"SusieQ" wrote: Haha, nei. Å farge noe hvitt, hvitt har jeg ikke gjort det jeg mente var at det er stort sett det jeg har pleid å ha som utgangspunkt før farging da har fargene blitt som forventet. Men om du stort sett har pleid å bruke mørkere marsipan, kan det jo hende du mener hvit marsipan gir annet resultat enn du er vant til.
Har brukt begge deler flere ganger og jeg, og flere i kakemiljøet, syntes ikke hvit marsipan er noe særlig å få klare farger på. De blir dusere og mildere og da er mye poenget med å bruke den fra pals borte Pluss man må bruke så himla mye mer farge og det er jo heller ikke gratis
Men alt er en smakssak
Høres bra ut d, har lest en del om danske bryllup, og der ser d ut som d er den helt vanlige måten å gjøre på... Kalles for resepsjon, og dem som ikke er invitert til middag, kommer på kake og drikke rett etter kirka spennende med baking sjøl da, anbefaler helt hvit ja, bare så mye lekrere, men ikke sjøl erfaring med den dyre hvite man kan bestille, kun hvit som er kjøpt i Sverige, den fungerte bra og mmf var lett å jobbe med... Men har hørt man får kjøpt hvit matfarge også... Lykke til!
20:18
13. desember 2012
Jeg, som ikke liker kake, ville følt det veldig kleint å få kake servert før middagen. For da hadde jeg ikke hatt like stor mulighet til å snike meg unna.
På den annen side: Deres dag, deres valg.
Men jeg sliter litt med å se hvordan dette skal gjennomføres i praksis, sånn for å ikke "ødelegge" bordsettinga før middagen. Stående kakespising virker litt rart for meg, også tenker jeg litt på de som ikke skal få middag...Skal de få kake først, så forlate stedet mens dere andre spiser og komme tilbake for festen etterpå?
Og hva med de andre kakene?
For all del, jeg digger tanken! Jeg er bare litt sånn perfeksjonist og avhengig av å vite nøyaktig hvordan ting skal foregår for å klare å forholde meg til den. Men det er sikkert bare tanken som er uvant.
Kaffegjester har vi ikke, alle er invitert til full dag så det er det minste problemet med dette.
Vi har bestemt oss for å droppe hele bryllupskaken. Men jeg kan jo si hvordan det hele ville foregått dersom det hadde blitt gjennomført. Det hadde ikke foregått på en kaotisk måte i det hele tatt. Og slik jeg har hørt fra andre er denne løsningen ganske vanlig andre steder i europa.
Men slik hadde det foregått;
Gjestene vil til vielsen få et program der det vil stå innholdet i vielsen på den ene siden, og hvordan vi hadde tenkt det med champagne/kake, leker, grilling etc på den andre siden slik at ingen tror eller er av den oppfatning av at det kun serveres kake.
*Vi vies i hagen. Når denne er over så går vi over i midten mellom de to husene (feirer hjemme på "gård", masse plass og alt på et sted) der det er ulike hagemøbler osv det serveres champagne som en felleskål og kaken vil da serveres med denne. Man mingler, skåler, sommerspill og slike ting før middagen serveres ca 2,5 time etter at champagne og kake er servert. Så det hadde vært veldig organisert og skjedd i ryddige former. Tror det hadde fungert.
Tankegangen hadde vært at vi da var ferdig med hele kaken tidlig slik at vi slapp å bryte opp bordsetting og samtaler senere på kvelden fordi vi plutselig skal servere kaker. Kaker gir etter min mening enn demper på hele kvelden og det blir mer selskap enn fest. Ingen av oss er heller noen store kakespisere så for oss har den kaken null betydning annet enn at det er en fin tradisjon og forventes.
Så den kommende brudgom har bestemt at bryllupskake det vil vi ikke ha, det blir isbuffet sammen med vanlige kaker mm som vi bruker all tid og krefter på, kaffen serveres umiddelbart etter middagen for de som vil ha det, og alle er fornøyde.
Aller mest meg selv som slipper å bake, i tillegg sparer vi en haug med penger som topping.
08:01
15. oktober 2012
Vi hadde middags buffet pluss dessert buffet. Ville heller ikke bryte inn for mye med fast opplegg når folk var så opptatt med å mingle og kose seg. Så hos oss kom desserten rett etter middag, sammen med kaffe. Det er jo sånn feks på restaurant, så hvorfor "må" man plutselig ha stort mellomrom fordi det er bryllup? Da er festen "fri" litt raskere, og er det en gjeng med god stemning så tror jeg faktisk de setter pris på å ikke ha for strenge rammer og tidsskjema syns du har en fin plan!
Jeg har blitt inspirert av deg, Martine. Funnet ut at jeg skal lage bryllupskaken min selv :skrekk: Godt jeg har god tid på meg. Kommer til å melde meg som frivillig kakebaker i alle arrangementer fremover, så jeg får øvd meg litt :-p
Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475
Pålogget nå:
26 Gjest(er)
Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)
Toppliste innlegg:
Stavangerpar: 14664
eriksson: 7598
vanilla81: 4232
lindakbj: 4020
sizza87: 3278
Katrine: 3155
Jannicke: 2914
Medlemsstatistikk
Gjester: 2
Medlemmer: 9151
Moderatorer: 2
Administratorer: 2
Forumstatistikk
Grupper: 5
Forumer: 36
Emner: 11394
Innlegg: 176083
Nyeste medlemmer:
gurooo, Guro, tuvavb, Ellikapstad, IneThereseModeratorer: Trone: 20970, Stian og Gitte: 7804
Administratorer: Bryllupsvenner: 49, Roger: 4193
Innlegg med flest stjerner
Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!
Siste kommentarer