Misfornøyd med prøvetime hos frisør | Ringer, smykker, hår og sminke | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Misfornøyd med prøvetime hos frisør
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
18. desember 2012
08:55
Avatar
Nytt medlem
Forum innlegg: 5
Medlem siden
5. august 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hva kan man forvente av en prøvetime hos frisør?
Jeg var hos frisøren i går, en meget ung jente som skulle ordne meg. Hun var ikke så veldig opptatt av håret på dagen, men var mer interessert i fargen som skulle oppi håret etter "konsultasjonen".
Jeg har langt hår og sa at jeg hadde tenkt på enten en knute bak, eller halvt oppsatt. Men, at jeg skulle ha slør. Hun kastet ETT blikk på sløret og sa "ok, det går nok bra". Jeg lurte på hvordan hun hadde tenkt å sette det opp og svaret var "vi kan bruke noen klemmer og slikt", hvorpå hun hentet noen klemmer og rullet håret sammen til en rotete ball og satt inn to stk som umiddelbart ramlet ned. Hun ble forklart at håret mitt er veldig glatt og trenger omhyggelig styling for å skulle holde en hel kveld og svaret var "hmm, det kan nok bli litt vanskelig da".
Jeg ble litt rådvill og spurte hva hun kunne anbefale da, hvorpå frøkenen svarte at "vi tar det på bryllupsdagen, vi setter ikke opp noe nå, dette er bare for å finne ut hva vi skal gjøre, sånn cirka". Jeg ble litt stum og satt ut, så jeg svarte bare at jeg håpet hun hadde et klart bilde av hva som måtte ordnes, for det hadde ikke jeg. Svaret var "joda. Nå, hvilken farge vil du ha, egentlig?".
Kan ikke si at jeg føler meg spesielt trygg i fht bryllupsdagen.. Vil jo ikke se ut som en idiot, heller. Er det frekt å ringe til salongen og spørre om hun er erfaren som brudefrisør? Evt om det er andre der som kan ta jobben i stedet?

I tillegg har jeg skaffet meg en egen sminkør, rett og slett fordi hun var tilgjengelig og for å være sikker på at sminken sitter fint hele dagen. (hun skal ikke følge meg rundt hele dagen, altså, hehe). Jeg sa dette til frisøren som sa "ah, det var bra. jeg kan nemlig ikke noe særlig om sminke, jeg". Og jeg mistenker dermed at det var HUN som egentlig skulle sminke meg, hvis jeg skulle få det gjort på frisørsalongen.. Hva ER dette for noe...? Setter de folk som ikke kan noe som helst til å ordne bruder??

Dette er en av de mest anerkjente frisørsalongene i byen og vi har booket hele salongen på dagen for å få ordnet meg, to forlovere og tre brudepiker. Jeg begynner å bli veldig skeptisk..

Er det noen som kjenner til andre som har vært misfornøyd med prøvetimen, men som allikevel har vært fornøyd på bryllupsdagen? Eller er dette en sikker veg mot katastrofe...?

18. desember 2012
12:10
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 591
Medlem siden
31. mai 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Herregud, dette hørtes jo tragisk ut! Jeg hadde definitivt ringt! Jeg trodde seriøst man skulle sette opp håret slik man fant ut, det finnes jo tusen måter å sette opp håret på, greia er jo at både du og frisøren skal vite det nå slik at det ikke blir noe stress på bryllupsdagen. Hun skal jo kunne sette det opp nøyaktig slik dere ble enige om, slik at det holder, og på den tiden hun har.

Helt klart, RING!

Gifter oss 13. desember 2014

18. desember 2012
12:19
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 449
Medlem siden
22. november 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Enig med toneany. RING og klag. Hadde bedt om en som hadde erfaring og fått til en ny time

18. desember 2012
12:41
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 591
Medlem siden
31. mai 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

For å gi deg litt ekstra motivasjon til å ringe kan jeg jo nevne at svigersøster som giftet seg i fjor, opplevde at håret hennes (som var halvoppsatt og krøllet nedover skuldrene) falt sammen mer og mer under fotograferingen, så før festen begynte måtte hun hjem og vaske håret og fikse det på nytt selv. De mente det var på grunn av glansvasken de hadde hatt i det, at det ikke holdt.
Ikke alle som har tid til slikt den dagen da, og sånn skal det jo ikke være!

Gifter oss 13. desember 2014

18. desember 2012
13:03
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hvem farger håret på bryllupsdagen? Høres ut som en sjangsspill i utgangspunktet akkurat den der... Men jeg kan godt ta feil.

Ellers vil jeg bare si at prøvetime er prøvetime, der kan mye skje og ikke skje slik jeg har forstått det. Det er absolutt ingen automatikk i at håret blir satt opp akkurat slik det skal på bryllupsdagen. Det er en skisse, og et utgangspunkt. Så jeg hadde vel prøvd å senke skuldrene så godt som mulig og ikke stresset meg så opp for dette. Det kommer til å bli bra på bryllupsdagen - håret blir jo behandlet med en haug av produkter og tupperingskam. Hvis du har erfaring med at håret er glatt og faller lett sammen hadde jeg satset på en stor knute, da slipper du den bekymringen. Og det er ikke alle frisører som sminker, og enda færre som burde sminke og ordne hår.

