HJELP!! | Oppskrifter | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —




— Match —





— Forum Valg —





Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
HJELP!!
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
16. januar 2009
21:37
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 304
Medlem siden
15. november 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Vi trenger sårt hjelp..
I sommer fikk jeg diabetes type 1, og må bruke insulin. Nå skal vi gifte oss til sommeren 😀 Og i den forbindelse lurer vi på om noen har en oppskrift eller vet om en oppskrift til en kake vi kan ha i bryllupet mitt som er sukkerfri??? Det kommer og flere gjester i bryllupet som har diabetes, både type en og type to. Vi vil jo ikke at noen skal bli syke på en så stor dag på grunn av kake. Og hvertfall ikke at bruden skal bli syk.

Og i samme slengen. Det kommer og en gjest med cøliaki, noen som har en oppskift på kake til den personen også??

Håper noen der ute kan hjelpe oss med dette.

På forhånd en stor takk til alle som hjelper oss.

16. januar 2009
21:43
Avatar

Forum innlegg: 20970
Medlem siden
15. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Fant litt på nett jeg.

Glutenfri drømmekake
150 g mandler med skall
2 1/2 dl sukker
2 ss kakao
2 eggehviter
3-4 ss mandelspon
2 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 dl kremfløte
50 g usaltet smør
75 g kokesjokolade

Mal mandlene og bland dem med sukker, kakao og eggehviter. Rør det til en jevn røre. Tegn opp to sirkler på bakepapir (24 cm). Fordel røren på sirklene. Dryss godt med mandelspon over og stek ved 200 grader i ca 12 minutter. Avkjøl under et klede.
Rør sammen eggeplommer, fløte og sukker i en kjele. Pisk til kremen tykner. Ta av platen og tilsett smør og sjokolade. Rør til alt er smeltet. Avkjøl kremen og bre den mellom bunnene. Dekk med plast og sett kaldt før servering.

Daimkake
4 eggehviter
150 g sukker
150 g malte nøtter

1/3 liter kremfløte
4 eggeplommer
100 g sukker
1/4 kopp kaffe
3 dajm sjokolader

Visp eggehviter og sukker stivt. Nøttene blandes forsiktig inn. Hell i en litne springform. Kaken stekes på nederste rille på 150 grader i 1 time.
Kremen lages ved at kremfløte piskes godt. Eggeplommer og sukker piskes stivt og blandes med kremen. Kaffe og opphakket daim røres i. La kaken være i formen mens kremen legges på. Fryses. Pynt med hakket daim.

Rullekake
3 egg
1 eggehvite
90 g sukker
50 g potetmel
1/2 ts bakepulver
2 ss kakao

Krem:
100 g margarin
3 dl melis
1 eggeplomme
ca. 10 romdråper

Pisk egg, eggehvite og sukker til eggedosis. Sikt i potetmel, bakepulver og kakao. Blandes godt. Helles i langpanne kledd med bakepapir.
Stekes ved ca. 225 grader i 5 - 6 min.
Hvelves straks på et stykke fuktet, sukkerstrødd matpapir. Dekkes med et annet stykke fuktet (viktig) matpapir. Når den er kald smør utover kremen og rulles sammen.

Du kan også kjøpe f.eks. Toro glutenfri kakemix og bruke en vanlig kakeoppskrift men bytte ut melet med denne.

16. januar 2009
21:44
Avatar

Forum innlegg: 20970
Medlem siden
15. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Sjokoladekake
200 g mørk sjokolade
2 ss espresso eller sterk kaffe
150 g sukker
150 g smør
5 egg, delt i plommer og hviter
100 g malte mandler

Varm kaffen og smelt sjokoladen i den. Rør sukker og smør i blandingen, og deretter mandlene og eggeplommene, ett om gangen. Pisk eggehvitene stive og vend inn i massen. Fyll en 24 cm springform og stek ved 175 grader i ca 1 time.

