Følge et bryllupsbudsjett

Mye skal handles inn, og da flyr pengene fort – les her hvordan dere enkelt kan holde en god kontroll med et oversiktlig bryllupsbudsjett

Det er mye å være uenig om her i verden, men en av de største uenighetene bunner ofte ut i økonomi og penger. Og er det noe vi alle kan være enig om, er det at bryllup og bryllupsplanlegging fort kan komme opp i ganske betydelige summer.

For å slippe unna uenigheter, irritasjon og lite hyggelige overraskelser i form av slunkne bankkontoer og sparegriser, er det derfor best å være føre var og heller sette seg ned i forkant og lage et bryllupsbudsjett sammen. Budsjettet trenger ikke å være helt nøyaktig, men det bør gi en pekepinn på hva som skal handles inn, hvor mye som skal handles inn og hvor mye det vil koste.

For å kunne lage et bryllupsbudsjett som virkelig hjelper til å holde orden, både mellom dere selv, og på bankkontoene – trenger dere først å fremst å være enig om en sum som sier noe om hvor mye dere totalt har råd til å bruke. Det er viktig å ha et holdepunkt dere begge er enig om, og som passer inn i en fornuftig økonomi, ut ifra deres situasjon.

Det finnes også nok av gifte par som har vært gift i mange år, men som dessverre fortsatt nedbetaler kredittkortene etter bryllupsshoppingen. Kredittkort er selvsagt en helt OK måte å finansiere bryllupet på. Men da bør dere ha planlagt dette fra begynnelsen av, og dere bør på forhånd være enig om en tidsplan for nedbetalingen. Derimot bør man være ytterst forsiktig med å bruke kredittkort som spontane «nødpenger».

Opprett en egen bryllupskonto til bryllupsbudsjettet

Er dere ute i god tid vil det smarteste være å åpne en bankkonto som dere øremerker «Bryllup», og deretter begynne å spare! Alt dere sparer selv, alt dere eventuelt får av familie, og om dere skulle ta opp et lån for å finansiere deler av bryllupet – så sett alt inn på bryllupskontoen.

Her går også alle utgifter som har med bryllupet og gjøre ut. Og har dere vært flinke med å sette opp bryllupsbudsjettet, så burde det meste herfra gå som en drøm – iallefall det som angår bryllupet og økonomien!

Styr klar av uenigheter med et bryllupsbudsjett!

Når foreldre har vært med å betale for deler av bryllupet, kan det hende de føler at de skal få være med å bestemme endel i forhold til gjester, mat, lokale, musikk osv. Her er det unektelig sunt å kunne vise til et godt budsjett, hvor det kommer tydelig frem hvilke deler som er «kjøpt og betalt» av de som eventuelt hjelper dere – så blir det også mindre vanskelig å stå på sitt når svigermor blir litt for ivrig 😉

I tillegg slipper dere jo som sagt også uenigheter mellom dere selv. Planlegger dere hele tiden ut ifra budsjettet dere har blitt enige om på forhånd, skal det vanskelig gjøres å gå hverandre på nervene i etterkant (Bryllupsplanlegging kan fort bli stressende, og selv de mest harmoniske forhold har jo sine grenser for hva de kan tåle).

Behandle bryllupsbudsjettet med respekt!

Når dere først har brukt tid på budsjettet til bryllupet, så respektér det ved å følge det! Det finnes ingen gode grunner til å bruke krefter, tid og energi på å sette opp et flott bryllupsbudsjett om det rett og slett oversees. Vitsen er jo og kunne ha kontroll, forutse og planlegge bryllupet på en fornuftig måte – og da må budsjettet følges – hele veien frem mot bryllupsdagen!

Når bryllupsbudsjettet er laget, kan dere endelig gå å handle!

Husk at dere ikke til enhver pris MÅ bruke det hver post på budsjettet sier dere har råd til. Hvis brudekjole-shoppingen ender med å finne en brudekjole som ligger 3.000,- under budsjettet, så er jo dette flott! Det er ikke nødvendig å betale overpris selv om dere har muligheten. Undersøk derfor priser hos flere leverandører. Kanskje fotografen på andre siden av gaten tar like flotte bilder, men til en mye lavere pris!

Sammenlign også hva dere får – ofte kan en leverandør fremstå rimeligere enn en annen, mens i virkeligheten så tilbyr den andre leverandøren dobbelt så mye valuta for pengene i form av ekstra tjenester, varer eller produkter, som dere allikevel måtte ha kjøpt ved siden av. Se dere derfor godt om på prislisten, og spør ALLTID de samme spørsmålene til hver leverandør. Be så om å få tilbudet skriftlig!

Når dere har vært på en handlerunde, hold av en halvtime og sett dagens shopping-tall inn i budsjettet. Ring kontofonen eller logg inn på nettbanken, og sjekk om bryllupskontoen fortsatt er «på track».

Bryllupsvenner tilbyr deg et supert budsjettverktøy via Plussmedlemskapet. Hold styringen på økonomien enkel og grei

Kommentarer fra andre

  1. vi kommer til å betale det selv. hadde ikke syntes noe om at andre skulle bestemt hvordan vårt bryllup skal være 🙂

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Praktisk å vite
Forslag til tekst i bryllupsinvitasjoner

Her har dere to forslag til hva som kan stå i invitasjonene deres når dere...

Close