Bryllupslokale & Dato

Bryllupslokale & Dato

Det er vanskelig å sette en bryllupsdato om dere ikke har booket lokalet / stedet enda. Mange av de populære bryllupslokalene kan være opptatt i opp mot et år i forveien, så det lønner seg å være raskt ute.

Vårt tips: Velg en sesong dere begge liker, men vær fleksible! I virkeligheten finnes det ikke en eneste måned hvor det ikke passer å holde et bryllup. Da er det i såfall kun fordi en har tenkt på en spesiell dato lenge, og virkelig ønsker seg denne.

Hvis du ikke vet helt sikkert hvor dere kunne tenke dere å gifte dere, så finn først og fremst ut om det skal være i Norge, eller i utlandet. Er det i Norge, så se for dere hva slags type bryllup dere kunne tenke dere å ha. Kikk tilbake Bryllupstemaet i denne serien for å få en idé eller to.

Tenker dere på utlandet, så skal vi ikke gå så dypt inn på det, men om det f.eks. er på et cruiseskip eller på en romantisk strand, så husk på at vær og vind fort avgjør for dere.

Forslag til bryllupslokaler / steder å gifte seg

(Alfabetisk sortert)

 • Bryllup ombord i båt
 • Fjellbryllup
 • Funkisbryllup
 • Gallabryllup
 • Hagebryllup
 • Herregårdsbryllup
 • Klassisk/tradisjonelt bryllup
 • Landlig- rustikkbryllup
 • Natur, villmark eller friluft (eks. lavvo)
 • Restaurantbryllup
 • Romantisk bryllup i skog / ved ferskvann
 • Selskapslokale (ordinært)
 • Ved sjøen – bryllup i nærheten av strand

Så fort bryllupstemaet er i boks, let etter passende lokaler på internett og «gule sider», og forhør deg med kjente. Om ikke det lokale grendehuset er helt etter planen, så ikke glem at det finnes minst ti forskjellige steder i nærheten av dere, som du antakeligvis ikke klarer å komme på – eller i det hele tatt vet om.

Et av våre beste tips er derfor: Forhør deg med venner, kollegaer og kjente. Du blir nok overrasket over å se hvor mange steder dere faktisk har å velge mellom!

Selskapslokaler finnes overalt – på fjellet, i byen, ved vannet, på landet osv, så ikke nøy dere med det første stedet dere ser på om det egentlig så anderledes ut i tankene. Det er garantert andre plasser å kikke på, som holder riktig pris, og som ligger riktig til. Men vær tidlig ute, så dere faktisk KAN velge!

Husk at stedet dere velger avgjør andre ting også
Valget av lokale avgjør også i stor grad endel av bryllupstemaet – inkludert brudekjolen – hvordan dere kan pynte, og hva slags pris dere får på både mat og drikke. Merk deg at mange steder krever at du bestiller mat og drikke fra dem. Om de gjør dette, og menyen de har ikke passer til det dere har tenkt, så gå videre til neste plass på listen. Det er viktig at dere er fornøyde med lokalet dere skal holde bryllupsfesten på!

Ting dere skal se etter, og spørre verten om når dere titter eller ringer for å forhøre dere om stedet er blant annet:

 1. Pris
 2. Tilgjengelighet
 3. Hvor mange gjester det er plass til
 4. Gode tilkomstmuligheter / stor nok parkering?
 5. Eget rom for bryllupskaken / kakene
 6. Kjølemuligheter for kaker/drikke
 7. Tilbud på mat
 8. Avbestillingsforsikring i tilfelle bryllupsdatoen må utsettes/endres.

Vi anbefaler også at dere tar en spørsmålsrunde i forumet når det gjelder valg av lokalet. Det er ikke til å utelukke at andre har booket stedet tidligere, og kan gi dere noen tips eller idéer til pynt og lignende.

Når dere har bestemt dere for stedet, og inkluderer mat og drikke – så er gjerne store deler av bryllupsbudsjettet brukt. Så tenk godt igjennom hvor dere vil at bryllupsfesten skal finne sted!

Nyttige linker

Kommentarer fra andre

 1. Mange hoteller har faktisk fine lokaler 🙂

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Planleggingsguide
Tips til gjestelisten

Dere vil oppdage at mye av bryllupsplanleggingen blir basert på pris per gjest. Dette kan...

Close