Jeg lurer på en del ang. drikkevarer under middagen og festen.
Vi skal ha 45-50 gjester som drikker alkohol.
Under middagen tenker jeg 1. glass til forretten. 2 glass til hovedretten og ett glass til desserten. Er jeg på rett spor her? Så er spørsmålet hva folk vil drikke. Det er jo ikke godt å si..
Er usikker på om jeg skal sette fram drikke på bordet (og få servitører til å fylle på etterhvert) ,sette fram en hel del på et egen bord eller ha en meny hvor det står hva folk kan bestille fra servitører. Hva gør dere her?
Skal man da i så fall kunne velge alt fra vin til wiskey allerede i middagen? Eller er det lurt og kun ha øl, vin og cider til maten? Etter maten kan man bestille wiskey, drinker osv? Er så usikker på dette.
Hva har dere beregnet til festen? Tenker dere antall enheter pr pers?
Skal hovedretten serveres to ganger? I såfall ville jeg gardert med bittelitt mer vin, eller regnet ut to glass til alle. Noen velger ikek vin, vettu.
Et glass til forrett er passe, 2-3 på hovedrett og et til dessert. Det er også greit å kunne velge vin eller øl og mineralvann. Det som er vanlig er at servitørene har vin til å sjenke, men at de gir mulighet for øl som de da kan hente til de som skal ha det (om det ikke står fremme).
Du bør også regne at hvis det står framme så folk kan forsyne seg selv vil det gå mer drikke.
Ta også høyde for at noen foretrekker hvitvin framfor rødvin, selv til hovedrett.
Vi skal ha fire retter og vårt regnestykke er sånn:
10fl hvitvin til forrett
20fl hvitvin hovedrett1
20fl rødvin hovedrett2
10fl dessertvin (små flasker)
Tenker at vi har altfor mye vin til hovedrettene, men pga en fiskerett og en kjøttrett skal vi ha to forskjellige. Vi blir 43 gjester, har beregnet til 50.
Også har vi en haug med ølflasker da, har ikke beregnet nøyaktig til maten, men har kjøpt inn 5 kasser.
03:56
24. januar 2010
Ja, jeg tror du er på rett spor, spesielt fordi noen drikker mer enn andre. Vi skal ha ca 44 stykker som drikker alkohol (men antagelig færre fordi en del som må kjøre) og beregner 5 glass under middagen til fire retter, dvs ett glass hver til de to forrettene, to glass til hovedretten og ett glass til desserten. Vi har kun vin og mineralvann under middagen.
Vi har kjøpt følgende (80 gjester, tipper rundt 65 drikker alkohol)
Velkomstdrink:
10 flasker Martini Asti
10 flasker Herrljunga cider (alkoholfri)
Til middag:
30 flasker rødvin
30 flasker hvitvin
160 ølbokser (0,5 liter)
Til fest:
6 kartonger rødvin
6 kartonger hvitvin
4 liter cognac
4 liter baylies
7 kasser øl
7 helflasker med ulike typer sprit (vodka, rom, tequila osv).
Vi har også kjøpt 9 kasser med små brusflasker.
Og kommer til å kjøpe noen kasser med store brus som brukes til blandevann i baren.
Blir spennende å se om dette er greit beregna, aner egentlig ikke
Vi er totalt 60 stk, max 45 som drikker,tenker jeg, og vi har kjøpt følgende til middag OG fest (mrk. vi skal IKKE ha fyllefest) :
Til mottakelsen:
10 flasker champagne
6 flasker musserende uten alkohol
160 liter brus (0,33 bokser) - mottakelse/middag/fest
middag/fest (fra kl. 17-01)
24 liter rødvin
24 liter hvitvin
ca. 50 liter øl
1 liter cognac
1 liter baileys - til kaffe/avec
Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475
Pålogget nå:
76 Gjest(er)
Hvem er på denne siden nå:
2 Gjest(er)
Toppliste innlegg:
Stavangerpar: 14664
eriksson: 7598
vanilla81: 4232
lindakbj: 4020
sizza87: 3278
Katrine: 3155
Jannicke: 2914
Medlemsstatistikk
Gjester: 2
Medlemmer: 9151
Moderatorer: 2
Administratorer: 2
Forumstatistikk
Grupper: 5
Forumer: 36
Emner: 11394
Innlegg: 176083
Nyeste medlemmer:
gurooo, Guro, tuvavb, Ellikapstad, IneThereseModeratorer: Trone: 20970, Stian og Gitte: 7804
Administratorer: Bryllupsvenner: 49, Roger: 4193
Innlegg med flest stjerner
Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!
Siste kommentarer