Bryllupsdager – Oversikt

Bryllupsdager – Oversikt

Oversikt over Bryllupsdagene

1 år – Papirbryllup

2 år – Bomull

3 år – Lærbryllup

4 år – Linbryllup

5 år – Trebryllup

6 år – Sukkerbryllup

7 år – Ullbryllup

8 år – Bronsebryllup

9 år – Keramikkbryllup

10 år – Tinnbryllup

11 år – Stålbryllup

12 år – Silkebryllup

12,5 år – Kopperbryllup

13 år – Kniplingbryllup

14 år – Elfenbenbryllup

15 år – Krystallbryllup

20 år – Porselenbryllup

25 år – Sølvbryllup

30 år – Perlebryllup

35 år – Korallbryllup

40 år – Rubinbryllup

45 år – Safirbryllup

50 år – Gullbryllup

55 år – Smaragdbryllup

60 år – Diamantbryllup

65 år – Krondiamantbryllup

70 år – Jernbryllup

75 år – Atombryllup

80 år – Eikbryllup

90 år – Granittbryllup

Tips til å feire bryllupsdagene

Like fullt som selve bryllupsdagen er alle de kommendre bryllupsdagene viktige! Gleden etter bryllupet ligger jo selvfølgelig i å se frem til bryllupsdagene sammen – og vite at dere med god grunn kan feire ekteskapet deres en gang hvert år.

Finn på noe hyggelig sammen, om så bare en liten kino-date i en ellers så hektisk hverdag når neste års bryllupsdag står for tur. Dette er også dagen da bryllupsfilmen og bildene bør taes frem, slik at dere kan minnes den aller største dagen dere har hatt sammen!

Er du ektemannen kan du for eksempel legge opp til en liten weekend-reise, ta deg strevet med å bake en god kake, kjøpe et gavekort på et spa-senter som hun kan glede seg til, handle et pent smykke og lage et fint kort, sende roser og kort med blomsterbud til jobben hennes, lage en romantisk middag for dere to, og om dere har barn – avtale at barna kan sove hos noen andre, så dere har kvelden helt for dere selv.

Om du er kona og vil gjøre noe ekstra fint for mannen din kan du for eksempel overraske med frokost på sengen selv om dere begge skal på jobb, bestille bord på en fin restaurant, og ordne med taxi til og fra, slik at begge kan kose seg med et glass vin, kjøp et gavekort på en butikk han liker å gå innom, expert, el-kjøp eller kanskje biltema, en ny bukse eller genser om han liker å få klær. Hva med en billett til en konsert – selv om det er litt frem i tid – da har dere bare noe å glede dere til!

Uansett er det viktig å huske på bryllupsdagen – for begge to – dagen skal feires, og den skal være meningsfylt.

Det var tross alt akkurat denne dagen i fjor, eller for noen år siden, at dere valgte å være sammen resten av livet, og det bør selvfølgelig aldri bli glemt.

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Praktisk å vite
Få forloveden involvert i bryllupsplanleggingen
Få forloveden involvert

Er din kommende ektemann litt for avslappet med hensyn til bryllupet og bryllupsplanlegging? Les 10...

Close