Og kan de garantere at jeg med min korte bob kan ha slør, kan ditt lange ha det uten at det faller av. wink

Uansatt er du fortsatt i tvil, finn frem noen bilder av hva du vil ha, ta en tur innom salongen og få igang en kommnunikasjon med den som skal gjøre dette, mye bedre det enn å være usikker alene. smile

Lykke til, sikker på at det blir bra til slutt. Du er i en velrenommert salong som har et rykte og opprettholde, du er ikke den eneste bruden de har hatt som har vært usikker sikkert. smile

18. desember 2012
13:19
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 941
Medlem siden
28. desember 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Etter min prøvetime var jeg sånn passe fornøyd, for da så jeg hvor raskt krøllene falt sammen. Jeg bestemte meg derfor for å gjøre litt om på frisyren jeg hadde hatt under prøvetimen og når jeg skulle friseres til bryllupet (kun to dager etterpå), så endret vi i samarbeid litt på frisyren. Frisøren tok også i mye mer spray og hold på bryllupsdagen enn hun gjorde på prøvetimen.

Jeg vet ikke om man skal forvente at prøvetimen blir akkurat som på bryllupsdagen siden man her bruker litt tid på å finne riktig frisyre osv, og på selve dagen vet man jo mer hva man skal gjøre og går rett på sak.

Det sagt så ville jeg nok tatt en prat med de hvis du er bekymret for å forsikre deg om at det blir gjort ordentlig på selve dagen. Du kjenner det selv på magefølelsen. For meg hørtes det ikke ut som du fikk den beste kjemien med frisøren din, så du må selv vurdere om du stoler på henne nok til å ordne håret ditt på din store dag.

Begynn hver dag med å takke for det du har, for de du har, for det
du har fått, og for det du kan gi videre.

18. desember 2012
13:29
Avatar
Nytt medlem
Forum innlegg: 5
Medlem siden
5. august 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hei igjen og takk for svar
jeg skrev en melding til eieren av salongen, som jeg kjenner litt fra før. Hun var meget forståelsesfull og kunne fortelle at frisøren jeg hadde fått tildelt tok fagbrevet sitt i sommer, og at hun dermed var temmelig "fersk". Hun tok riktignok svenneprøven basert på brudefrisyre, men jeg har ikke en uke til rådighet når jeg setter meg i frisørstolen på bryllupsdagen..

Eieren var veldig opptatt av at jeg skulle føle meg trygg, så hun er nå i ferd med å sjekke hvilke andre frisører som er tilgjengelig denne dagen, samt at jeg må inn på ny prøvetime. Hun var også av den oppfatning at frisyren i det minste skulle være skissert og sløret testet under en prøvetime..

Jeg er veldig glad for å få en ny, erfaren frisør. Så nå håper jeg bare eieren holder det hun lover og at jeg kan slippe angstklumpen i magen. 😉

Eieren kunne også fortelle at det var "prøvetime-frisøren" som var satt opp til å sminke meg, så jeg er superlykkelig over at jeg har skaffet meg en proff sminkør! Jeg er temmelig sikker på at jeg nok hadde lagt like fin sminke selv, som ei på 20 som "ikke kan noe som sminking", hehe.

Krysser fingrene for at det ordner seg. Jeg vil ikke risikere å måtte stikke hjem under bryllupsfesten for å ordne håret...

18. desember 2012
14:04
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 591
Medlem siden
31. mai 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Det høres jo flott ut. smile Glad for at hun var enig i det jeg mente, at man burde vite ganske greit hvordan frisyren skal være, slik at man ikke improviserer på bryllupsdagen.

Gifter oss 13. desember 2014

19. desember 2012
07:05
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 511
Medlem siden
15. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Å herregud!!! Det der er skrekken min når det gjelder frisører! Har så dårlig erfaring med de som ikke gidder ta en skikkelig konsultasjon, og jeg jeg har slutta feks å la meg bli klipt av ei som ikke viser helt klart og tydelig at hun har forstått meg og sier hun kan gjøre det jeg vil... Bra du fikk sagt fra smile etter min mening så virker det som mange jenter blir frisører fordi de liker og dille med sitt eget hår, og når de endelig skal ut i jobb så bryr de seg ikke så mye om kunden. Eller det som verre er! Husker godt da jeg var liten at feks ei jente i klassen var flink til å lage fransk flette. Altså på seg selv. Hun lagde den alltid litt styggeste på andre! Samme med hun som "kunne sminke" (var på barneskolen, så hun kunne nok ikke hehe)... Jenter er sjalu vesener, og spesielt på andre jenter! Så jeg syns du gjorde veldig lurt i å be om en mer erfaren frisør wink flott at salongeieren tilbyr ny prøvetime også, håper du blir fornøyd da smile

19. desember 2012
07:19
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 511
Medlem siden
15. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

Og forresten, det er en av forloverene mine som skal fikse håret mitt. Hun er frisør. Hun kommer ned dagen før bryllupet og sier at vi MÅ ta en prøveoppsettning da, det er helt uaktuelt å gjøre første forsøk på bryllupsdagen. Sveisen og utstyret vi trenger er allerede planlagt. Det synes nå jeg er rett og rimelig. Og da slipper jeg å være nervøs eller skuffa på selve dagen, for da vil jeg bare nyyyte icon_razz

30. desember 2012
19:38
Avatar
Medlem
Forum innlegg: 23
Medlem siden
30. desember 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
11sp_Permalink sp_Print
0

Heisann smile Jeg er en tidligere utdannet frisør, og mener at du ikke er blitt behandlet på riktig måte. Du bør absolutt ringe og spør om en ny konsultasjon, og si at du ikke føler at du og frisøren ble enig om hvordan brudefrisyren skal være. Frisøren skal både høre på hva kunden sier, og respektere det. Og du som kunde skal føle deg trygg på at dere tenker det samme om hva som skal gjøres på bryllupsdagen. Det er alltid godt med tilbakemeldinger, det er slik man kan bli bedre smile
Ønsker deg lykke til med frisyren og bryllupet smile

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
58 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!