13:36
30. november 2009
Jeg sliter litt med menyen!
Vi har funnet et ålreit sted (booket til og med) der hvor de har mat på stedet.. og dette er menyen:
FORRETTER •
• Skalldyrsymfoni
- reker, blåskjell, krabbe og kreps
- anrettet på salatseng med urtedressing
- kuvertbrød og smør.
• Laksemedaljong
- hvitvinsdampet laksefilet pyntet med fersk pepperrotsaus
- kuvertbrød og smør.
• Vestlandsgodt
- vestlandslefse fyldt med snøfrisk og røket laks.
- anrettes på balsamicomarinert salatseng.
• Spekeskinke
- anrettet på tallerken , garnert med honningmelon
• Toast Royal
- røket laks, omkranset av håndpillede reker, anrettet på ristet loff , pyntet med pepperrotkrem
• Hummerkremsuppe
- en deilig hummerkremsuppe med julienne, servert
varm, med kuvertbrød og smør.
• Smørtungefilet
- fylt med steinbittfarse på juliennesokkel, smørsaus
- varm, med kuvertbød og smør.
• HOVEDRETTER •
• Reinsdyrstek
- rosenkål, glaserte gulrøtter, blomkål,
- rørte tyttebær,
- viltfløtesaus og kokte poteter.
• Kalvestek
- dampet broccoli, glaserte gulrøtter, tyttebær
- sjampinjongfløtesaus, kokte poteter.
• Braisert oksestek
- aspargesbønner i bacon, blomkål, små gulrøtter
- tyttebær,
- rødvinsaus, kokte poteter.
• Medaljonger av svin
- plommemedaljonger panert med mandelflan
- dampet broccoli
- rotgrønsaker, bearnaisesaus og Hasselback-poteter.
• Lammelår
- urtestekt, serveres med grønnsaksratatuille
- aspargesbønner i bacon
- blomkål, lammesaus og fløtegratinerte poteter.
• Indrefilet av okse
helstekt oksefilet, urtemarinert med sopp, rotgrønnsaker,
brokkoli, rødvinsaus og fløtegratinerte poteter.
Tillegg for denne rett kr. 45 per porsjon.
• Reinsdyrfilet
- helstekt ytrefilet av reinsdyr med sautert sopp, rosenkål
- rørte tyttebær
- glaserte gulrotstaver, viltfløtesaus og mandelpoteter.
Tillegg for denne rett kr. 65 per porsjon.
• DESSERTER •
Alle våre desserter er hjemmelagede
• Hasselnøttmousse
- tyttebærsaus og krem
• Karamellpudding
- laget etter bestemor Kristines oppskrift, serverert med pisket krem smaksatt med edle dråper fra Cognac.
• Vaniljeparfait
- hjemmelaget fløteis serveres etter valg med lune bringebær eller lune kirsebær.
• Panna cotta
- pasjonsfrukt og bringebærcoulis, sprø bakst.
• Frisk fruktsalat
- friske håndskårede frukter marinert i sukkerlake servert med pisket krem.
• Jordbærfromasj
- hjemmelaget fromasj serveres med fruktsaus pyntet med krem og hippen
• Rødvinstrukket pære
- pære posjert i rødvin, servert med kanelkrem.
Sliter med forrett og dessert... syntes det er MYE godt blandt hovedrettene...
Men sambo tåler ikke skalldyr ...
Og jeg er ikke noe dessermenneske.. syntes det var litt avansert her... kunne kanskje tenkt meg sjokoladefondant med is eller noe..!
Kan dere plukke ut en meny til meg og hvorfor dere plukker den
Utrolig digg meny må jeg virkelig si. Skulle jeg valgt en treretters for meg selv og mannen hadde jeg hatt problemer å velge og ville nok kanskje valgt anderledes en til bryllupsmeny. Synes det er lurt å velge noe som de fleste liker/tåler i bryllupssammenheng.
Hadde gått for spekeskinke og melon til forrett
Svine medaljonger til middag
Og karamellpudding til dessert.
Vi hadde noe tilsvarende i vårt bryllup og de rettene utfylte hverandre helt perfekt og alle 85 gjestene hadde tomme fat 😀
14:54
30. november 2009
Jeg heller mot følgende akkurat nå:
• Laksemedaljong
- hvitvinsdampet laksefilet pyntet med fersk pepperrotsaus
- kuvertbrød og smør.
