Byrjingsfasen av planlegginga! | Alt annet om bryllupsplanlegging | Bryllupsforum

annonse-til-forumet-bryllupogfest2

Avatar

Registrér deg gjerne

sp_LogInOut Logg inn sp_Registration Registrér deg

Registrér deg | Glemt passordet?
Avansert søk

— Forum omfang —
— Match —

— Forum Valg —

Minimum søkeordlengde er 3 tegn - maksimum søkeordlengde er 84 tegn

sp_TopicIcon
Byrjingsfasen av planlegginga!
Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 Emne Rating: 0 (0 stemmer) 
2. august 2012
17:55
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 136
Medlem siden
16. juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Eg veit de kanskje har fått litt nok av spørsmåla mine, men eg vil verkeleg få til dette sånn at det er gjennomført, og då treng eg ein peikepinn på kva som må gjerast!

Hittil har me ordna lokale den 25. Juli 2013, så me har litt mindre enn eit år før me giftar oss.

Kva er aktuelt å planlegge og ordne no, når det er så lengje til? Kortid kan det vere lurt å sende ut invitasjonar? Me vurderer å sende ut Save the date-kort e.l. berre for å ha gjort det klart for dei inviterte at me ynskjer deira tilstedeverelse. Men er det framleis litt tidleg? (Me ma uansett vente på lønn o.l., men tenkjer at det må sendast ut ein stund før invitasjonane?)

Ja - kva kan ein ordne så tidleg / no før dei skikkelege forberedingane byrjar? : )

TAKK FOR ALLE SVAR ^^

2. august 2012
18:16
Avatar
VIP-medlem
Forum innlegg: 7598
Medlem siden
24. oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Det absolutt viktigste er jo vielsessted, lokale, budsjett og gjesteliste, men det morsomme begynner jo nå!! biggrin

Men har du laget deg en liste her inne på forumet?? Det er i hvertfall anbefalt hvis du ikke har gjort det enda 😀
Jeg brukte den tiden til å finne inspirasjon, tror jeg har brukt noen døgn på å google ting til bryllupet! Jeg ordnet alt av trykksaker selv, så lagde forskjellige eksempler før vi bestemte oss. Finne kjole selvfølgelig wink I det hele tatt begynne å gå løs på lista - mye kan ta lengere tid enn hva man tror, og alt som er gjort er jo bra, er det ikke? 😀

Ang. det med invitasjoner. Ettersom at dere skal gifte dere i fellesferien så ville jeg ha sendt ut invitasjonene ganske tidlig jeg... Men på en annen side hvis dere sender ut save the date kort så trenger ikke invitasjonen å komme så tidlig, for at får jo folk vite datoen og at de blir bedt. Men kanskje få sendt de ut mot slutten av høsten, senest januar... Tenker jeg da!

2. august 2012
18:25
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 136
Medlem siden
16. juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Tusen takk for svar! Jau har ei liste. Me har bestemt oss for kva for invitasjonar me skal ha og alt anna av printsakar (alt i same design) så når me har penger skal me bestille det. Då tenkjer eg at me skriv type:
"Kjære ____________(namn)
Du er invitert til bryllaupet vårt,
Ida
og
Michael
25. Juli 2013
Me vil gjerne at du kjem til __________(del av festen, altså vigsle/festmiddag/kake)
Kl. __:__(tidspunkt for nemnde selskap)
ADRESSE
ADRESSE
Med vennleg helsing
Ida og Michael."
Ikkje heilt sånn, men noko liknande, slik at me han skrive inn namn og stad og tidspunkt og sånt sjølv. Også har eg mange alternative kjoler. ; )

2. august 2012
18:28
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 136
Medlem siden
16. juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
10. august 2012
15:31
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 136
Medlem siden
16. juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Er det nokon som har forlsag til kva eg kan gjere no medan det framleis er god tid? Eg skal snart bestille Save the Date-kort, og skal sende dei ut seinast i Desember, tenkjer eg. Forhåpentlegvis er me HEILT sikre på kven me vil invitere i Oktober, slik at me kan sende ut i Oktober/November, for å vere sikre på at alle får beskjed i god tid.

Eg har allereie byrja å planlegge kjole. Eg har teikna han, leitt fram bilete og ringa rundt det eg vil ha. Eg har skrive forklaringar på korleis eg vil at han skal sjå ut og fungere, og med nokre spørjande forslag. Så den skal eg sende til skreddarar(anten jbbride eller noko anna) når det nærmar seg nyttår. Me har festlokale, så me veit kvar festen skal vere, me har bestemt oss for borgarleg vigsel så me treng berre avtale med tingretten.