Troika-kake
200 g malte mandler
200 g melis
3 eggehviter
75 g melis
1 dl vann
3 eggeplommer
150 g smør
1 ss kakao
1 pk rød gelé
3 dl vann
500 g marsipan til lokk
1 ½ plate sjokolade
2 ss delfiafett

Pisk eggehvitene stive og rør i mandler og melis. Stekes ved 170 g i ca 30 min. i 26 cm form m/ bakepapir.
Trøffelkrem:
Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl. Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt. Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao.
Smør kremen på den avkjølte bunnen. Sett på kakeformringen. Ha så på gele som har begynt å stivne. La den stivne helt. Kjevl marsipan til en tynn leiv, som legges over geleen og på sidene, formes glatt og fin. Smelt sjokolade/fett, som avkjøles litt og smøres forsiktig i et jevnt lag over marsipanlokket.

16. januar 2009
21:46
Avatar

Forum innlegg: 20970
Medlem siden
15. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Måneskinnsfromasj
4 eggeplommer
100 g sukker
1½ sitron
6 gelatinplater
½ dl kokende vann
4 eggehviter

Legg gelatinen i bløt i ca 10 minutter. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Rør inn saften av 1½ sitron og revet skall av 1 sitron- Smelt gelatinen i det kokende vannet, avkjøl litt og bland med kremen. Avkjøl til den såvidt har begynt å stivne. Bland inn piskede eggehviter. Hell i form/bolle og sett kaldt til den har stivnet.

Sabayonnefromasj (4-6 porsj.)
6 eggeplommer
150 g sukker
3 plater gelatin

Pisk eggeplommer og sukker godt i en bolle. Fortsett piskingen mens kremen varmes langsomt i vannbad. Ha i oppløst gelatin. Sett kaldt til fromasjen er stiv.

16. januar 2009
21:46
Avatar

Forum innlegg: 20970
Medlem siden
15. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

De over her var cøliaki smile

16. januar 2009
21:50
Avatar

Forum innlegg: 20970
Medlem siden
15. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
16. januar 2009
21:53
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2914
Medlem siden
18. november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Hei.. Jeg er også diabetiker, vært det i tyve år. Fikk type 1 da jeg var 9. Send meg en PM når du har tid, så kan jeg fortelle litt om du ønsker 😀

16. januar 2009
21:55
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 304
Medlem siden
15. november 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Tusen takk for alle svar. De skal nå printes ut.

16. januar 2009
21:55
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 3155
Medlem siden
23. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Håper denne siden kan gi deg noen tips. Er ikke sikker men det vet du sikkert bedre enn meg. Jeg kan ikke så mye om dette så håper du kan finne noe på denne siden

http://www.matoppskrift.no/sid.....rifter.asp

Denne siden er for de som har Cøliaki eller annen form for allergi

http://www.allergikokken.no/

26. januar 2009
00:52
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 355
Medlem siden
2. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

Jeg har lyst til å komme med et tips som du kan bruke i baking og all annen matlaging. Stevia! Det er en naturlig urt som det utvinnes søtstoff av som er 100% naturlig, ingen kalorier og helt ufarlig for diabetikere.
Google Stevia og les mer om denne naturlige søte sukkererstatningen.

Jeg bruker den i teen min hver dag 😉

-Sylvia-

26. januar 2009
21:29
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 28
Medlem siden
6. januar 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
11sp_Permalink sp_Print
0

Kransekake

600 g malte mandler
500 g diasukker
3-4 eggehvitte

Bland deiegn, og varm sakte opp ikjele til du brenner knokene.
strekk ut ringer og stek i 12-15 min i 175 grader..

Kransekake med melis

600 g malte mandler
500 g melis
4 eggehvitter.

Bland alt og strekk rett ut uten å varme deilien.. deigen skal være seig, men ikke for blaut i konsistensen..
stek i 12-15 min i 175 grader

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
34 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

  • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
  • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
  • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
  • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
  • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!