Velge forlovere

Velge forlovere

Etter å ha bestemt seg for et bryllupstema, kan dere også si noe om plassen hvor seremonien foregår – stort eller lite – plass til mange eller få mennesker?

Blir det et kirkelig bryllup, er det ofte klart for mange deltagere, flere brudepiker/brudesvenner, en solist og kanskje en diktleser eller en fiolinist?

Skal vielsen foregå hos byfogden eller ved tingretten som i et borgerlig bryllup, kan plassen her være mer begrenset.

Men uansett kan det nå være lurt å tenke på personer som står dere nære, og hvilke personer dere vil skal delta. Har dere noen i familien som er flinke til å synge, som spiller et instrument dere liker, ønsker dere å ha brudepiker eller brudesvenner – eller skal dere kanskje ha brudeterner (voksne brudepiker)?

Tips: Avtal alltid med presten / vigselsmann god tid i forveien, om dere vil at noen skal lese høyt, synge, spille eller gjøre noe annet under vielsen.

Når dere har avtalt hvilke personer dere vil ha med på de forskjellige oppgavene – så er det selvfølgelig også på tide å spørre dem om de kan tenke seg å være med på de ønskene dere måtte ha.

Bilde er hentet fra etzy.com

Bilde er hentet fra etzy.com

Dere har også kanskje sett dere ut forlovere for lenge siden. Mange har svært nære venner som føles selvskrevent for oppgaven, men like fullt må selvfølgelig også disse personene stilles spørsmålet om de vil være beæret med oppgaven å være forlovere.

Og til sist vil vi nevne klær. Det kan diskuteres hvem som skal betale for brudepikenes eller brudesvennenes klær, forloverens kjole og den mannlige forloverens dress eller smoking. Noen brudepar velger å ta denne utgiften selv, mens andre synes det er rimelig at forloverne eller brudeternene går til innkjøp av disse klærne for egen lommebok.

Om dere skal betale for dette, kan det nok hende dere ikke trenger å velge ut kjoler før du har valgt din egen brudekjole, men få det i såfall inn i budsjettet og knytt også posten opp mot huskelisten deres til en dato dere ønsker å bringe dette på banen igjen.

Nyttige linker

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Planleggingsguide
Skrive ønskeliste til bryllup
Skrive ønskelisten

Begynn å tenke på ønskelisten tidlig! Start i dag med ønskelisteverktøyet her. Inviterer dere mange...

Close