Kva kan me gjere no? Eg tenkjer at etter kvart når me får litt penger til bryllaupet, så kan me bestille bordkort, bordkorthaldarar og øskjer å ha gjestegåver i? Eg tenkjer også på å byrje å sjå på sko til meg sjølv.

Også har eg sett litt på papira me må skrive under på, kva vil "prøving av ekteskapet" seie? Det står vel noko om at det er gyldig i 4 månader? Tydar det at om eg sender inn dokumenta no så går prøvinga ut om 4 mnd, altså må me sende inn på nytt seinare? Må eg vente med dette til det er 4 månader til bryllaupet? Korleis avtalar ein tid med tingretten? Eg har verkeleg INGEN peiling på dette, og eg skulle gjerne spurd mor mi, for eg VEIT at ho og far min vart gift i tingretten i Bergen, men eg veit OGSÅ at ho kjem til å ha mange, mange meininger om dette, og eg vil difor gjere så mykje som mogeleg sjølv, slik at ho skjønar at eg verkeleg, verkeleg vil dette og klarar å ordne dette ganske godt sjølv med hjelp av Michael.

Mykje babling, her, men eg tenkjer at når det står eit forum til disposisjon på internett så må eg bruke det for ALT det er verdt, og hittil har eg teke til meg ganske mykje av det som har vorte sagt her. Kva no? : )

Takk for at de held ut med meg, og eg ville vorte kjempeglad om nokon hadde nokre tips til meg! Link til lista mi ligg i tidlegare innlegg. : )

10. august 2012
15:45
Avatar
Sølvmedlem
Forum innlegg: 707
Medlem siden
12. februar 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg "lånte" en ferdig liste av noen andre her inne. Fant en som jeg følte hadde det jeg ville ha med. Fikk litt sjokk når jeg såg alle de tingene jeg ikke hadde tenkt på icon_razz

Så jeg anbefaler deg å se på flere lister som andre har laget. Så er det bare å begynne på listen 😀 😀

Alle "papirer" må du vente med å sende inn siden de bare er gjelder for 4 mnd.

jeg begynte å se på alt som gikk å se på. Bodde på goggle i flere uker, helt til jeg fant ut hva jeg ønsket meg. Fant ut fort hvilke blomster jeg vil ha og derav fikk jeg tema fargene. Så var det rett ut å handle pynten og sliketing.

Jeg bestilte og time til kjoleprøving slik at jeg kunne finne ut hvilke type kjoler jeg passet og for å se hvordan de såg ut på meg. Veldig vemodig å se seg selv i speilet iført en brudekjole. Og det jeg hadde tenkt at jeg likte, likte jeg ikke i det hele tatt. Så løp og prøv. Betill evt kjolen tidlig hvis du skal ha den over nettet. Man vet aldri om man blir fornøyd.

Min kjole var helt ubrukelig når den kom frem i posten. Men siden jeg var tidlig ute rakk jeg å bestille drømmekjolen på salong. 6 - 8 mnd betillingstid på kjoler.

Tiden går fort så det er bare å begynne. Plutselig er tiden inne og det er alt for mye som ikke er ordnet.

Lykke til med planleggingen. det er kjempe kjekt å planlegge 😀 😀

10. august 2012
17:22
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Kanskje ikke det populære tipset, men jeg ville ha sagt noe til moren din. Det er veldig greit å ha én samarbeidspartner som kan bidra med sine erfaringer og tips akkurat der du er. uKontaktnettverk og slike ting. Det her dere som bestemmer, men det er også veldig mor med innspill fra de nærmeste.

Et annet tips er å låne boken Til Bryllupet av Mona Grudt. Der får du mange tips og kunnskap om hvordan man best mulig lykkes. Problemet med å kun bruke netty og forum, og kanskje spesielt Blogger er at det får veldig fort et amerikansk preg over seg som inkluderer mange momenter som er unødvendig å ha med på et vanlig norsk bryllup.

Det er også viktig at man ser for seg det viktige først som skaper helheten for resten. Feks tradisjonelt kirkebryllup vs tinghus med sammenkomst etterpå.

10. august 2012
17:54
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 136
Medlem siden
16. juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Takk for svar frå beggje to! : )

Alle tips kjem godt med, Martine, sjølv om eg nok kjem til å ordne litt ting på eiga hand før eg tek kontakt med mamma. Eg er berre redd ho skal snakke meg ut av det fordi eg er "alt for ung" - sjølv var ho på min alder, og har allereie fortald meg at ho ynskjer at me ventar med born og bryllaup til me føler det passar. Eg tenkjer at BORN skal me fyrst få når me er utdanna, men bryllaup - om me samlar opp penger no, så kan me vel like gjerne slå til med ein fest neste sumar?