• Lammelår (siden det er oktober.. men her er det mye godt å velge i)
- urtestekt, serveres med grønnsaksratatuille
- aspargesbønner i bacon
- blomkål, lammesaus og fløtegratinerte poteter.
• Karamellpudding
- laget etter bestemor Kristines oppskrift, serverert med pisket krem smaksatt med edle dråper fra Cognac.
jeg er kresen på forretter skjønner jeg... huff. liker ingen av de, men personlig skal vi ha scampi da. det er godt. men skjønner problemet når han ikke tåler det. ville valgt spekemat og melon feks.
kalvestek er NAM!!! vi skal ha hjortemedaljong tror jeg.
karamellpudding er alltid en sikker vinner, både hos de gamle, og de unge!!
15:58
26. juli 2009
Utrolig masse godt! 🙂
Jeg er enig i at så mange som mulig bør like maten, men likevel synes jeg det er kjekt med litt spennende (ikke så hverdagslige) retter. Selv liker jeg ikke karamellpudding, så det blir ikke mitt valg, hehe...
Forrett: Laksemedaljong eller vestlandsgodt
Hovedrett: reinsdyr eller lammelår (lammelår er jo utrolig godt på høsten... )
Dessert: Pannacotta eller vaniljeparfait
Mmm, ble sulten nå jeg...
Laksemedaljong til forrett, vilt eller lam til hovedrett (men pass på at enten så liker man eller liker ikke lam) og definitivt pannacotta til dessert. Det er namenam [smilie=happy0045.gif]
Om man skal ta hensyn til gjester er kanskje ikke lam så lurt mtp at det er mange som ikke liker det (pussig :-k )
Men det var josteike mye godt her da
FORRETT:
• Laksemedaljong
- hvitvinsdampet laksefilet pyntet med fersk pepperrotsaus
- kuvertbrød og smør.
Hvorfor: Fordi det er godt med fisk til forrett når man har kjøtt til hovedrett.
HOVEDRETT:
• Reinsdyrfilet
- helstekt ytrefilet av reinsdyr med sautert sopp, rosenkål
- rørte tyttebær
- glaserte gulrotstaver, viltfløtesaus og mandelpoteter.
Tillegg for denne rett kr. 65 per porsjon.
Hvorfor: Fordi det er spennende med noe annerledes! Reinsdyr er ikke noe man spiser hver dag.
DESSERT
• Rødvinstrukket pære
- pære posjert i rødvin, servert med kanelkrem.
Hvorfor: Fordi det er gøy med noe annerledes enn de vanlige hjemmelagede dessertene.
Jeg tror jeg ville passet meg litt for lam siden det er så mange som virkelig ikke liker fåremat..
Det er enten eller synes jeg det virker som, enten så elsker man det eller så hater man det 😀
Karamellpudding er jo godt, men kanskje ikke så spennende? synes kanskje det er litt hverdagslig også, så jeg ville valgt noe annet.. Men det er jo veldig godt da
Sikle, sikle....
Er på jakt etter forrett selv, og er nå inne på tanken om at "østlandet møter vestlandet", og lander på en forrett med fisk/skalldyr og elg til hovedrett. Men det var ikke det du spurte om.
Her er mine forslag:
Forrett: Laksemedaljong, uten tvil.
Hovedrett: Oksestek.
Dessert: Karamellpudding
Jeg ville styrt unna rettene med skalldyr eller nøtter/mandler hvis dere ikke er helt sikre på at det ikke er allergikere blandt gjestene.
Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475
Pålogget nå:
27 Gjest(er)
Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)
Toppliste innlegg:
Stavangerpar: 14664
eriksson: 7598
vanilla81: 4232
lindakbj: 4020
sizza87: 3278
Katrine: 3155
Jannicke: 2914
Medlemsstatistikk
Gjester: 2
Medlemmer: 9151
Moderatorer: 2
Administratorer: 2
Forumstatistikk
Grupper: 5
Forumer: 36
Emner: 11394
Innlegg: 176083
Nyeste medlemmer:
gurooo, Guro, tuvavb, Ellikapstad, IneThereseModeratorer: Trone: 20970, Stian og Gitte: 7804
Administratorer: Bryllupsvenner: 49, Roger: 4193
Innlegg med flest stjerner
Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!
Siste kommentarer