheter og en stor dose med eventyrlyst sendte meg til dette vakre stedet. Reisen var derfor ikke planlagt, noe som gjorde oppholdet kortere enn det jeg skulle ha ønsket det kunne vare.

Førsteinntrykket av Borneo var bra, men ikke på langt nær så bra som det viste seg å være. Gatene myldrer av mennesker i alle farger og versjoner. Det lukter søtt og varmt fra restauranters frityrstekere, men til tross for livligheten i byen så hviler det en slags ro og behagelig stillhet som du ikke ellers finner i Asia.

Siden dette var en backpackertur fra min side, var budsjettet trangt så jeg sov som regel på Bed & Breakfast steder eller enkle moteller. Men Borneo har variasjoner og hoteller spenner seg fra det aller enkleste til det mest luksuriøse, så her er det bare å velge det som passer en best.

Som turist fant jeg meg i en meget behagelig situasjon da jeg ankom Borneo. Fra resten av Asias mylder, mas og jag var Borneo en oase i ørkenen. Her var det roligere, jeg fikk gå i fred og folk var utrolig vennlige.

Mine beste minner fra Borneo er uten tvil turen opp Mount Kinabalu og soloppgangen som åpenbarte hele regnskogen og veket liv i naturen under meg.

På en skala 1 – 10 passer vil jeg plassere Borneo på en god 10’er for egnet bryllupsreise – uten tvil!

 

Kommentarer fra andre

  1. Ahh! Herlig!
    Fy flate, for et sted det høres ut til å være 😀

  2. Wow, det hørtes helt fantastisk ut! Takk for bra tips til bryllupsreise 🙂

  3. monicaogchrister

    oioii, dette hørtes spennende ut altså! Denne skal jeg ha i bakhode når vi velger bryllupsreise 🙂

  4. Dumpet tilfeldigvis innom bryllupsreisetips-siden og regnet med å finne enda en anbefaling av Maldivene, som forsåvidt virker helt nydelig. Men dette var forfriskende i bryllupsreisesammenheng. Takk for tipset – noteres på ønskelista for bryllupsreisen…

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Bryllupsreiser
Drømmeferie i Colombia
Drømmeferie? ta turen til Colombia:)

Fra en av medlemmene hos Bryllupsvenner.no Forloveden og jeg dro til Colombia i påsken 2011....

Close