Eg skal tenkje på det, sjekke ut nokre lister, finne ut kva eg kan bestille no og kva eg må vente med. Eg burde nok stikke innom ein butikk for brudekjoler, men tingen er at eg er på slaking, og det som ikkje passar meg no passar kanskje betre om eit halvt år. Så EIGENTLEG burde eg prøve rundt den tida eg skal bestille kjole, eller kva?

Men eg tek tipsa dykkar med takk! Hadde ei liste som ligg på mac'en til forloveden, men den er på "oppfriskning" så eg håpar lista er der når han kjem att. Der er det overfylt med lenker, forslag, gejsteliste, bordkart, o.l. - så når me får samla opp litt penger og funne ut kva me vil ha så bestiller me etter kvart. Alt sånt smådill som pynt og liknande.

Det einaste me eigentleg ikkje kan gjere noko med endå er klede(om me skal ha passande klede, forhåpentlegvis går me ned nok til at klede no er for store om eitt år), mat, drikke og kaker. Det er hotellet som ordnar, og det vert nok ikkje diskutert før litt nærare datoen.

10. august 2012
18:56
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Kom deg på biblioteket å lån boka, mye som skal på plass. Først og fremst en vielsesdato.

Og for å ikke snakke om det berømte budsjettet! :s jeg hadde begynt der, før jeg i det hele tatt begynte å handle eller samle opp bryllupstæsj.

10. august 2012
19:50
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 136
Medlem siden
16. juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

Me har dato for alt, me har festlokale til den datoen, og me har budsjett. : ) I alle fall eit nesten ferdig eit, eg er framleis ikkje heilt sikker på nokre få av punktene der, kva som er sannsynlegast å bruke. Om du har nokre idear til sannsynlege prisar kan du gjerne hjelpe meg? Dette er det eg ikkje har prisar på endå:

- Vielseslokalet (så vidt eg har skjøna det er det gratis for borgarleg vigsel?)
- Betjening og Tips (me skal ha det på hotell, er det då vanleg å gje tips til betjeninga?)
- Duker (Igjen; hotellet ordnar vel dette?)
- Servietter til resepsjonen (Vert på da meiste 40 gjester uansett. Det er det høgaste talet me har, og er ganske sikre på dette talet. Om noko vert me kanskje 50.)
- Vigselsmann (Er dette naudsynt ved borgarleg vigsel? Altså å skaffe han sjølv?)

Dette er det einaste me ikkje har sett noko budsjettert pris på. Elles har me kanskje overdrive på nokre av punktene. Det finnast ting eg er svært usikker på, som eg berre har gitt ein pris:
- Undertøy (Har sett opp 1500,- her)
- Borddekor m/u blomar (ettersom det er på hotell reknar eg med at dei ordnar dekor?)
- Foreldregåver / Gåver til hjelparar / Konfransierar / Etc. (500,- per pers?)
- Bilder / Video (Me har eit venepar, kjærester, der jenta fotograferer og guten filmar. Me vil invitere dei og spørje om dei vil stå for film og foto på dagen. Dei vert inviterte til alt i så tilfelle, og vil i tillegg få ein liten gåve som takk, tenkjer eg.)
- Sminke og frisør (Eg har VERKELEG ingen aning, og har sett opp 5000 her...?)

Berre å kome med forslag. Me ynskjer da så billeg som mogeleg, og har planlagd eit budsjett på nærare 50 000,- - forhåpentlegvis får me ordna da om kjolen min er billeg og me finn ein vanleg findress til Michael. Eg er heller ikkje så veldig opphengd i at alt er nytt, eg har mange fine smykke og øyredobbar o.l., og skor treng eg heller ikkje kjøpe nye. Slike ting. Musikk ordnar me sjølv (speleliste, om me skal ha noko i vigselen vert da vel vener/familie av oss.)
-

10. august 2012
21:49
Avatar
Gullmedlem
Forum innlegg: 2036
Medlem siden
15. juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
11sp_Permalink sp_Print
0

Oi... Du planlegger et bryllup til minst 100 000,- du Ida. Ikke et til max 50.

Vi planlegger et "budsjettbryllup" hvis du trekker ifra brudekjolen, og for å få til det MÅ du spare på de postene som koster mest:

- brud
- mat og drikke
- lokale

Du kan få masse bryllup for pengene bare du disponerer de riktig, men du får ikke mye bryllup for andre enn bruden ved å bruke 5000,- på frisør eller 1500,- undertøy (kanskje brudegommen wink ). Det handler om å spare penger på de riktige stedene og ta mye av jobben selv. Det er der familie, venner og kontaktnett kommer inn i bilde.

