Bryllupsseremonien

Bryllupsseremonien

For noen, er stedet hvor vielsen foregår allerede fastsatt i lang tid før bryllupsplanleggingen begynner – og for andre er det helt kritisk i forhold til livssyn og religion. Men det er flere forskjellige type vielser – og den vanligste i Norge jo et «kirkelig bryllup». Flere og flere velger også borgerlig bryllup, og ved siden av disse har vi Ambassade-bryllup, Human-etisk vielse og utenlandsbryllup.

Seremoni ringbytteHva slags seremoni dere skal ha kan være lurt å snakke om tidlig, slik at man ikke kommer til det stadiet hvor bruden er i ferd med å bestille kirken, for så å få en kjæreste som ser ut som et spørsmålstegn fordi han hele tiden har sett for seg en borgerlig vigsel.

Dette hører kanskje til sjeldenhetene at man ikke vet hva sin kjære tenker om noe sånt. Men vi her i Norge er ikke så knyttet til «vår egen» religion som hva mange i flere andre land er, og derfor kan det godt være at dette er et emne man faktisk kan være uenig om.

Om man ikke er opptatt av religion, er det ikke naturlig å snakke om hva slags type vielse en vil ha – men bare for å være sikker, still hverandre kontrollspørsmålet allikevel.

Vær enig i hvor seremonien skal foregå, før dere fortsetter planleggingen!

Inspirasjon til gifteringer

Lykkeringene / Mestergull.no (Design deres egne ringer)

Chanti.no (Gifte- og forlovelsesringer)

Gifteringer.no (Gullsmed Aas)

Gifteringen.no (Nittedal Gullsmie, Gifteringstudio)

Gullsmedbutikken.no (Gullsmed Erik Fog)

Nyttige linker om type vielse

Kommentarer fra andre

  1. Her var vi begge like enige om et kirkebryllup!:)

  2. Her var det min venninne som bestemte for oss at vi skulle gifte oss borgerlig. Hun utnevnte også seg selv til forlover for meg (hun et muslim, sikkert derfor hun ville ha borgerlig…). Derfor må vi nok begynne fra scratch og heller bestemme selv hva vi ønsker 🙂

Om kommentarfeltet: Skriv gjerne en kommentar, men du sier dine egne ord, så vær snill og hjelpsom om du kan. Har du spørsmål som du trenger svar på, bør du heller skrive et innlegg i bryllupsforumet


Si din mening

*

More in Planleggingsguide
Velge forlovere

Etter å ha bestemt seg for et bryllupstema, kan dere også si noe om plassen...

Close