Bevare bryllupsminnene

Det finnes noen gode tips som gjør at dere som nygifte, kan beholde minnene fra bryllupet mye lenger!

Her har du noen av de gode tipsene for å beholde brudekjolen, brudebuketten og en liten bit av bryllupskaken litt lenger inn i fremtiden.

Her har du gode tips til hvordan du bevarer bryllupskaken, brudebuketten og ikke minst brudekjolen din, inn i fremtiden, som gjør det mulig å nyte godt av de ekte minnene mye lenger!

Bryllupskaken

Spesielt for noen, men en selvfølge for andre, er det å spise et lite kakestykke fra selve bryllupskaken på første års bryllupsdag. Dette er fullt mulig, men det krever at du følger to riktige steg før du fryser den ned. Det første du bør gjøre er å kjøpe inn plastfolie og sølvfolie på forhånd, slik at dette er klart, så kaken ikke trenger å vente for lenge til du har funnet dette.

Pakk kakestykket forsiktig inn i plastfolie først, og deretter i sølvfolie. Ikke bruk sølvfolie alene, da dette kan ende med at kaken får en stygg metallisk smak. Lagre det innpakkede kakestykket helt bakerst i fryseren hvor temperaturen er konstant – da holder smaken seg best, og dere kan kose dere med et lite stykke bryllup på den første års bryllupsdagen deres!

Brudebuketten

Blomster kan tørkes, gjøres om til potpurri eller bli presset inn i sidene på en bok eller et album. For å best mulig kunne bevare brudebuketten, så begynne tørkingen så tidlig som mulig. Det anbefales at dere gjør dette før dere reiser på bryllupsreisen – hvis denne er kort tid etter bryllupet.

Snu buketten på hodet, og la den henge på en tørr og mørk plass i omtrent to uker. I løpet av denne tiden bør den ha tørket helt og kan fint brukes til veggpynt eller oppå ett skap.

For å lage potpurri plukker dere de friske bladene fra buketten og legger disse i en bolle eller en skål. Pass på så skålen dere bruker ikke står direkte i solen – men la de ligge tørkt i omtrent to-tre uker. Etter at bladene har tørket, så kjøp potpurri olje med blomsterduft, og drypp noen få dråper over blomsterbladene. Potpurriolje fåes kjøpt på de fleste gave- og interiør forretninger.

Pressede blomster, eller bare bladene, kan bli brukt til å lage litt ekstra ut av bryllupsalbumet, bilderammer eller også til diskré, men pen bordpynt. Skjær av friske blader nær stilken, og legg disse i midten av et brettet vokspapir. Så legger du hele papiret i midten av, eller under en tung bok. Etter to til tre uker kan du åpne vokspapiret og ta ut de ferdig pressede blomstene, eller blomsterbladene!

Les om hvordan du bevarer brudekjolen din best mulig ved å klikke under…

Brudekjolen

Tid er spesielt viktig når du har du med bevaring av kjolen å gjøre. Ta med kjolen til et renseri så fort som mulig. Ikke senere enn en måned etter bryllupsdagen, slik at flekker fortsatt kan fjernes. Hvis du venter for lenge, så kan eventuelle flekker ha trukket for godt inn i stoffet, og det kan være vanskelig å få de helt bort.

Spør om hvordan de vil behandle og pakke den. Brudekjolen bør bli vrengt og renset individuelt for å unngå at perler og utsmykkinger, om du har dette på din, blir ødelagt. Flekker bør bli behandlet for hånd. Noen type flekker og misfarginger, som sukker, lar seg vanskelig fjerne med rensevæske, så undersøk med renseriet om hva de gjør med dette – om det er nødvendig!

Den beste lagringsløsningen vil være en syrefri oppbevaringspose med syrefritt papir på innsiden. Vinduet på posen bør også være syrefritt, i stedet for plast. Lim, metall og gummierte produkter, som kanskje finnes på hodepynten og sløret, kan sette brunaktige flekker på stoffet i kjolen, så be om at dette blir lagret i en separat eske. Du kan også be om få se kjolen før de pakker den, slik at du ta en ekstra nøye titt på om alt ser OK ut. Hvis du heller vil pakke ned kjolen selv, så fjern alt fyll og vattering fra skuldre og front. Pakk brudekjolen deretter inn i et nytt (støvfritt) hvitt laken.

Alle kjoler, om du selv har klargjort pakkingen før lagring, eller om du har fått renseriet til å gjøre det, bør fortrinnsvis lagres liggende – ikke hengende – i et tørkt og mørkt rom hvor sollys ikke slipper til. Temperaturen i rommet bør også være forholdsvis lik hele tiden, så et loft eller en fuktig kjeller er definitivt ikke rette lagringssted om du vil bevare kjolen du giftet deg i «for bestandig».
(Og selv om vi sikkert ikke trenger å nevne dette for deg, kan det være lurt å ta den frem en gang eller to i året, og se at alt fortsatt står bra til – og fjerne små hår og støv som du kanskje ikke la merke til forrige gang du pakket den vekk)

Om du følger disse små tipsene, vil du kunne bevare de virkelige minnene mye lenger – så har du noe å ta frem om bildene er hentet frem litt for mange ganger!

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Andre gode tips
Riktig bryllupslook

For å se flott ut på bryllupsdagen krever det utstråling, avslappethet og selvfølgelig at du...

Close