Feks kan prisen pr.kuvert på et hotell fort være 1000,-, hvis ikke mer. I motsetning til grendahus bryllup der kuvertprisen kan være alt fra 0,- til 1000,-

Vær nøye når du forhører deg om pris. Spør og grav hva dere får konkret for pengene. kan man ta med drikke selv? Kaker? Pynter de eller kan vi spare penger ved å pynte selv?

Dere er såpass unge at dere kan "slippe unna" med et spleisebryllup der alle tar med hver sin rett til et koldtbord eller man samles i en hage eller hjemme hos en annen. Tenk kreativt! Det sparer dere masse penger på.

10. august 2012
22:29
Avatar
Fullt medlem
Forum innlegg: 136
Medlem siden
16. juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
12sp_Permalink sp_Print
0

Budsjettet låg i stad på 67.000, men no har eg fått det ned på under 50.000. Eg har kutta ned på brud(fant ut at eg har nok smykker og undertøy til at det ikkje trengs. I tillegg har eg skor.) - eg veit FRAMLEIS ikkje kor mykje det kostar med sminkør og frisør, det er difor eg spør. Eg har aldri fått håret mitt fiksa og ansiktet pynta for penger. Eg fiksar og sminkar meg sjølv som regel. Me skal beggje klippe oss før sjølve dagen. Men kanskje i staden for å ha prøvetime også ein time, så kan me spør om tips til korleis å ordne håret sjølv? Spare på å gjere det hjå profesjonelle, berre gjere det heime før me reiser?

Eg har kutta ned gåver til hjelparar etc. til maks 250 per pers. Forhåpentlegvis vert da mindre. Kjolen min skal meist sannsynleg bestillast frå jjbride. MAnnen skal ha ein vanleg dress, ikkje noko superfancy. Einaste hjå han som kanskje kan koste uhorveleg mykje er skorna. Men eg tenkjer at han som har så vanskeleg for å finne passande skor kan få lov å bruke litt ekstra på da ein gong i blant!

Me har ikkje så mange gjester, så me brukar maks 13000 på mat til ca. 24 stykk. Musikk tek me med sjølv, eg skal ikkje ha slør eller tiara eller strømpeband. Eg har funne body til 300, meir treng eg ikkje. Kanskje kan eg til og med bruke bodyen eg allereie har (med mindre eg vert MYKJE mindre, då må eg ha ny). Me skal spørje ei venninne og ein kompis om dei kan fotografere og filme mot at dei vert invitert i bryllaupet. (Dei vert invitert likevel, då, men om dei hadde ynskja å gjere såpass for oss hadde me begge vorte veldig glade!)

Eg veit ikkje, me skal sjølvsagt prøve å spare alt me kan der me kan. Me ser på dei billegaste løysingane overalt. Budsjettet vårt er sett opp i VELDIG grove tal, me har sett opp max-beløp for kva me er villige til å betale. (Altså er sminke og frisør både for klipp til han og meg + fiksing for han og meg + sminking for meg.) Men om me kan sleppe unna med berre ein klipp og nokre tips hadde da vore flott!

Stikk innom Til Bryllupet for stort utvalg i bryllupspynt!

Forumet tidssone: Europe/Oslo

Høyest antall samtidige brukere på forumet var 475

Pålogget nå:
10 Gjest(er)

Hvem er på denne siden nå:
1 Gjest(er)

0 aktive brukere siste 24 timer:

Toppliste innlegg:

Stavangerpar: 14664

eriksson: 7598

vanilla81: 4232

lindakbj: 4020

sizza87: 3278

Katrine: 3155

Jannicke: 2914

Medlemsstatistikk

Gjester: 2

Medlemmer: 9151

Moderatorer: 2

Administratorer: 2

Forumstatistikk

Grupper: 5

Forumer: 36

Emner: 11394

Innlegg: 176083

Innlegg med flest stjerner

 • I forum Kom i form til bryllupet!, emne Et mål langt i det fjerne.. av KatKirk (rangert 2 ganger with average rating of 4.00)
 • I forum DIY Bryllup - Kreativt Forum, emne Søstrene Grene in my heart!! (små blomstervaser) av Camomilita (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne feil i invitasjonene.. av Stian og Gitte (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Fortell om dagen, emne Kjære alle stressede bruder det går bra til slutt! av Gjest_M01 (rangert 2 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Tradisjoner Etikette, emne tale fra brud av eriksson (rangert 1 ganger with average rating of 3.00)
 • I forum Alt annet om bryllupsplanlegging, emne Save the date kort, når? av Endelig.2014 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Trusa (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av Stian og Gitte (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av 220912 (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • I forum Må-Gjøres-Lister, emne Trones forsøk på kontroll.. av May-Lise :) (rangert 1 ganger with average rating of 5.00)
 • Skriv interessante innlegg for de som planlegger bryllup, da vil du kanskje se ditt innlegg i listen over!