21:37
15. november 2009
Vi trenger sårt hjelp..
I sommer fikk jeg diabetes type 1, og må bruke insulin. Nå skal vi gifte oss til sommeren 😀 Og i den forbindelse lurer vi på om noen har en oppskrift eller vet om en oppskrift til en kake vi kan ha i bryllupet mitt som er sukkerfri??? Det kommer og flere gjester i bryllupet som har diabetes, både type en og type to. Vi vil jo ikke at noen skal bli syke på en så stor dag på grunn av kake. Og hvertfall ikke at bruden skal bli syk.
Og i samme slengen. Det kommer og en gjest med cøliaki, noen som har en oppskift på kake til den personen også??
Håper noen der ute kan hjelpe oss med dette.
På forhånd en stor takk til alle som hjelper oss.
Fant litt på nett jeg.
Glutenfri drømmekake
150 g mandler med skall
2 1/2 dl sukker
2 ss kakao
2 eggehviter
3-4 ss mandelspon
2 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 dl kremfløte
50 g usaltet smør
75 g kokesjokolade
Mal mandlene og bland dem med sukker, kakao og eggehviter. Rør det til en jevn røre. Tegn opp to sirkler på bakepapir (24 cm). Fordel røren på sirklene. Dryss godt med mandelspon over og stek ved 200 grader i ca 12 minutter. Avkjøl under et klede.
Rør sammen eggeplommer, fløte og sukker i en kjele. Pisk til kremen tykner. Ta av platen og tilsett smør og sjokolade. Rør til alt er smeltet. Avkjøl kremen og bre den mellom bunnene. Dekk med plast og sett kaldt før servering.
Daimkake
4 eggehviter
150 g sukker
150 g malte nøtter
1/3 liter kremfløte
4 eggeplommer
100 g sukker
1/4 kopp kaffe
3 dajm sjokolader
Visp eggehviter og sukker stivt. Nøttene blandes forsiktig inn. Hell i en litne springform. Kaken stekes på nederste rille på 150 grader i 1 time.
Kremen lages ved at kremfløte piskes godt. Eggeplommer og sukker piskes stivt og blandes med kremen. Kaffe og opphakket daim røres i. La kaken være i formen mens kremen legges på. Fryses. Pynt med hakket daim.
Rullekake
3 egg
1 eggehvite
90 g sukker
50 g potetmel
1/2 ts bakepulver
2 ss kakao
Krem:
100 g margarin
3 dl melis
1 eggeplomme
ca. 10 romdråper
Pisk egg, eggehvite og sukker til eggedosis. Sikt i potetmel, bakepulver og kakao. Blandes godt. Helles i langpanne kledd med bakepapir.
Stekes ved ca. 225 grader i 5 - 6 min.
Hvelves straks på et stykke fuktet, sukkerstrødd matpapir. Dekkes med et annet stykke fuktet (viktig) matpapir. Når den er kald smør utover kremen og rulles sammen.
Du kan også kjøpe f.eks. Toro glutenfri kakemix og bruke en vanlig kakeoppskrift men bytte ut melet med denne.
Sjokoladekake
200 g mørk sjokolade
2 ss espresso eller sterk kaffe
150 g sukker
150 g smør
5 egg, delt i plommer og hviter
100 g malte mandler
Varm kaffen og smelt sjokoladen i den. Rør sukker og smør i blandingen, og deretter mandlene og eggeplommene, ett om gangen. Pisk eggehvitene stive og vend inn i massen. Fyll en 24 cm springform og stek ved 175 grader i ca 1 time.
Troika-kake
200 g malte mandler
200 g melis
3 eggehviter
75 g melis
1 dl vann
3 eggeplommer
150 g smør
1 ss kakao
1 pk rød gelé
3 dl vann
500 g marsipan til lokk
1 ½ plate sjokolade
2 ss delfiafett
Pisk eggehvitene stive og rør i mandler og melis. Stekes ved 170 g i ca 30 min. i 26 cm form m/ bakepapir.
Trøffelkrem:
Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl. Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt. Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao.
Smør kremen på den avkjølte bunnen. Sett på kakeformringen. Ha så på gele som har begynt å stivne. La den stivne helt. Kjevl marsipan til en tynn leiv, som legges over geleen og på sidene, formes glatt og fin. Smelt sjokolade/fett, som avkjøles litt og smøres forsiktig i et jevnt lag over marsipanlokket.
Måneskinnsfromasj
4 eggeplommer
100 g sukker
1½ sitron
6 gelatinplater
½ dl kokende vann
4 eggehviter
Legg gelatinen i bløt i ca 10 minutter. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Rør inn saften av 1½ sitron og revet skall av 1 sitron- Smelt gelatinen i det kokende vannet, avkjøl litt og bland med kremen. Avkjøl til den såvidt har begynt å stivne. Bland inn piskede eggehviter. Hell i form/bolle og sett kaldt til den har stivnet.
Sabayonnefromasj (4-6 porsj.)
6 eggeplommer
150 g sukker
3 plater gelatin
Pisk eggeplommer og sukker godt i en bolle. Fortsett piskingen mens kremen varmes langsomt i vannbad. Ha i oppløst gelatin. Sett kaldt til fromasjen er stiv.
Kan du bruke noen her i fra på sukkerfritt?
http://www.funksjonellmat.no/s.....rifter.php
Håper denne siden kan gi deg noen tips. Er ikke sikker men det vet du sikkert bedre enn meg. Jeg kan ikke så mye om dette så håper du kan finne noe på denne siden
http://www.matoppskrift.no/sid.....rifter.asp
Denne siden er for de som har Cøliaki eller annen form for allergi
00:52
2. januar 2009
Jeg har lyst til å komme med et tips som du kan bruke i baking og all annen matlaging. Stevia! Det er en naturlig urt som det utvinnes søtstoff av som er 100% naturlig, ingen kalorier og helt ufarlig for diabetikere.
Google Stevia og les mer om denne naturlige søte sukkererstatningen.
Jeg bruker den i teen min hver dag 😉
-Sylvia-
Kransekake
600 g malte mandler
500 g diasukker
3-4 eggehvitte
Bland deiegn, og varm sakte opp ikjele til du brenner knokene.
strekk ut ringer og stek i 12-15 min i 175 grader..
Kransekake med melis
600 g malte mandler
500 g melis
4 eggehvitter.
Bland alt og strekk rett ut uten å varme deilien.. deigen skal være seig, men ikke for blaut i konsistensen..
stek i 12-15 min i 175 grader
Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475
Pålogget nå:
34 Gjest(er)
Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)
Toppliste innlegg:
Stavangerpar: 14664
eriksson: 7598
vanilla81: 4232
lindakbj: 4020
sizza87: 3278
Katrine: 3155
Jannicke: 2914
Medlemsstatistikk
Gjester: 2
Medlemmer: 9151
Moderatorer: 2
Administratorer: 2
Forumstatistikk
Grupper: 5
Forumer: 36
Emner: 11394
Innlegg: 176083
Nyeste medlemmer:
gurooo, Guro, tuvavb, Ellikapstad, IneThereseModeratorer: Trone: 20970, Stian og Gitte: 7804
Administratorer: Bryllupsvenner: 49, Roger: 4193
Innlegg med flest stjerner
Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!
Siste kommentarer